reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zażywa któraś z was metformine? Jestem przerażona tym co usłyszałam w radiu....
Widzę, że nikt nie zwrócił uwagi, więc na wszelki wypadek zacytuję. Jakby któraś brała metformax czy też glucophage to należy je odstawić i udać się do lekarza. Okazało się, że jest zanieczyszczona nitrozoaminami, które są rakotwórcze.

reklama
Na szczęście nie mam cukrzycy tylko insulinooporość więc z marszu odstawilam ten lek. Masakra jak nieświadomie ludzie mogą być otruwani.
Widzę, że nikt nie zwrócił uwagi, więc na wszelki wypadek zacytuję. Jakby któraś brała metformax czy też glucophage to należy je odstawić i udać się do lekarza. Okazało się, że jest zanieczyszczona nitrozoaminami, które są rakotwórcze.

Skąd masz informację, że należy ją odstawić? Bo ja ją biorę ale póki co nie widziałam żadnej informacji która by potwierdziła że faktycznie w naszych polskich aptekach występuje zanieczyszczone partie.

@gigi_ pod pępkiem to zdecydowanie za szybko [emoji4] Macica jeszcze tam nie sięga. Bardziej w dole brzucha są te pierwsze ruchy [emoji4] Ja zawsze właśnie w okolicach 17-18tc czułam i widziałam już ruchy [emoji4]

@nnat. u nas coraz lepiej [emoji4] Znaczy z Małą ciągle super, a ja już mega doszłam do siebie. Po przebojach z krwawiącą raną i ogólnym nieogarnięciem jest już dużo lepiej [emoji4] A to moja ukochana [emoji7]Zobacz załącznik 1052983Zobacz załącznik 1052984

Malutka w sam raz do schrupania![emoji847][emoji847][emoji7][emoji7] cudowna 🧡🧡🧡

Dzisiaj w faktach mówili że z tymi lekami jest w porządku. Także bez obaw można je brać.

@mloda1994 Nie wiem skąd masz informacje, ale z tego co ja słyszałam to zanieczyszczenie pochodzi z chińskich fabryk, które zaopatrują Europę. A NDMA wykryto m.in. w tabletkach w Niemczech.

@mloda1994 Nie wiem skąd masz informacje, ale z tego co ja słyszałam to zanieczyszczenie pochodzi z chińskich fabryk, które zaopatrują Europę. A NDMA wykryto m.in. w tabletkach w Niemczech.

Tez słyszałam to co młoda pisze, dziś w faktach mówili, minister zdrowia wydał oświadczenie, ze można te leki jednak brać ...:) ludzie tez się wypowiadali, ze robią im sieczkę z mózgu. Raz tak, raz siak...

Czesc dziewczyny, nie wiem czy to odpowiedni wątek ale może któraś z Was jest w stanie mi pomóc. Dzisiaj poroniłam, 3 godziny temu miałam zabieg łyżeczkowania... Był to 14 tydzień ciąży. Staraliśmy się z mężem o dziecko 9 miesiec. Wiem, że macie różne doświadczenia dlatego mam do Was 2 sprawy.
Po pierwsze chodzi o pogrzeb takiego dziecka, czy któraś z was się na to zdecydowała? Lekarz powiedział że może się tym zająć gmina albo mozemy sami się tym zająć. Jak to wygląda? Czy dostaje się jakiś zasiłek? Jaki jest koszt takiego pogrzebu razem z miejscem na cmentarzu? Napisałam oświadczenie, że sami zrobimy pochówek ale nie wiem czy nas to nie przerośnie. Nie wiem jak ja bym przeżyła ten pogrzeb, czy byłabym w stanie chodzić na cmentarz.
Po 2. wiemy że będziemy się starać o kolejne dziecko tak szybko jak to będzie możliwe. Wiem, że każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie ale ile to trwało u was?

reklama
Dziewczyny ja mam znów pytanie o testy owu. Wczoraj miałam 15dc i zaczęłam testować. Dzisiaj kreska bledsza niż wczoraj. Czy to może znaczyć, że owulacja już była? W sumie dzisiaj dość mocno bolało mnie podbrzusze.

Do góry