reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję Wam Kochane za miłe słowa. Napisałam tylko dlatego, że wiem, ze Tylko Wy tak naprawdę mnie zrozumiecie i będziecie wiedziały co w głębi serca czuje. Tak bardzo się boję przyszłości, kolejnego starania, kolejnego testu ciazowego i ten strach, czy będzie tym razem wszystko ok.. wiem, że niektóre z was przeszły to nie raz czy dwa i mimo wszystko potraficie walczyć dalej, mimo tego strachu.. Ja póki co bardzo się boję:(

To zrozumiałe, każda kobieta indywidualnie stwierdza kiedy jest gotowa. Ja na przykład jeszcze leżąc w szpitalu po poronieniu wiedzialam ze chce się starać jak tylko będę mogła, czułam ze muszę zapełnić te pustkę, a ktoś inny będzie się bal, to normalne :)

reklama
Dziś byłam na wizycie. Ciąża sporo młodsza niż wychodzi z OM, ale ja mam długie cykle. Maleństwo malutkie ok. 7 mm. Lekarz jeszcze konkretnie nie ocenił wieku ok 6/7 tydzień. Serduszko ❤️ biło. Tzn. było widać jak "coś" pulsuje. Lekarz mówił, że to na pewno serduszko. Oby teraz wszystko było ok.

Dziewczyny sprawdziłam wynik bety wynik 238, przyrost o 138% :D cieszę sie bardzo :) i powiem wam że jestem dużo spokojniejsza niz w poprzednich ciążach-moze to dobry znak
Super przyrost! Spokojnej ciąży [emoji4]
A proszę bardzo [emoji4] Pozdrawiam z moją miesięczną pannicą [emoji7]Super! Cieszę się bardzo! [emoji3590] Zobacz załącznik 1058384Zobacz załącznik 1058385
Ale slodzinka kochana [emoji7] ja dziś mialam wizytę i mój kawaler waży niecałe 1800g także rosniemy [emoji4] dziś 32+4
Dziś byłam na wizycie. Ciąża sporo młodsza niż wychodzi z OM, ale ja mam długie cykle. Maleństwo malutkie ok. 7 mm. Lekarz jeszcze konkretnie nie ocenił wieku ok 6/7 tydzień. Serduszko [emoji3590] biło. Tzn. było widać jak "coś" pulsuje. Lekarz mówił, że to na pewno serduszko. Oby teraz wszystko było ok.
To dobre wieści, oby tak dalej !

Witam. Mam pytanie wiem że nie na temat ale tak naprawdę nie wiem na którym wątku je zadać. Jest po łyżeczkowaniu, niesterty serduszko przestało bić... Do tej pory ciężko mi się pozbierać. Ale mam już wyniki tylko nie wiem do końca co oznaczają. Jest napisane że stwierdzono martwe tkanki i strzępki trofoblastu. Wie któraś z was o co chodzi? Wiamodo martwe tkanki... Ale trofoblast...o co chodzi?

Oni dzwonią nawet wieczorem. Tacy ludzie

Biedna, dbaj o siebie, jeśli nie da się w żaden sposób systemu obejść....

A proszę bardzo [emoji4] Pozdrawiam z moją miesięczną pannicą [emoji7]Super! Cieszę się bardzo! [emoji3590] Zobacz załącznik 1058384Zobacz załącznik 1058385

Jaka Lalunia [emoji7]

Dziś byłam na wizycie. Ciąża sporo młodsza niż wychodzi z OM, ale ja mam długie cykle. Maleństwo malutkie ok. 7 mm. Lekarz jeszcze konkretnie nie ocenił wieku ok 6/7 tydzień. Serduszko [emoji3590] biło. Tzn. było widać jak "coś" pulsuje. Lekarz mówił, że to na pewno serduszko. Oby teraz wszystko było ok.

No cudnie! :)
Ja nie wierzyłam, że serduszko to taki malusienki, migajacy punkcik.... To jest jakaś magia.... [emoji2956]

Jaka duża różnica wyszła? Pytam z ciekawości ;*

Witam. Mam pytanie wiem że nie na temat ale tak naprawdę nie wiem na którym wątku je zadać. Jest po łyżeczkowaniu, niesterty serduszko przestało bić... Do tej pory ciężko mi się pozbierać. Ale mam już wyniki tylko nie wiem do końca co oznaczają. Jest napisane że stwierdzono martwe tkanki i strzępki trofoblastu. Wie któraś z was o co chodzi? Wiamodo martwe tkanki... Ale trofoblast...o co chodzi?

To są komórki kosmowki, która się rozwija na wczesnym etapie ciąży.

@Dzoana88, cudowne wieści... [emoji3590] Coraz bliżej porodu, stresujesz się?? :*

Biedna, dbaj o siebie, jeśli nie da się w żaden sposób systemu obejść....

Jaka Lalunia [emoji7]

No cudnie! :)
Ja nie wierzyłam, że serduszko to taki malusienki, migajacy punkcik.... To jest jakaś magia.... [emoji2956]

Jaka duża różnica wyszła? Pytam z ciekawości ;*

To są komórki kosmowki, która się rozwija na wczesnym etapie ciąży.

@Dzoana88, cudowne wieści... [emoji3590] Coraz bliżej porodu, stresujesz się?? :*
Wiesz co no tak coraz częściej o tym mysle że to jednak nieuniknione [emoji6][emoji16] bać się boję no bo chyba każda się boi. A do tego dziś wyszło mi na wizycie wysokie cisnienie i na koniec zmierzył drugi raz i wyszło wysoko dosc bo 134/89 i kazał w związku z tym mierzyć mi 3 razy dziennie i mierzylam wieczorem dwa razy to mialam raz 133/86 A później 142/82 , kurde, zobaczę jak rano. Bo mówił że jak będzie powyżej 140/90 To dzwonić do niego

reklama
są leki z estrogenem
Podobno na poprawę endomentrium dobre jest czerwone wino, miglady, i tłuste ryby [emoji6] Leków chyba nie ma.

U mnie tez od zawsze 5-6, ale od kilku miesięcy mam mega skąpe miesiaczki, ale ta to już jest w ogóle przegięcie. Rozkminialam czy to nie przez łyżeczkowanie, ale zabieg miałam w marcu, wiec chyba już by było Ok. Poza tym miesiaczki zmieniły mi się kilka miesięcy po zabiegu, a nie od razu. Mam nadzieje, ze są jakieś leki na wzrost endometrium.
Myslalam, ze już nie chodzisz do P. :) a jakie leki teraz przyjmujesz?
Ja się umówiłam do Andrzeja Szerle. To starszy lekarz. Wybrałam go w sumie dlatego, ze miał termin na sobotę, kiedy wraca mój mąz, a poza tym uznałam, ze skoro jest starszy to może mieć doświadczenie większe No i ma super opinie na znanym lekarzu.
Ale jeśli ktoś ma kogoś godnego polecenia, to z chęcią jeszcze rozważę zmianę
[/QUOTE]

Do góry