reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję Wam Kochane za miłe słowa. Napisałam tylko dlatego, że wiem, ze Tylko Wy tak naprawdę mnie zrozumiecie i będziecie wiedziały co w głębi serca czuje. Tak bardzo się boję przyszłości, kolejnego starania, kolejnego testu ciazowego i ten strach, czy będzie tym razem wszystko ok.. wiem, że niektóre z was przeszły to nie raz czy dwa i mimo wszystko potraficie walczyć dalej, mimo tego strachu.. Ja póki co bardzo się boję:(

reklama
Przykro mi bardzo :* sama poroniłam kilka dni przed świętami wielkanocnymi o to był mega ciężki czas...nie pojechałam do rodziny na święta bo nie chciałam ich im psuć. Ale walczyć trzeba ,nie możesz się poddawać :*
@mohaaa a to o tym nowym twoim lekarzu nie słyszałam jeszcze. Tak chodzę do P. I wierzę że on mi naprawdę chce pomóc, jak zrobiłam test o napisałam mu smsa to od razu zadzwonil, kazał przyjechać po receptę na progesteron następnego dnia, powiedziała co mam braći w jakich dawkach. I wizytę też będę miała zaraz po świętach mimo że nie ma miejsc i mówił że chciał iść na urlop ale za dużo ma pilnych pacjentek. Z leków biorę acard, zastrzyki z heparyny, letrox, glucophage, progesteron , witaminy metylowe .
Ja tez o nim nie słyszałam Haha :D
Cieszę się, ze tak dobrze o nim mówisz, na pewno dobrze Cię poprowadzi. Trzymam kciuki :)

Mi dwóch lekarzy stwierdziło że skoro mam skapsze miesiączki po łyżeczkowaniu to mogę mieć zrosty. Miałam termin na histeroskopie ale się nie zdecydowałam. Po rozmowie z kolejnym lekarzem i zasięgnięciu opini po prostu stchórzyłam, bałam się konsekwencji.

Dziś do robiłam test negatywny. A przed chwilą jak w zegarku (wg apki dostałam plamienia, więc jutro pewnie małpa) co mnie trochę dziwi bo nie odstawiłam jeszcze dupka więc nie powinnam. Może brałam za małą dawkę 1 raz na noc chyba 10mg.

Teraz jeszcze rozebrała mnie grypa. A nie mogę iść na L4 bo zostałam jedynym pracownikiem w firmie. Druga dziewczyna zwolniła się wczoraj i szukamy kogoś ale to pewnie od stycznia.
A czuje się strasznie

U mnie tez od zawsze 5-6, ale od kilku miesięcy mam mega skąpe miesiaczki, ale ta to już jest w ogóle przegięcie. Rozkminialam czy to nie przez łyżeczkowanie, ale zabieg miałam w marcu, wiec chyba już by było Ok. Poza tym miesiaczki zmieniły mi się kilka miesięcy po zabiegu, a nie od razu. Mam nadzieje, ze są jakieś leki na wzrost endometrium.
Myslalam, ze już nie chodzisz do P. :) a jakie leki teraz przyjmujesz?
Ja się umówiłam do Andrzeja Szerle. To starszy lekarz. Wybrałam go w sumie dlatego, ze miał termin na sobotę, kiedy wraca mój mąz, a poza tym uznałam, ze skoro jest starszy to może mieć doświadczenie większe No i ma super opinie na znanym lekarzu.
Ale jeśli ktoś ma kogoś godnego polecenia, to z chęcią jeszcze rozważę zmianę
[/QUOTE]

Kiedy miałaś łyżeczkowanie? I czy nadal masz skąpe miesiaczki?

Dziękuję Wam Kochane za miłe słowa. Napisałam tylko dlatego, że wiem, ze Tylko Wy tak naprawdę mnie zrozumiecie i będziecie wiedziały co w głębi serca czuje. Tak bardzo się boję przyszłości, kolejnego starania, kolejnego testu ciazowego i ten strach, czy będzie tym razem wszystko ok.. wiem, że niektóre z was przeszły to nie raz czy dwa i mimo wszystko potraficie walczyć dalej, mimo tego strachu.. Ja póki co bardzo się boję:(
Kochana, może problem jest dość prosty, tylko trzeba go zdiagnozować... Wystarczą leki i sie uda... Dwa poronienia w krótkim czasie to raczej nie jest przypadek...

Ja jestem sama w biurze. Rzadko ktos jest. Mogłabym pracować z domu ale mamy też wydzielony fragment biura na sklep i nie ma pracownika do sklepu więc muszę siedziec. A to jest sklep z produktami regionalnymi ale innej nacji nie polskiej.
Boże, przeraża mnie to..... To wg pracodawcy masz pracować kosztem własnego zdrowia??? :( mógłby dać Ci wolne dwa dni do końca tygodnia żebyś się wylezala w domu i wygrzala.... Przecież to nieludzkie.... :(

Drugie w maju. Zależy jak biorę acard to mam jeden dzień plamienie, dwa dni jak z kranu i plamienie. Wcześniej miałam 4-6 dni plus 2 dni plamien. Teraz są mniej obfite napewno
Ja tez o nim nie słyszałam Haha :D
Cieszę się, ze tak dobrze o nim mówisz, na pewno dobrze Cię poprowadzi. Trzymam kciuki :)

Kiedy miałaś łyżeczkowanie? I czy nadal masz skąpe miesiaczki?[/QUOTE]

Ja jestem sama w biurze. Rzadko ktos jest. Mogłabym pracować z domu ale mamy też wydzielony fragment biura na sklep i nie ma pracownika do sklepu więc muszę siedziec. A to jest sklep z produktami regionalnymi ale innej nacji nie polskiej.
A pracodawca, nie mógłby zlitowac się i zostać na sklepie a Ty chociaż z domu bys dojrzała spraw biurowych???
Strasznie mi Cię szkoda :*
Dziewczyny sprawdziłam wynik bety wynik 238, przyrost o 138% :D cieszę sie bardzo :) i powiem wam że jestem dużo spokojniejsza niz w poprzednich ciążach-moze to dobry znak
Pięknie Kochana [emoji3590]
I spokój jest Wam teraz potrzebny [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Oni dzwonią nawet wieczorem. Tacy ludzie
A pracodawca, nie mógłby zlitowac się i zostać na sklepie a Ty chociaż z domu bys dojrzała spraw biurowych???
Strasznie mi Cię szkoda :*Pięknie Kochana [emoji3590]
I spokój jest Wam teraz potrzebny [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]

reklama
Nic nie skreślaj kochana ... bo ja w poprzedniej ciąży tez tak miałam. Plamienie jak zwykle przed okresem- myśl nie udało się.. poplamilam jakoś z 3 dni i w dniu kiedy powinno się to rozkręcić w @ to plamienie ustało i dwie kreski.. także różne scenariusze są możliwe[emoji106] trzymam kciuki![emoji110][emoji110]

@Takaja123 Czytałam, ze coś tam się pokićkało u was niefajnie [emoji848][emoji29] ale później napisałaś, ze już Ok[emoji847] wiec jak tam? Za ciebie tez trzymam kciuki![emoji8][emoji110][emoji110]

@Jivka Jak tam nasza gwiazdeczka??[emoji173]️ pokaz ta ślicznotkę swoją jak urosła [emoji7][emoji847]
A proszę bardzo [emoji4] Pozdrawiam z moją miesięczną pannicą [emoji7]
Dziewczyny sprawdziłam wynik bety wynik 238, przyrost o 138% :D cieszę sie bardzo :) i powiem wam że jestem dużo spokojniejsza niz w poprzednich ciążach-moze to dobry znak
Super! Cieszę się bardzo! [emoji3590]
IMG_20191218_115403.jpeg
IMG_20191218_111045.jpeg

Do góry