reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@coco07 strasznie gratuluję! Cudna Malutka [emoji173] poród nie najłatwiejszy ale już jesteś za nim. Teraz tylko zostaje się wam cieszyć i uczyć się na wzajem. ;)

A pytanie z innej beczki. Dzisiaj 25t4d chciałam zrobić obciążenie gluzkowa razem z krzywą jutro rano. I pytanie czy Trezba być na czczo? Też tabletek czy zastrzykow ? Trochę mnie przeraża fakt że miałabym po nocy nie jeść 3 h i jeszcze tabletek nie wziąć...
Nie wiem jak z tabletkami i zastrzykami ale na pewno na czczo. Nie martw się o głód, glukozą się "najesz" [emoji4] Ja po do obiadu nic nie jadłam [emoji14]

reklama
@coco07 strasznie gratuluję! Cudna Malutka ❤ poród nie najłatwiejszy ale już jesteś za nim. Teraz tylko zostaje się wam cieszyć i uczyć się na wzajem. ;)

A pytanie z innej beczki. Dzisiaj 25t4d chciałam zrobić obciążenie gluzkowa razem z krzywą jutro rano. I pytanie czy Trezba być na czczo? Też tabletek czy zastrzykow ? Trochę mnie przeraża fakt że miałabym po nocy nie jeść 3 h i jeszcze tabletek nie wziąć...
Na pewno musisz być na czczo. I nie 3h A 2h :) zastrzyk możesz wziąć śmiało. A tabletki i śniadanko weź że sobą to od razu po badaniu zjesz ;)

Na pewno musisz być na czczo. I nie 3h A 2h :) zastrzyk możesz wziąć śmiało. A tabletki i śniadanko weź że sobą to od razu po badaniu zjesz ;)
Masz rację 🙂 na czczo pierwsze pobranie. Po godzinie i po dwóch. ;)
Msz robił krzywą insulinowa i cukrowa bo ma IO i mi się kojarzyło 3 h...
Czyli letroxu też z rana nie brać? To Trezba wczasy jechać w takim razie. ;)

[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] sliczna Oliwka. A słuchaj dla porownania wagowo, mialam na sali laske z synkiem 3890 wiec jak twoja mała i obok moj Leoś ktory wtedy wazyp 2500, mowie ci porownanie jak kurczak i indyczek [emoji16] nie spodziewalam sie ze to taka roznica bedzie [emoji2960] powiedz mi jak twoje hormony ?? Ja ciagle chodze i rycze, nie spodziewalam sie takich emocji, takiego ogromu milosci i uczuc do tej istotki. Do tego te cale przeboje z moja cesarka... stan przedrzucawkowy, tony kroplowek ... potem mam go na rękach..czuje jego ciepło i piekny zapach ... i rycze... siedze i rycze
Ale miałaś przeboje [emoji33] Nic nie pisałaś. Oby Ci się tylko blizna goiła lepiej niż mi... [emoji4]

[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] sliczna Oliwka. A słuchaj dla porownania wagowo, mialam na sali laske z synkiem 3890 wiec jak twoja mała i obok moj Leoś ktory wtedy wazyp 2500, mowie ci porownanie jak kurczak i indyczek [emoji16] nie spodziewalam sie ze to taka roznica bedzie [emoji2960] powiedz mi jak twoje hormony ?? Ja ciagle chodze i rycze, nie spodziewalam sie takich emocji, takiego ogromu milosci i uczuc do tej istotki. Do tego te cale przeboje z moja cesarka... stan przedrzucawkowy, tony kroplowek ... potem mam go na rękach..czuje jego ciepło i piekny zapach ... i rycze... siedze i rycze
Ja ryczalam chyba 4 lub 6 tygodni. Cały połóg w sumie [emoji38] ciężko było stwierdzić z jakiego powodu. Na szczęście to mija [emoji8][emoji8]

Masz rację 🙂 na czczo pierwsze pobranie. Po godzinie i po dwóch. ;)
Msz robił krzywą insulinowa i cukrowa bo ma IO i mi się kojarzyło 3 h...
Czyli letroxu też z rana nie brać? To Trezba wczasy jechać w takim razie. ;)
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy lek na tarczyce ma znaczenie. Na mój rozum, nie ma ale zawsze możesz wziąć tabletkę ze sobą i zapytać jeśli masz wątpliwości ;) jak pozwolą to weźmiesz od razu i tyle ;)

reklama

Kochana u mnie podobnie to wyglada [emoji85]🤭 raz jest „normalnie” a zaraz spojrzę na mała i łzy mi lecą same... ale myśle ze to ze szczęścia po prostu ... [emoji7][emoji173]️ Ty tez widzę miałaś niezle przeboje [emoji29]
No widac roznice u takich maluszków [emoji28] ze mna tez leżała dziewczyna która miała dziewczynkę 3100 i już było widać ogromna roznice i główka dwa razy mniejsza od mojej [emoji85][emoji28] chociaż moja i tak nie miała dużej bo 35 cm... ale roznice widać, i pewnie czuć [emoji86]🤭

Do góry