reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ale ten czas leci! A pamiętam jak dopiero co się pochwaliłaś, a tu już połowa [emoji846]
Też mi się w to wierzyć nie chce.... [emoji3590]
Jestem już po wizycie u endokrynologa. Zrobiła mi usg tarczycy i ona nie widzi żadnej choroby tarczycy, nie mam tez żadnych objawów, które wymieniała, mówiła właśnie to co wcześniej dziewczyny pisały, ze wraz ze wzrostem beta hcg ten hormon tarczycy szaleje i to częste w ciąży na początku, a porem się ureguluje i mogłybyśmy gorzej zaszkodzić gdybyśmy teraz na sile próbowały ja podnieść. Mam zrobić jakies dodatkowe badania i w styczniu na kontrole. Spytałam oczywiście czy to w żaden sposób na ciaze nie wpływa to mówiła, ze nie, a babka zajmuje się tez ciężarnymi wiec myśle, ze wie co mówi :)
Noooo, czyli bardzo dobre wiadomosci [emoji3590]

@Jivka, a jak u Was dziewczyny? :)))

Rosniemy [emoji3590]

Załączniki

• IMG_20191204_133856.jpeg
    IMG_20191204_133856.jpeg
    98,8 KB · Wyświetleń: 74
  • IMG_20191204_133856.jpeg
    IMG_20191204_133856.jpeg
    98,8 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Też mi się w to wierzyć nie chce.... [emoji3590]Noooo, czyli bardzo dobre wiadomosci [emoji3590]

@Jivka, a jak u Was dziewczyny? :)))

Rosniemy [emoji3590]
Wow ale już masz ładny brzusio ! Super [emoji4] ja w piątek kończę 31 tc masakra jakaś [emoji2957][emoji2957][emoji2957] dziś mam wizytę zobaczymy co tam u malucha słychać [emoji4]

Dobrze ze poszłas, jesteś na pewno spokojniejsza [emoji2]
Jestem już po wizycie u endokrynologa. Zrobiła mi usg tarczycy i ona nie widzi żadnej choroby tarczycy, nie mam tez żadnych objawów, które wymieniała, mówiła właśnie to co wcześniej dziewczyny pisały, ze wraz ze wzrostem beta hcg ten hormon tarczycy szaleje i to częste w ciąży na początku, a porem się ureguluje i mogłybyśmy gorzej zaszkodzić gdybyśmy teraz na sile próbowały ja podnieść. Mam zrobić jakies dodatkowe badania i w styczniu na kontrole. Spytałam oczywiście czy to w żaden sposób na ciaze nie wpływa to mówiła, ze nie, a babka zajmuje się tez ciężarnymi wiec myśle, ze wie co mówi :)

@gigi_ pod pępkiem to zdecydowanie za szybko [emoji4] Macica jeszcze tam nie sięga. Bardziej w dole brzucha są te pierwsze ruchy [emoji4] Ja zawsze właśnie w okolicach 17-18tc czułam i widziałam już ruchy [emoji4]

@nnat. u nas coraz lepiej [emoji4] Znaczy z Małą ciągle super, a ja już mega doszłam do siebie. Po przebojach z krwawiącą raną i ogólnym nieogarnięciem jest już dużo lepiej [emoji4] A to moja ukochana [emoji7]
IMG_20191203_131110.jpeg
IMG_20191130_175159.jpeg

Jaka słodycz [emoji7][emoji7][emoji7] Gratuluję [emoji3590]
@gigi_ pod pępkiem to zdecydowanie za szybko [emoji4] Macica jeszcze tam nie sięga. Bardziej w dole brzucha są te pierwsze ruchy [emoji4] Ja zawsze właśnie w okolicach 17-18tc czułam i widziałam już ruchy [emoji4]

@nnat. u nas coraz lepiej [emoji4] Znaczy z Małą ciągle super, a ja już mega doszłam do siebie. Po przebojach z krwawiącą raną i ogólnym nieogarnięciem jest już dużo lepiej [emoji4] A to moja ukochana [emoji7]Zobacz załącznik 1052983Zobacz załącznik 1052984

Wow ale już masz ładny brzusio ! Super [emoji4] ja w piątek kończę 31 tc masakra jakaś [emoji2957][emoji2957][emoji2957] dziś mam wizytę zobaczymy co tam u malucha słychać [emoji4]
Czemu masakra? :)
Dawaj znać koniecznie po wizycie [emoji3590]

@nnat. u nas coraz lepiej [emoji4] Znaczy z Małą ciągle super, a ja już mega doszłam do siebie. Po przebojach z krwawiącą raną i ogólnym nieogarnięciem jest już dużo lepiej [emoji4] A to moja ukochana [emoji7]Zobacz załącznik 1052983Zobacz załącznik 1052984
Ja dopiero wczoraj zobaczyłam po raz pierwszy ruchy, a czuje od niecałych 2 tygodni :) i miałaś rację, bardzo niziutko czuć je na początku :)

Maleńka piękna, widze że starsza siostra też pomaga [emoji3590] cieszę się że i z Tobą już wszystko ok :* to jakieś powikłania po cesarce były??

Czemu masakra? :)
Dawaj znać koniecznie po wizycie [emoji3590]Ja dopiero wczoraj zobaczyłam po raz pierwszy ruchy, a czuje od niecałych 2 tygodni :) i miałaś rację, bardzo niziutko czuć je na początku :)

Maleńka piękna, widze że starsza siostra też pomaga [emoji3590] cieszę się że i z Tobą już wszystko ok :* to jakieś powikłania po cesarce były??
Nie wiem czy to powikłania... Miałam cały brzuch i spojenie łonowe w siniaku... I prawdopodobnie to z tego coś ściekło przez ranę którą podraznilam majtkami... Ehh w każdym razie lekarz wycisnął mi ful krwi z tej rany i od tej pory spokój. Szkoda gadać [emoji4]
A siotra oj tak zachwycona i wzruszona wręcz jest [emoji4] Ale ona marzyła o siostrze i sobie ją wymodliła [emoji3590]

Ooo wlasnie. Też bym to nazwała pekajace babelki. Jakby ktoś się trochę pchal, trochę smyralo;) Może to już to ? ❤👍
Ja myślę że to już to i za kilka dni się o tym przekonasz ;)

Dziewczyny, które znają się na betach. Mam wyniki bety całkowitej. Ta normalna 1960 a całkowita 2110. Czy wszystko jest ok?
Beta całkowita nic ci nie powie bo tak jak pisała witch84, ona nie tylko za ciążę odpowiada. Ważna jest betaHCG i to też nie tyle jej wartość co przyrost sprawdzany po 48h ;)

Widziałam już ze umówiona jesteś, trzymam kciuki :*
Ale wygląda mi to na nadczynność.

Na początku bolały równo cały dzień a na noc myślałam że je sobie utne :D spać nie pozwalały, bolały, piekly...

Ja ostatnio kawę chowalam do lodówki.... [emoji23]

Kochana, ja wielokrotnie miałam sny że poronilam, jeszcze nie będąc w ciąży. Jak byłam w ciąży snily mi się porody, poronienia, chore dzieci, morze krwi, ale mąż mnie pocieszał, że sny ponoć na opak się odczytuje.
No i śniło mi się co chwilę że rodziłam syna tydzień w tydzień. A mała rośnie i póki co, odpukać, wszystko jest ok :)

Co do ruchow, poczułam je takie pewne w 17t1d, a już zyskała na pewności po drugim razie w 17t3d. Było to tka jakby robiły mi się pod skórą pęcherzyki powietrza, tak na wysokości lini majtek :)
A w okolicy pępka takie dziwne uczucie to było związane u mnie z twardnieniem macicy.

Dziewczyny, dzisiaj rowniutenko 20 tygodni za nami! [emoji3590]
Gratuluję półmetka ;)

Śliczna malutka ;) a co do rany po cc, to nie zazdroszczę... Ja pamiętam że w dniu wypisu ze szpitala wpadłam w panikę bo coś mi z tej rany "wylazło".... W panice dzwoniłam do mojej gin, kazała jechać do szpitala więc pojechałam. Jej już nie było, badał mnie lekarz który rano mnie badał na obchodzie. I mówi że przecież sprawdzał i było okej. Popatrzył, mówi że wszystko dobrze, choć widziałam że mi się to trochę na środku rozlazło, ale mówi że jest okej. Też majtkami sobie to podrażniłam, bo idealnie szew po cc był w linii majtek.... Także najpierw chodziłam w tych poporodowych długi czas, a potem kupiłam kilka "babcinych" par takich do pępka, żeby nie drażnilo :p

@roki_1991 no u mnie 3ci tydzień po cc leci a ja w tych gaciach poporodowych dalej poginam [emoji16] A pod spodem mam swoje obcięte tak że nie drażnią heh
Ja się przeraziłam jak obudziłam się rano a całe majtki miałam we krwi [emoji33] Wkręciłam sobie rozejscie rany oczywiście, ale lekarz uspokoił że wszystko tam w porządku [emoji4] Ale przez ten stres chyba straciłam mleko [emoji3525] Bo mniej więcej w tym czasie przestało lecieć [emoji3525]

reklama
Nie wiem czy to powikłania... Miałam cały brzuch i spojenie łonowe w siniaku... I prawdopodobnie to z tego coś ściekło przez ranę którą podraznilam majtkami... Ehh w każdym razie lekarz wycisnął mi ful krwi z tej rany i od tej pory spokój. Szkoda gadać [emoji4]
A siotra oj tak zachwycona i wzruszona wręcz jest [emoji4] Ale ona marzyła o siostrze i sobie ją wymodliła [emoji3590]

Biedna... Jakby nie było to nie jest taka hop siup mała ranka.... Ale dobrze ze to juz za Tobą.
Widać ze wpatrzona w siostrzyczke [emoji3590] aż mi się łezka w oku ze wzruszenia kręci... [emoji3590]

Do góry