reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 za pierwszym razem zakładali mi przed znieczuleniem, więc tym razem jak leżałam na stole operacyjnyn i usłyszałam coś o cewniku to krzyczałam że byle po znieczuleniu [emoji14]
I uwierz mi wtedy z całej cesarki najgorzej wspominałam ten cewnik...

reklama
@roki_1991 za pierwszym razem zakładali mi przed znieczuleniem, więc tym razem jak leżałam na stole operacyjnyn i usłyszałam coś o cewniku to krzyczałam że byle po znieczuleniu [emoji14]
O fuck... No to nie jest to jednak reguła....Ale jak tak teraz myślę to koleżanka chyba też miała w innym szpitalu na żywca, bo mówię że czuła że ma źle założony

O fuck... No to nie jest to jednak reguła....Ale jak tak teraz myślę to koleżanka chyba też miała w innym szpitalu na żywca, bo mówię że czuła że ma źle założony
Brrrrr jutro rano się upewnie !!

@Dzoana88 i cewnikowanie na żywca da się przeżyć. Miałam cc także w szpitalu z III stopniem referencyjności i niestety cewnik zakładali na żywca. Błagałam tych rzeźników żeby zrobili to po podaniu znieczulenia, a oni na to że u nich są "takie procedury". Dziś bym już nie odpuściła, bo takie jest prawo rodzącej żeby cewnikowali po podaniu znieczulenia. Co do narkozy to nie wiem jak jest.
Cieszę się, że już jutro będziesz trzymać swoje maleństwo w ramionach. Kamień z serca mi spadł. Trzymam za Was mocno kciuki.

@MalyGosc ja skurcze miałam prawie przez 2,5tyg po poronieniu. W pierwszym tygodniu bolesne z bólami z kręgosłupa (brałam trzy razy dziennie nospę i do tego po dwie tabletki paracetamolu), a później to już tylko czułam jak macica bezboleśnie się obkurcza.

Jest jeszcze wcześnie :)
Zrób sobie beta hcg i progesteron. :) najlepiej beta hcg w odstępie 48h zobaczysz przyrost ;)
Dopiero jak beta jest powyżej 1000 widać pęcherzyk, także spokojnie ;)

Poczekam tydzień do wizyty i zobaczę. Jak nie będzie plamien ani krwi będę czekać. Nawet jak beta będzie spadać, albo wzrastać i w końcu będzie miało się stać nawet przy duphastonie to nic mi to nie da. Wole się nie niepokoić niepotrzebnie wynikami. Wystarcza mi na razie testy ciążowe. A 7 dni dam rade :) może głupie podejście, ale jestem panikara także Mie chce się teraz nakręcać niczym

@nnat. Dzięki za wywołanie :D urlop minął zdecydowanie za szybko ale trafiliśmy na super pogodę bo tylko zajechalismy i zaczęło sypać, a jak wyjezdzalismy to już mało co zostało tego śniegu :) ogólnie było super odpoczelismy i pozwiedzaliśmy. Polecam lodowe światynie na Słowacji.
Od lutego wracam do pracy udało się dostać do tego sklepu bliżej mnie. Na początek umowa o pracę na 3 miesiące, a później kolejna na czas nieokreślony :D może za szybko się cieszę bo umowa nie podpisana ale słownie ustalone :D
Widzę, że u Ciebie już była studniówka, piękny brzuszek ❤️ o ile dobrse pamiętam to Zuzia? :)

@coco07 a jak tam u Ciebie? :)

@Dzoana88 czekam z niecierpliwością na Leosia ❤️

Poczekam tydzień do wizyty i zobaczę. Jak nie będzie plamien ani krwi będę czekać. Nawet jak beta będzie spadać, albo wzrastać i w końcu będzie miało się stać nawet przy duphastonie to nic mi to nie da. Wole się nie niepokoić niepotrzebnie wynikami. Wystarcza mi na razie testy ciążowe. A 7 dni dam rade :) może głupie podejście, ale jestem panikara także Mie chce się teraz nakręcać niczym

W takim razie czekamy razem z Tobą :)

@nnat. Dzięki za wywołanie :D urlop minął zdecydowanie za szybko ale trafiliśmy na super pogodę bo tylko zajechalismy i zaczęło sypać, a jak wyjezdzalismy to już mało co zostało tego śniegu :) ogólnie było super odpoczelismy i pozwiedzaliśmy. Polecam lodowe światynie na Słowacji.
Od lutego wracam do pracy udało się dostać do tego sklepu bliżej mnie. Na początek umowa o pracę na 3 miesiące, a później kolejna na czas nieokreślony :D może za szybko się cieszę bo umowa nie podpisana ale słownie ustalone :D
Widzę, że u Ciebie już była studniówka, piękny brzuszek [emoji3590] o ile dobrse pamiętam to Zuzia? :)

@coco07 a jak tam u Ciebie? :)

@Dzoana88 czekam z niecierpliwością na Leosia [emoji3590]

Jeździliście coś na nartach albo na deskach czy tak bardziej na luzie??? :) ja kiedyś dużo na snowboardzie jeździłam, ale o dziwo na Słowacji nigdy nie byłam [emoji16]
Super, że udało się z pracą, czułam po kościach że to się dobrze skończy ten temat :) wszystko jakoś zaczyna się układać ;* a jak starania??? :) tu brzuszki się lada moment zwalniają :)

Tak, tak u nas profesor po raz trzeci nie miał najmniejszych wątpliwości, Zuzia pozostaje Zuzia :)

Ja miałam na żywca jak brali mnie na laparoskopię przy ciąży pozamacicznej [emoji24] jakby nie mogli faktycznie założyć już po podaniu znieczulenia . Okropne uczucie

reklama
Do góry