reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Zdjęcie cudne ale z moich obserwacji wynika, ze pada deszcz i jest buro. Witaj :)

U nas nie pada deszcz. Możliwe, że był w nocy bo auto całe w lodzie. Śnieg jest i ślisko. Nie bardzo da się chodzić więc jedziemy na termy :D

@roki_1991 śnieg jest super. Możesz wziąć Wiki na sanki :D najgorsza jest właśnie taka chlapa jak dla mnie :)

Byłam na wizycie i sama nie wiem co myśleć.
Ogólnie dziś 35+4 , szyjka miękka, mały waży ciut ponad 2500 g.
Lipa z tymi płytkami Ale póki co mam iść w poniedziałek znowu na krew Ale tym razem policza płytki "ręcznie" pod mikroskopem zamiast maszynowo.
Za wtorek mam się zjawić z wynikami na dyżurze mojego gin w szpitalu to sprawdzimy przeplywy.
Od dziś odstawiam acard.
Heparyne boi się odstawić, tym bardziej że puchna mi palce i nogi, mam problemy z ciśnieniem za wysokim, także żeby nie było problemu z przeplywami to mam robic dalej.
Do porodu i cesarki ma być min 50 płytek.
Jeśli będą spadać dalej to nie mogę napewno rodzić w swoim malym szpitalu który wybrałam, w którym pracuje mój gin i moja położna.
Dostanę wtedy skierowanie do większego miasta i szpitala gdyż tam.jest opieka hematologa na oddziale i szybsza możliwość (bez pokonywania odległości) podania płytek przed porodem.
Poki co zobaczymy jakie będą wyniki poniedziałkowe, jak nie będą zle to kolejna wizyta 22.01 z kolejnymi wynikami, także decyzje co i jak będzie podejmował moj gin w najbliższym czasie. W razie co mam zielone światło do porodu już za tydzień.

No i tak to wygląda ... [emoji2368][emoji2368][emoji2368][emoji2368]
Kochana, dobrze że lekarz ma oko na Ciebie ;* poczekajmy do poniedziałku i zobaczymy ;*
Zobacz załącznik 1066008

Pozdrawiam z Gór [emoji3590] mam nadzieję, że u Was też śniegu nie brakuje [emoji3590]:D
O Boże, jak pięknie [emoji3590] zazdroszczę szalenie, też chciałam w góry pojechać chociaż na weekend, ale Mąż się śmieje że ciężko mi na drugie piętro wejść piechota a co dopiero pochodzić cokolwiek w górach [emoji16]

Lublin bez śniegu, za to z deszczem :( jest paskudnie!

Kochana, dobrze że lekarz ma oko na Ciebie ;* poczekajmy do poniedziałku i zobaczymy ;*
O Boże, jak pięknie [emoji3590] zazdroszczę szalenie, też chciałam w góry pojechać chociaż na weekend, ale Mąż się śmieje że ciężko mi na drugie piętro wejść piechota a co dopiero pochodzić cokolwiek w górach [emoji16]

Lublin bez śniegu, za to z deszczem :( jest paskudnie!
Ja tak schizowałam w ciąży że bałam się jechać w góry że względu na różnice ciśnienia [emoji23]

a i dla kobiet z trojmiasta :) moze sie komus przyda
rozmawialam ostatnino z prof Limon genetykiem klinicznym ktory sie bardzo dziwil ze po tyle poronieniach nie dostalam zlecenia zrobic genetycznych badan :( zaczelam opowiadac ze wogole ginekolodzy umywali rece ,odsylali mnie , nie znaja sie zupelnie na immunologii to polecil mi
DR Leszczynska z UCK ktora przyjmuje w Gdyni
mowi ze ona sie zna na problematycznych ciazach wspomaganych lekami od heparyny po sterydy :)
Ta Pani doktor jest ginekologiem?
ja byłam tez ostatnio na lux med i dostałam skierowanie do hematologa i immunologa. Jednego i drugiego specjalisty nie ma już w lux medzie, dlatego hematologa mam sobie umówić w Gdańsku w małej klinice (gdziekolwiek to jest), a immunologa prywatnie i wysłać fakturę do lux med o zwrot kosztów. Może mq ktoś do polecenia immunologa, najlepiej z Gdyni lub Sopotu?

reklama
Ja tak schizowałam w ciąży że bałam się jechać w góry że względu na różnice ciśnienia [emoji23]

Dobrze że na to nie wpadłem, bo bym się bała nawet na wizytę jechać :p mieszkam w górach w sumie A żeby się dostać do miasta przejeżdżamy przez górę gdzie jest lekko 400 m różnicy wysokosci :p

Do góry