reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Zabulinka_86 Igg mówi, że w Twoim organizmie są przeciwciała - a to oznacza, że albo jesteś aktualnie chora i organizm je wytwarza, albo chorowałaś wcześniej i w Twoim organizmie już się one znajdują. Przeciwciała IgM mówią nam o aktualnym zakażeniu.

reklama
I dobrze się u niej skończyło?
Czy dobrze rozumiem, że to IGG mówi, że przebylam a IGG by mi powiedziało czy to świeże czy stare?

Jak była w ciąży ze mną i moja siostra to tak, dobrze. Trzecia ciąża od początku była zagrożona i wychodziły jej straszne wyniki już wszystkie. Ale miała ponad 40 lat wiec wiek tez tu miał znacznie. Tak mi się wydaje bynajmniej.

Na spokojnie oznacz sobie raz jeszcze z przeciwciałami IgG i IgM.

Bardzo Ci współczuję ... Nie wiem jak tym to zniosła....Co to znaczy za duża przeziernosci karkowa? Ile podał Ci lekarz ?
Jeżeli chodzi o PZU to wystarczy wejść na stronę i wypełnić zgłoszenie internetowo. Załączyć skany dokumentów i w ciągu tygodnia są pieniądze na koncie. Sama z tego korzystałam. W zależności od tego na jaką suma jesteś ubezpieczona i Ty i mąż. Nie zapomnij, że z tytułu urodzenia martwego dziecka (Tak będzie do zazmavzenia) należy się odszkodowanie osobno tobie i osobno mężowi. Musicie zgłosić to dwa razy. Pieniążki zawsze się przydadzą na dalszą diagnostykę.
Jeżeli chodzi o pogrzeb to wiem że też da jakieś zwroty. Dostaję się z zus jakieś pieniądze na pochowek chyba. Ale nie jestem pewna.
Trzymaj się ,!
Odebrałam wyniki usg genetycznego. Przezierność karkowa 2,9 i ryzyko trisomii 21 1:147.
Z tego co mi mówił lekarz w szpitalu to zasiłek pogrzebowy nam się należy w wysokości 4000zl

Odebrałam wyniki usg genetycznego. Przezierność karkowa 2,9 i ryzyko trisomii 21 1:147.
Z tego co mi mówił lekarz w szpitalu to zasiłek pogrzebowy nam się należy w wysokości 4000zl
Na jednym prenatalnym miałam NT 2.5 i ryzyko 1:104. Wiem co czujesz. U mnie na szczęście na lepszym sprzęcie 4 dni później wyszła już 1.6.
A w którym tygodniu jesteś ?

Strasznie mi przykro. Przepraszam Cię za pytanie. Czasem nie nadążam za forum...;(
[/QUOTE]
Nie ma sprawy, wiem że ciężko nadążyć za wszystkimi wpisami.

reklama
Strasznie mi przykro. Przepraszam Cię za pytanie. Czasem nie nadążam za forum...;(
Nie ma sprawy, wiem że ciężko nadążyć za wszystkimi wpisami.[/QUOTE]

Ten wynik może mieć znaczenie o tyle, ze to właśnie mogła być przyczyna. Zawsze to lepiej ją znać. Łatwiej planować kolejną ciążę.

Do góry