reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Możliwe że o to chodzi ;) cały czas na Usg malutka była głowa docsolu A teraz czuje że jest inaczej. ;) daje popalić nie ma co. Wczoraj jeszcze zjadłam kupne jedzenie i znowu zatwardzenie. Więc jelita bolą mało miejsca się robi bo i w żołądku jest i jelitach i Mała sie denerwuje chyba ;)
Maks leżał w poprzek, to było straszne bo jak mi się wyciagal to myślałam że zaraz mi pępek rozerwie. Ale chyba 26/28 tydzień się wstawił, w drodze na wizytę uskuteczniał akrobacje. Myślałam że oszaleje. A potem chciał się wydostać z tej pozycji i też się szamotał chyba tydzień [emoji38] później było już spokojniej

reklama
@nnat. dzisiaj mi zrobili wszystko jest w porzadku ale tutaj na sprzęcie wyszła im szyjka 5.5 a u mojego 3.5 normalnie śmiech na sali ale niech im będzie najważniejsze że nic się nie skraca i nic się nie dzieje. Jutro już do domu i po kłopocie.
Nooo, cudnie [emoji3590] przynajmniej spokojniejsza będziesz [emoji3590]

Dziewczyny, a ja nie czułam kiedy mi się ustawiła główka do dołu i mam wrażenie że nie zmienia pozycji, za to czasami takie akrobacja odczynia jak leżę na lewym boku [emoji12]

Nooo, cudnie [emoji3590] przynajmniej spokojniejsza będziesz [emoji3590]

Dziewczyny, a ja nie czułam kiedy mi się ustawiła główka do dołu i mam wrażenie że nie zmienia pozycji, za to czasami takie akrobacja odczynia jak leżę na lewym boku [emoji12]
No u mnie dwa dni temu też szalała jak oszalała i tak na przemian raz mocniej raz słabiej.

6.02 mam wizytę więc jeszcze trochę ale wczoraj wieczorem myślałam o tym i przecież jeśli coś jest nie tak,czyli serducho nie bije to i tak nic już nie zrobię...ale wierze,że bije tylko za wcześnie na znalezienie. Więc muszę czekać na wizytę
Zdecydowanie za wcześnie, daj sobie i maluszkowi jeszcze ze 2 tygodnie na to. :*

Zdecydowanie za wcześnie, daj sobie i maluszkowi jeszcze ze 2 tygodnie na to. :*
A bo wiesz jestem na sierpniowkach i tak 2laski napisały że na tym etapie one już znalazły tętno i się nakręciłam. Ja dziś sprawdziłam tak po raz ostatni dałam sobie szansę i znalazłam tętno w 3miejscach nad wzgórkiem łonowym ale jedno na środku bardziej a dwa po bokach ale wydaje mi się że to może bo każde miało podobny dźwięk. Więc nie będę już szukać bo to bez sensu. Chowam dziś do szafy i postaram się nawet nie myśleć o tym sprzęcie

Maks leżał w poprzek, to było straszne bo jak mi się wyciagal to myślałam że zaraz mi pępek rozerwie. Ale chyba 26/28 tydzień się wstawił, w drodze na wizytę uskuteczniał akrobacje. Myślałam że oszaleje. A potem chciał się wydostać z tej pozycji i też się szamotał chyba tydzień [emoji38] później było już spokojniej
Czyli całkiem możliwe że to też moja ma taki etap ;) działa tam w brzuchu że hej. ;) tez wczoraj miałam już dość. ;)

A bo wiesz jestem na sierpniowkach i tak 2laski napisały że na tym etapie one już znalazły tętno i się nakręciłam. Ja dziś sprawdziłam tak po raz ostatni dałam sobie szansę i znalazłam tętno w 3miejscach nad wzgórkiem łonowym ale jedno na środku bardziej a dwa po bokach ale wydaje mi się że to może bo każde miało podobny dźwięk. Więc nie będę już szukać bo to bez sensu. Chowam dziś do szafy i postaram się nawet nie myśleć o tym sprzęcie
I bardzo słusznie. :)
Pewnie znaleźć się da, ale po co to się stresować? Ja w 13 tc jak z profesorem rozmawiałam na temat detektora to mówił że to i na tym etapie za wcześnie na takie gadżety, bo to maleństwo jest i można się tylko niepotrzebnie denerwować szukajac tętna.

Poczekaj do prenatalnych i wtedy poszukaj. Dziecko już ma wtedy 4-8cm w zależności kiedy będziesz miała badanie i łatwiej jest znaleźć tętno

reklama
6.02 mam wizytę więc jeszcze trochę ale wczoraj wieczorem myślałam o tym i przecież jeśli coś jest nie tak,czyli serducho nie bije to i tak nic już nie zrobię...ale wierze,że bije tylko za wcześnie na znalezienie. Więc muszę czekać na wizytę
Bo może jeden lekarz mierzy cała szybkę A drugi tylko zewnętrzną? Stąd te różnice są ;)

Do góry