reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ostatnia butle mm jadł wczoraj o 8 rano To już minęło 24h i jest na moim mleku, aż się dziwie że mam pokarm A on tak ładnie je, jest zuch z niego [emoji173][emoji173] rozczula mnie taki mały pomarszczony jak dziadzius hihi, trzęsie się ta brodka i rączki, pani obok ma chłopca 3800 to dopiero widać różnicę! Nie spodziewałam się [emoji51]
Ja też pamiętam jak urodzilam starsza 3980 i myślałam że jest malutka dopóki nie wyjechałam na salę odwiedzin a tam ona była gigantem [emoji16]
Dobrze, że je, u mnie się rozleniwiła na mm i nie chciała ssać, więc chwilę walczyłam i odciągałam... Ale niestety mam też drugie dziecko i nie mogłam sobie pozwolić żeby wisieć na laktatorze pół dnia :/

reklama
Kochana, ile w końcu masz informacji! To był BARDZO DOBRY pomysł, żeby jechać na IP! Odpoczywaj i dbaj o siebie [emoji8][emoji3531]
Az w szoku byłam, że tyle informacji [emoji16] odpoczywam, odpoczywam [emoji3590][emoji3590]
To mój Leoś [emoji173][emoji173][emoji173] 2690 gram i 52 cm szczęścia (dzis waga 2510 g) [emoji173] liczymy że uda nam się pójść do domku dziś, ale zobaczymy co pediatra na tego mojego skrzacika! Zobacz załącznik 1071976Zobacz załącznik 1071977
Ooooooo jaka Kruszynka kochana [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] Gratuluję jeszcze raz!!!!
I nic się nie przejmuj tymi dwoma dniami, macie teraz dużo czasu żeby to nadrobić [emoji3590]
3cm to spora szyjka [emoji4] Cieszę się, że nic złego się nie dzieje! Kruszynka [emoji7] Gratulacje! Jak Ty się czujesz?
Dlatego tez bez paniki podchodzę do tematu, nie będę na zabicie szukać lekarza który mi oceni szyjke za te 2 dni ;)
Pytanie skąd tylko te bóle. Ale tego koniec końców nie wie nikt. ;)
Witam. Niestety moja historia nie ma szczęśliwego zakończenia. O ciążę staraliśmy się z mężem 4 miesiące, każdy okres w tym czasie witałam łzami. Tuż przed świętami zobaczyłam dwie wyczekane kreski. Pierwsza wizyta u ginekologa około 6 tyg - tętno niestety bardzo niskie. Zgłosiłam się 2 tyg później do innej Pani doktor. 8 tyg - puste jajo płodowe. Wczoraj wyszłam do domu po zabiegu łyżeczkowania. Fizycznie bardzo dobrze się czuje, psychicznie niestety nie. Czy są tu mamusie, które przeszły to co ja i udało im się pozbierać i starać o kolejne dziecko? Chyba potrzebuje odrobinę nadzieji na przyszłość, że jeszcze życie się układa dobrze.
Każda z nas tutaj przezyla stratę. Trzeba być dobrej myśli, że się uda. Na pewno będziesz ogromu wsparcia potrzebowała, i nie bój się prosić o pomoc. Dodatkowo możesz porobić badania, żeby dowiedzieć się czy coś konkretnego było przyczyną.

Dziewczyny pytanko mam.. Jestem umówiona na usg, będzie to mniej więcej 6+4, zastanawiam się czy będzie już szansa na serduszko 🤔 czy może szukać i próbować się przepisać na późniejszy termin. Wiem że każda ciąża inna, ale może powiecie jak było u Was?

Witam. Niestety moja historia nie ma szczęśliwego zakończenia. O ciążę staraliśmy się z mężem 4 miesiące, każdy okres w tym czasie witałam łzami. Tuż przed świętami zobaczyłam dwie wyczekane kreski. Pierwsza wizyta u ginekologa około 6 tyg - tętno niestety bardzo niskie. Zgłosiłam się 2 tyg później do innej Pani doktor. 8 tyg - puste jajo płodowe. Wczoraj wyszłam do domu po zabiegu łyżeczkowania. Fizycznie bardzo dobrze się czuje, psychicznie niestety nie. Czy są tu mamusie, które przeszły to co ja i udało im się pozbierać i starać o kolejne dziecko? Chyba potrzebuje odrobinę nadzieji na przyszłość, że jeszcze życie się układa dobrze.
Kochana każda z nas jest tutaj po przejściach. Ja starałam się kilka lat i niestety w marcu 2019 poroniłam. Było mi bardzo źle, ale pozbierałam się, pomyślałam, że to przypadek. W listopadzie 2019 znów dwie kreski u niestety znów to samo, dziś jestem tydzień po zabiegu. Tym razem będę robić badania. Jest mi ciężko, mam ogromny żal, ale trzeba wziąć głowę do góry i próbować dalej.

[QUOTE="nnat., post: 19031583, member: 192111"
Bozeeeee, to są najpiękniejsze zdjęcia z usg, do tego 13 tc [emoji2956][emoji2956][emoji2956] rozczulają mnie na maksa! :)

Cudownie! Jak się czujesz??? :) kiedy kolejna wizyta??
[/QUOTE]
Czuję się cudownie zwłaszcza że te objawy ciążowe znacznie mi odpuściły więc teraz mam wielką nadzieję,że się uda :) kolejna wizyta już za dwa tygodnie, narazie póki co będę tak jeździć do lekarza,moze w drugim trymestrze trochę odpuszczę i wizyty już nie będą tak częste.
Widzę że udalas się jednak na IP i bardzo dobrze, dowiedziałaś się w końcu jak ta szyjka :* odpoczywaj dużo :* :)

Dziewczyny pytanko mam.. Jestem umówiona na usg, będzie to mniej więcej 6+4, zastanawiam się czy będzie już szansa na serduszko 🤔 czy może szukać i próbować się przepisać na późniejszy termin. Wiem że każda ciąża inna, ale może powiecie jak było u Was?
U mnie dokładnie na wizycie w 6t4d było widać serduszko :)

Cześć ja na usg byłam w równym 6 tygodniu lekarz na monitorze pokazał malutka kropeczke która już pulsowała :)

Dziewczyny pytanko mam.. Jestem umówiona na usg, będzie to mniej więcej 6+4, zastanawiam się czy będzie już szansa na serduszko [emoji848] czy może szukać i próbować się przepisać na późniejszy termin. Wiem że każda ciąża inna, ale może powiecie jak było u Was?

U mnie w 6+1 był tylko pęcherzyk, w 6+5 był zarodek z serduszkiem [emoji3590] z tym, że u mnie owulacja była w 19dc, więc i na serduszko parę dni dłużej czekaliśmy [emoji6]

[QUOTE="nnat., post: 19031583, member: 192111"
Bozeeeee, to są najpiękniejsze zdjęcia z usg, do tego 13 tc [emoji2956][emoji2956][emoji2956] rozczulają mnie na maksa! :)

Cudownie! Jak się czujesz??? :) kiedy kolejna wizyta??
Czuję się cudownie zwłaszcza że te objawy ciążowe znacznie mi odpuściły więc teraz mam wielką nadzieję,że się uda :) kolejna wizyta już za dwa tygodnie, narazie póki co będę tak jeździć do lekarza,moze w drugim trymestrze trochę odpuszczę i wizyty już nie będą tak częste.
Widzę że udalas się jednak na IP i bardzo dobrze, dowiedziałaś się w końcu jak ta szyjka :* odpoczywaj dużo :* :)[/QUOTE]

Cudnie [emoji3590]
Jestem przekonana że tym razem wszystko się uda [emoji3590] cieszę się, że czujesz sie lepiej, odpoczywaj dużo!
Zrozumiałe na początku kontrole częstsze, potem na spokojnie można odpuścić już. Ja tak pierwsza ulgę ppoczulma jak było serduszko, a drugim razem po prenatalnych. :)
My jakoś na prenatalne idziemy w podobnych terminach, prawda? Na początku lutego, dobrze kojarzę?? :)

Pojechałam, pojechałam, już wczoraj kryzys przeżyłam. Ale najważniejsze, że nie ma tam nic niepokojącego, Zuzka rośnie jak należy, jesteśmy bardzo szczęśliwi [emoji3590]
Nadal leżę, oszczędzam się. :)

@mohaaa, a co u Ciebie?
I ciekawe jak @coco07 [emoji6]

reklama

Jest szansa że będzie, ale nie stresuj się w razie gdyby nie było ;)
@dorotkasz zniknęła moja odpowiedź....
Bardzo dużo tu szczęśliwych zakończeń także głowa do góry :) u mnie po 2 stratach trzecia ciąża była szczęśliwa :) córka, 9 miesięcy, właśnie zasnęła ;)

Do góry