reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Moj glowka 32 cm to nie za duża. Dzis byla położna u nas, mam karmic karmic i karmic (cyckiem) bo wazyla go i dalej 2500 [emoji24] jutro konczy tydzien, a urodzil sie 2690, musze cala energie skupić na nim i na tym zeby przybral w końcu na wadze
Wiki urodzona 20.04 z waga 3640, wypisowa waga 3510 23.04. 26.04 położna ja wazyla i było 3550. 30.04 dalej 3550, więc załamana zaczęłam dokarmiac mm, walcząc ciągle o kp. Wtedy waga ruszyła powolutku w górę. 2.05 było 3600. Także spokojnie, ma jeszcze zaś żeby wrócić do wagi :)

Dziewczyny ja apropo detektora. Dziś mi przyszedł i chciałam wypróbować ale za cholerę nie mogę złapać tętna dziecka i się denerwuje :( swoje złapałam a wiem że to moje bo w dwóch różnych miejscach wyczułam. Może za wcześnie bo mam teraz 9+4dni. Nie wiem dokładnie gdzie mam szukać tego tętna? Nad samym wzgórkiem łonowym czy jak??
Bardzo bardzo bardzo nisko trzeba szukać. Także nie wiem czy wraz nie przeszkadza kość. Sama nie używałam ale pamiętam jak dziewczyny pisały. Także może póki co schowaj detektor ;)

reklama
Dziewczyny potrzebuje porady!
Mała od nocy wierci się niesamowicie. Prawie ciągle. Boli mnie od tego aż brzuch. Czuje dyskomfort. ;/ ciągle się kręci. Naczytalam się w necie różnych rzeczy o pepowinach i małe ilości wód plodowych.
Miała któraś z Was tak ? Czuje jak dziisja mi dosłownie brzuch rośnie tak się napina i tak czuje że się wypycha. Ale boję się o Malutka. ;/ nie wiem czy powinnam to skontrolować wcześniej? W czwartek mam wizytę i doktora...
Nie mogę przestać o tym myśleć. Tych ruchów jest znacznie więcej niż ostatnio. Dzisiaj 25t5d.

Myślę że to chyba nic złego :) może podjadlas coś co jej smakowało i teraz się kręci [emoji12]

Dziewczyny ja apropo detektora. Dziś mi przyszedł i chciałam wypróbować ale za cholerę nie mogę złapać tętna dziecka i się denerwuje :( swoje złapałam a wiem że to moje bo w dwóch różnych miejscach wyczułam. Może za wcześnie bo mam teraz 9+4dni. Nie wiem dokładnie gdzie mam szukać tego tętna? Nad samym wzgórkiem łonowym czy jak??

Paula, bez paniki, koło 12 tc najlepiej zacząć szukać i to bardzo nisko, w okolicy lini majtek :) Ja raz chyba koło 10-11 tc złapałam ale cały czas lapalo przede wszystkim moje tętno. A po 12-13 tygodniu już było znacznie łatwiej :*

Hej dxiewczyny,
Miesiączkę miałam 24.12. Stosunek ostatni 1.01. (31 grudnia zapomniałam wziąć tabletkę antykoncepcyjna). Owulacje mogłam mieć 5 grudnia ponieważ bolał mnie jajnik przez chwile bardzo mocno. Test Beta hcg 13.01 0,26 powtórzyłam po dwóch dniach czyli 15.01 0,46 i na tym skończyłam badanie. Czekałam na miesiączkę, w niedziele miałam krwawienie lekkie. Potem nic. W poniedziałek w ciągu dnia zaczęło się krwawienie. Ale było inne- gęsta krew, taka ciemna bardzo jakby maź. Do tego ból brzucha i kręgosłupa w odcinku ledzwiowym. Miesiączka była inna, potem już była normalna krew, czasem bardzo jasna, czasem trochę ciemniejsza. Ale slabsza niż zwykle. Wykonałam ponownie Beta hcg 23.01 wynik 0,21. Dziwi mnie to bo zawsze miałam w tym laboratorium wynik
Aha i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie jeśli nie kurzyłem temperatury zawsze ale dziś temperatura w pochwie 37,3.

Jeśli beta nie wykazuje ciąży to jej na pewno nie ma. Sprawdź betę jeszcze raz, może coś wzorslo, ciąże uznajemy jeśli wynik beta hcg przekroczy 5.

@gigi_ dziwi mnie ze nikt Ci do tej pory usg nie zrobił :o

Wiki urodzona 20.04 z waga 3640, wypisowa waga 3510 23.04. 26.04 położna ja wazyla i było 3550. 30.04 dalej 3550, więc załamana zaczęłam dokarmiac mm, walcząc ciągle o kp. Wtedy waga ruszyła powolutku w górę. 2.05 było 3600. Także spokojnie, ma jeszcze zaś żeby wrócić do wagi :)

Bardzo bardzo bardzo nisko trzeba szukać. Także nie wiem czy wraz nie przeszkadza kość. Sama nie używałam ale pamiętam jak dziewczyny pisały. Także może póki co schowaj detektor ;)
Postaram się przez najblizsze dni zapomnieć o tym detektorze i udawać że go w ogóle nie mam, inaczej chyba zwariuje jak znów nie znajdę

Detektora nie mam ;) tętno jest skoro się kręci ;) z mężem postanowiliśmy nie kupować.
Intuicja...czasem to już sama nie wiem. ;) jak przez noc będzie tak samo to się wybiorę chyba wcześniej do lekarza. Napiszę wiadomość. Może odpisze. Dzięki!
Może po prostu dziecko Ci się przekręca [emoji16] Moja leżała głową do góry dlugo i jednego wieczora myślałam że mi wyskoczy przez pępek... Normalnie tak się wierciła, że przez moment się wystraszyłam że coś się dzieje... I na kolejnym usg już głową w dół [emoji16] A to było między 29 a 33 tc [emoji4]
Myślę że to dużo za szybko na detektor [emoji4]

Może po prostu dziecko Ci się przekręca [emoji16] Moja leżała głową do góry dlugo i jednego wieczora myślałam że mi wyskoczy przez pępek... Normalnie tak się wierciła, że przez moment się wystraszyłam że coś się dzieje... I na kolejnym usg już głową w dół [emoji16] A to było między 29 a 33 tc [emoji4]Myślę że to dużo za szybko na detektor [emoji4]
Całkiem możliwe. Teraz czuje że głowa jest czasem w dole, czasem w górze A czasem nawet na boku 😊 ja właśnie siedzę na badaniu glukozy. Ale ustrojstwo słodkie. Wybrałam sobie w laboratorium malinowe. ;) slodziutkie dobre. Ale za dużo i się mdlo robi. Na czczo z palca miałam 89. ;)
Malutka się kręci cały czas. Brzuch mnie pobolewa i to chyba czas w którym brzuch rośnie i Mała się buntuje. ;)

Ja znalazłam dopiero w 13 tygodniu, także tym nie martw. Szukałam po wizycie jak dr mi powiedział po której stronie jest dziecko. I znalazłam dopiero jak Maks miał 6cm, także nie martw się na tym etapie. Musisz szukać nisko

Całkiem możliwe. Teraz czuje że głowa jest czasem w dole, czasem w górze A czasem nawet na boku [emoji4] ja właśnie siedzę na badaniu glukozy. Ale ustrojstwo słodkie. Wybrałam sobie w laboratorium malinowe. ;) slodziutkie dobre. Ale za dużo i się mdlo robi. Na czczo z palca miałam 89. ;)
Malutka się kręci cały czas. Brzuch mnie pobolewa i to chyba czas w którym brzuch rośnie i Mała się buntuje. ;)
Dopóki się nie wstawi w kanał i nie da rady się wydostać to będziesz miała takie imprezy [emoji38]

Dopóki się nie wstawi w kanał i nie da rady się wydostać to będziesz miała takie imprezy [emoji38]
Możliwe że o to chodzi ;) cały czas na Usg malutka była głowa docsolu A teraz czuje że jest inaczej. ;) daje popalić nie ma co. Wczoraj jeszcze zjadłam kupne jedzenie i znowu zatwardzenie. Więc jelita bolą mało miejsca się robi bo i w żołądku jest i jelitach i Mała sie denerwuje chyba ;)

reklama
@nnat. dzisiaj mi zrobili wszystko jest w porzadku ale tutaj na sprzęcie wyszła im szyjka 5.5 a u mojego 3.5 normalnie śmiech na sali ale niech im będzie najważniejsze że nic się nie skraca i nic się nie dzieje. Jutro już do domu i po kłopocie.

Do góry