reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak, już mi zdjęli. Powiem Ci że to moje drugie cc i wszystko jest zupełnie inaczej w tym szpitalu [emoji2368]
Cewnik to norma że zakładają po znieczuleniu, miałam od początku pić dużo wody i już zdjęli. Położna się pytała czy dojdę do toalety i wyjęła uff

U nas wyciagali drugiego dnia. Najpierw byłam wkurzona. Ale rano dziękowałam że nie musiałam w nocy wstawać bo nie było szans :p

reklama
@Takaja123 no zaczęliśmy w czwartek 13 tydzień. Pomiary wszystkie dobre prócz DV ale powiedział że serduszko jest do obserwacji. Bilo 162 na minute. Zrobione miałam badanie Nifty i czekam na wyniki. Liczę na to że do 25 listopada będą. Duphaston mi odstawil biorę tylko acard, witaminy i żurawinę bo mam w moczu lekko podwyższone erytrocyty. Dostałam też nynastyne bo mam lekkie uplawy.
Tak to wszystko w porządku. Czekam niecierpliwie na wyniki.

Może wiecie bo Nifty są podstawowe i rozszerzone. Czemu przy rozszerzonych jakbym dziecko było chore nie można usunąć ciąży ?

Mam nadzieję, że nie będziesz musiała się martwić sie czy jest wskazaniem do terminacji ciąży czy nie, ale znajoma kiedyś mówiła (takie info jest też w Internecie) że żaden test nieinwazyjny- a nifty takim jest - nie może być powodem terminacji, jeśli przy nifty wyjdzie ryzyko to trzeba zrobić test inwazyjny, żeby móc usunąć ciążę.
Temat trudny i mam nadzieję, że nie będzie Cię dotyczył;*
@Takaja123 no zaczęliśmy w czwartek 13 tydzień. Pomiary wszystkie dobre prócz DV ale powiedział że serduszko jest do obserwacji. Bilo 162 na minute. Zrobione miałam badanie Nifty i czekam na wyniki. Liczę na to że do 25 listopada będą. Duphaston mi odstawil biorę tylko acard, witaminy i żurawinę bo mam w moczu lekko podwyższone erytrocyty. Dostałam też nynastyne bo mam lekkie uplawy.

Może wiecie bo Nifty są podstawowe i rozszerzone. Czemu przy rozszerzonych jakbym dziecko było chore nie można usunąć ciąży ?

Dokładnie tak jak Oczekujaca pisze. Po nifty musisz zrobić amniopunkcję żeby zrobić terminację, ALE...
Ja w drugiej ciąży nie miałam amnio i rozwiązanie ciąży było jedynie po wyniku usg.

reklama
@szkala @Oczekujaca123 @Jivka na obecną chwilę myślę pozytywnie. Jakoś nie nastawilam się na to że będzie coś źle Tylko wszystko będzie dobrze. Usg prenatalne wyszły dobrze. Więc wydaje mi się że jakby wyszło one coś nie tak to już był by jakis znak.

Do góry