reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Możliwe że o to chodzi ;) cały czas na Usg malutka była głowa docsolu A teraz czuje że jest inaczej. ;) daje popalić nie ma co. Wczoraj jeszcze zjadłam kupne jedzenie i znowu zatwardzenie. Więc jelita bolą mało miejsca się robi bo i w żołądku jest i jelitach i Mała sie denerwuje chyba ;)
Maks leżał w poprzek, to było straszne bo jak mi się wyciagal to myślałam że zaraz mi pępek rozerwie. Ale chyba 26/28 tydzień się wstawił, w drodze na wizytę uskuteczniał akrobacje. Myślałam że oszaleje. A potem chciał się wydostać z tej pozycji i też się szamotał chyba tydzień [emoji38] później było już spokojniej

reklama
@nnat. dzisiaj mi zrobili wszystko jest w porzadku ale tutaj na sprzęcie wyszła im szyjka 5.5 a u mojego 3.5 normalnie śmiech na sali ale niech im będzie najważniejsze że nic się nie skraca i nic się nie dzieje. Jutro już do domu i po kłopocie.
Nooo, cudnie [emoji3590] przynajmniej spokojniejsza będziesz [emoji3590]

Dziewczyny, a ja nie czułam kiedy mi się ustawiła główka do dołu i mam wrażenie że nie zmienia pozycji, za to czasami takie akrobacja odczynia jak leżę na lewym boku [emoji12]

Nooo, cudnie [emoji3590] przynajmniej spokojniejsza będziesz [emoji3590]

Dziewczyny, a ja nie czułam kiedy mi się ustawiła główka do dołu i mam wrażenie że nie zmienia pozycji, za to czasami takie akrobacja odczynia jak leżę na lewym boku [emoji12]
No u mnie dwa dni temu też szalała jak oszalała i tak na przemian raz mocniej raz słabiej.

6.02 mam wizytę więc jeszcze trochę ale wczoraj wieczorem myślałam o tym i przecież jeśli coś jest nie tak,czyli serducho nie bije to i tak nic już nie zrobię...ale wierze,że bije tylko za wcześnie na znalezienie. Więc muszę czekać na wizytę
Zdecydowanie za wcześnie, daj sobie i maluszkowi jeszcze ze 2 tygodnie na to. :*

Zdecydowanie za wcześnie, daj sobie i maluszkowi jeszcze ze 2 tygodnie na to. :*
A bo wiesz jestem na sierpniowkach i tak 2laski napisały że na tym etapie one już znalazły tętno i się nakręciłam. Ja dziś sprawdziłam tak po raz ostatni dałam sobie szansę i znalazłam tętno w 3miejscach nad wzgórkiem łonowym ale jedno na środku bardziej a dwa po bokach ale wydaje mi się że to może bo każde miało podobny dźwięk. Więc nie będę już szukać bo to bez sensu. Chowam dziś do szafy i postaram się nawet nie myśleć o tym sprzęcie

Maks leżał w poprzek, to było straszne bo jak mi się wyciagal to myślałam że zaraz mi pępek rozerwie. Ale chyba 26/28 tydzień się wstawił, w drodze na wizytę uskuteczniał akrobacje. Myślałam że oszaleje. A potem chciał się wydostać z tej pozycji i też się szamotał chyba tydzień [emoji38] później było już spokojniej
Czyli całkiem możliwe że to też moja ma taki etap ;) działa tam w brzuchu że hej. ;) tez wczoraj miałam już dość. ;)

A bo wiesz jestem na sierpniowkach i tak 2laski napisały że na tym etapie one już znalazły tętno i się nakręciłam. Ja dziś sprawdziłam tak po raz ostatni dałam sobie szansę i znalazłam tętno w 3miejscach nad wzgórkiem łonowym ale jedno na środku bardziej a dwa po bokach ale wydaje mi się że to może bo każde miało podobny dźwięk. Więc nie będę już szukać bo to bez sensu. Chowam dziś do szafy i postaram się nawet nie myśleć o tym sprzęcie
I bardzo słusznie. :)
Pewnie znaleźć się da, ale po co to się stresować? Ja w 13 tc jak z profesorem rozmawiałam na temat detektora to mówił że to i na tym etapie za wcześnie na takie gadżety, bo to maleństwo jest i można się tylko niepotrzebnie denerwować szukajac tętna.

Poczekaj do prenatalnych i wtedy poszukaj. Dziecko już ma wtedy 4-8cm w zależności kiedy będziesz miała badanie i łatwiej jest znaleźć tętno

reklama
6.02 mam wizytę więc jeszcze trochę ale wczoraj wieczorem myślałam o tym i przecież jeśli coś jest nie tak,czyli serducho nie bije to i tak nic już nie zrobię...ale wierze,że bije tylko za wcześnie na znalezienie. Więc muszę czekać na wizytę
Bo może jeden lekarz mierzy cała szybkę A drugi tylko zewnętrzną? Stąd te różnice są ;)

Do góry