reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Zdjęcie cudne ale z moich obserwacji wynika, ze pada deszcz i jest buro. Witaj :)

U nas nie pada deszcz. Możliwe, że był w nocy bo auto całe w lodzie. Śnieg jest i ślisko. Nie bardzo da się chodzić więc jedziemy na termy :D

@roki_1991 śnieg jest super. Możesz wziąć Wiki na sanki :D najgorsza jest właśnie taka chlapa jak dla mnie :)

Byłam na wizycie i sama nie wiem co myśleć.
Ogólnie dziś 35+4 , szyjka miękka, mały waży ciut ponad 2500 g.
Lipa z tymi płytkami Ale póki co mam iść w poniedziałek znowu na krew Ale tym razem policza płytki "ręcznie" pod mikroskopem zamiast maszynowo.
Za wtorek mam się zjawić z wynikami na dyżurze mojego gin w szpitalu to sprawdzimy przeplywy.
Od dziś odstawiam acard.
Heparyne boi się odstawić, tym bardziej że puchna mi palce i nogi, mam problemy z ciśnieniem za wysokim, także żeby nie było problemu z przeplywami to mam robic dalej.
Do porodu i cesarki ma być min 50 płytek.
Jeśli będą spadać dalej to nie mogę napewno rodzić w swoim malym szpitalu który wybrałam, w którym pracuje mój gin i moja położna.
Dostanę wtedy skierowanie do większego miasta i szpitala gdyż tam.jest opieka hematologa na oddziale i szybsza możliwość (bez pokonywania odległości) podania płytek przed porodem.
Poki co zobaczymy jakie będą wyniki poniedziałkowe, jak nie będą zle to kolejna wizyta 22.01 z kolejnymi wynikami, także decyzje co i jak będzie podejmował moj gin w najbliższym czasie. W razie co mam zielone światło do porodu już za tydzień.

No i tak to wygląda ... [emoji2368][emoji2368][emoji2368][emoji2368]
Kochana, dobrze że lekarz ma oko na Ciebie ;* poczekajmy do poniedziałku i zobaczymy ;*
Zobacz załącznik 1066008

Pozdrawiam z Gór [emoji3590] mam nadzieję, że u Was też śniegu nie brakuje [emoji3590]:D
O Boże, jak pięknie [emoji3590] zazdroszczę szalenie, też chciałam w góry pojechać chociaż na weekend, ale Mąż się śmieje że ciężko mi na drugie piętro wejść piechota a co dopiero pochodzić cokolwiek w górach [emoji16]

Lublin bez śniegu, za to z deszczem :( jest paskudnie!

Kochana, dobrze że lekarz ma oko na Ciebie ;* poczekajmy do poniedziałku i zobaczymy ;*
O Boże, jak pięknie [emoji3590] zazdroszczę szalenie, też chciałam w góry pojechać chociaż na weekend, ale Mąż się śmieje że ciężko mi na drugie piętro wejść piechota a co dopiero pochodzić cokolwiek w górach [emoji16]

Lublin bez śniegu, za to z deszczem :( jest paskudnie!
Ja tak schizowałam w ciąży że bałam się jechać w góry że względu na różnice ciśnienia [emoji23]

a i dla kobiet z trojmiasta :) moze sie komus przyda
rozmawialam ostatnino z prof Limon genetykiem klinicznym ktory sie bardzo dziwil ze po tyle poronieniach nie dostalam zlecenia zrobic genetycznych badan :( zaczelam opowiadac ze wogole ginekolodzy umywali rece ,odsylali mnie , nie znaja sie zupelnie na immunologii to polecil mi
DR Leszczynska z UCK ktora przyjmuje w Gdyni
mowi ze ona sie zna na problematycznych ciazach wspomaganych lekami od heparyny po sterydy :)
Ta Pani doktor jest ginekologiem?
ja byłam tez ostatnio na lux med i dostałam skierowanie do hematologa i immunologa. Jednego i drugiego specjalisty nie ma już w lux medzie, dlatego hematologa mam sobie umówić w Gdańsku w małej klinice (gdziekolwiek to jest), a immunologa prywatnie i wysłać fakturę do lux med o zwrot kosztów. Może mq ktoś do polecenia immunologa, najlepiej z Gdyni lub Sopotu?

reklama
Ja tak schizowałam w ciąży że bałam się jechać w góry że względu na różnice ciśnienia [emoji23]

Dobrze że na to nie wpadłem, bo bym się bała nawet na wizytę jechać :p mieszkam w górach w sumie A żeby się dostać do miasta przejeżdżamy przez górę gdzie jest lekko 400 m różnicy wysokosci :p

Do góry