reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam się z rana. Ponawiam pytanie o co chodzi z acardem? [emoji2] Widze że dużo dziewczyn go zażywa i ciekawa jestem na co wpływa.

Zażywa któraś z was metformine? Jestem przerażona tym co usłyszałam w radiu....

Acard bierze się po to, aby nie robiły się zakrzepy. "upośledza" płytki krwi żeby się ze sobą nie zlepiały i dzięki temu nie ma zakrzepów. Powoduje to lepsze ukrwienie i dzięki temu zarodek też łatwiej się implantuje, dlatego lekarze częst zalecają go już w okresie starań

reklama
Możliwe dziewczyny ze fasolka daje o sobie znać. U mnie 16 tydzien zaczyna się od czwartku a wczoraj jak leżałam na boku coś mnie smyrało po niżej pępka. Czy to możliwe ?

Możliwe dziewczyny ze fasolka daje o sobie znać. U mnie 16 tydzien zaczyna się od czwartku a wczoraj jak leżałam na boku coś mnie smyrało po niżej pępka. Czy to możliwe ?
Właśnie też się zastanawiam. U mnie dzisiaj zaczyna się 18tc. Ale od tygodnia czuje na samym dole brzucha taki bulgotanie. ;) tylko nienwiem czy to jelita ? Ale to takie inne bulgotanie ;) często mam przy jedzeniu.
Czy nie było by to u nas za wcześnie??

Właśnie też się zastanawiam. U mnie dzisiaj zaczyna się 18tc. Ale od tygodnia czuje na samym dole brzucha taki bulgotanie. ;) tylko nienwiem czy to jelita ? Ale to takie inne bulgotanie ;) często mam przy jedzeniu.
Też się nad tym zastanawiam. Ale u mnie to raczej nie wyglądało na bulgotanie a raczej jakby ktoś ewidentnie w jednym miejscu się pchał czymś.

Tak ja czułam w 16 tygodniu pierwsze takie smyranie. Coś w stylu jakby ktoś mnie opuszkiem palca dotykał, potem były takie jakby pękające bąbelki [emoji846] super czas

Możliwe ;) ja w bodajże 17+1 tez poczułam takie smyranie, gdzie byłam już pewna ze to dzidzia ;) kilka dni wcześniej coś czułam, ale nie byłam jeszcze pewna ze to to... 🤭

reklama
Na samym dole bulgotki pojedyncze to powinno być to hehe, to Twoja dzidzia [emoji16] zobaczysz jeszcze z tydzien dwa I będziesz wiedzieć już ooo tamto to jednak było TO hehe [emoji4]

Do góry