reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny co ja miałam dziś za koszmary.... Śniło mi się że byłam we wczesnej ciąży, poszłam do lekarza a kobieta mi mówi że ciąży już nie ma i nigdy nie donoszę żadnej ciąży bo zabijam w sobie dzieci... Obudziłam się po tym śnie,zasnęłam i przyśniło mi się to drugi raz ... Masakra

Dziewczyny co ja miałam dziś za koszmary.... Śniło mi się że byłam we wczesnej ciąży, poszłam do lekarza a kobieta mi mówi że ciąży już nie ma i nigdy nie donoszę żadnej ciąży bo zabijam w sobie dzieci... Obudziłam się po tym śnie,zasnęłam i przyśniło mi się to drugi raz ... Masakra
Współczuję! Brrrr. Ale często w snach są ukryte nasze obawy. Każdy to ma w inny sposób. Mi np gdy czymś się martwię lub mam ciężki czas to mi się śni że pale papierosy. A nigdy w realu nie paililam. Nigdy. Więc ostatnio też mi się śniło że będąc w ciąży palilam. Może twój sens jest wynikiem strachu o leku jak to wszystko będzie;)

Ooo wlasnie. Też bym to nazwała pekajace babelki. Jakby ktoś się trochę pchal, trochę smyralo;) Może to już to ? [emoji173][emoji106]
Myślę że tak [emoji846] trzeba się cieszyć teraz tymi bąbelkami bo jak potem ten bąbelek zasadzi kopa w wątrobę, albo zacznie się rozpychać rączkami w 38 tygodniu to można jajko znieść [emoji23]

Pisałam Wam ostatnio o moim tsh 0.009, dzisiaj powtórzyłam i mam mniej niż 0.005 i do tego ft3 i ft4 za wysokie. Jestem przerażona szczerze..

Widziałam już ze umówiona jesteś, trzymam kciuki :*
Ale wygląda mi to na nadczynność.

Dziewczyny w ciąży czy też macie tak, że piersi z rana bolą mniej lub wcale a wieczorem bardziej?

Na początku bolały równo cały dzień a na noc myślałam że je sobie utne :D spać nie pozwalały, bolały, piekly...

Tez tak miałaś, ze chciałaś światło zgasić w lodowce?[emoji848][emoji28]

Ja ostatnio kawę chowalam do lodówki.... [emoji23]

Kochana, ja wielokrotnie miałam sny że poronilam, jeszcze nie będąc w ciąży. Jak byłam w ciąży snily mi się porody, poronienia, chore dzieci, morze krwi, ale mąż mnie pocieszał, że sny ponoć na opak się odczytuje.
No i śniło mi się co chwilę że rodziłam syna tydzień w tydzień. A mała rośnie i póki co, odpukać, wszystko jest ok :)

Co do ruchow, poczułam je takie pewne w 17t1d, a już zyskała na pewności po drugim razie w 17t3d. Było to tka jakby robiły mi się pod skórą pęcherzyki powietrza, tak na wysokości lini majtek :)
A w okolicy pępka takie dziwne uczucie to było związane u mnie z twardnieniem macicy.

Dziewczyny, dzisiaj rowniutenko 20 tygodni za nami! [emoji3590]

Na początku bolały równo cały dzień a na noc myślałam że je sobie utne :D spać nie pozwalały, bolały, piekly...

Nawet nie strasz![emoji2960][emoji86][emoji85]
Tez tak miałaś, ze chciałaś światło zgasić w lodowce?[emoji848][emoji28]

Kochana, ja wielokrotnie miałam sny że poronilam, jeszcze nie będąc w ciąży. Jak byłam w ciąży snily mi się porody, poronienia, chore dzieci, morze krwi, ale mąż mnie pocieszał, że sny ponoć na opak się odczytuje.
No i śniło mi się co chwilę że rodziłam syna tydzień w tydzień. A mała rośnie i póki co, odpukać, wszystko jest ok :)

Co do ruchow, poczułam je takie pewne w 17t1d, a już zyskała na pewności po drugim razie w 17t3d. Było to tka jakby robiły mi się pod skórą pęcherzyki powietrza, tak na wysokości lini majtek :)
A w okolicy pępka takie dziwne uczucie to było związane u mnie z twardnieniem macicy.

[/QUOTE]
Połowinki ❤️

Ale ten czas leci! A pamiętam jak dopiero co się pochwaliłaś, a tu już połowa 🙂

Jestem już po wizycie u endokrynologa. Zrobiła mi usg tarczycy i ona nie widzi żadnej choroby tarczycy, nie mam tez żadnych objawów, które wymieniała, mówiła właśnie to co wcześniej dziewczyny pisały, ze wraz ze wzrostem beta hcg ten hormon tarczycy szaleje i to częste w ciąży na początku, a porem się ureguluje i mogłybyśmy gorzej zaszkodzić gdybyśmy teraz na sile próbowały ja podnieść. Mam zrobić jakies dodatkowe badania i w styczniu na kontrole. Spytałam oczywiście czy to w żaden sposób na ciaze nie wpływa to mówiła, ze nie, a babka zajmuje się tez ciężarnymi wiec myśle, ze wie co mówi :)

reklama
Jestem już po wizycie u endokrynologa. Zrobiła mi usg tarczycy i ona nie widzi żadnej choroby tarczycy, nie mam tez żadnych objawów, które wymieniała, mówiła właśnie to co wcześniej dziewczyny pisały, ze wraz ze wzrostem beta hcg ten hormon tarczycy szaleje i to częste w ciąży na początku, a porem się ureguluje i mogłybyśmy gorzej zaszkodzić gdybyśmy teraz na sile próbowały ja podnieść. Mam zrobić jakies dodatkowe badania i w styczniu na kontrole. Spytałam oczywiście czy to w żaden sposób na ciaze nie wpływa to mówiła, ze nie, a babka zajmuje się tez ciężarnymi wiec myśle, ze wie co mówi :)

Super wiadomość ❤️

Do góry