reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny zalamalam się. Dziś nie mogłam w nocy spać bo miałam stan podgorączkowy. Temperatura 37,3 cała rozpalona. Rano zrobiłam 2 testy ciążowy a tam cień cienia :(:( jestem. Przerażona.
Spokojnie, to nie jest wysoka temperatura. Może wynika to ze stresu, spróbuj troszkę odpocząć, staraj się nie myśleć za dużo.

Ja do wizyty u lekarza, w 8tc, nie czułam się w ciąży w ogóle...

Zdrowia i spokoju :*

reklama
Ja podobnie byłabym lipcową mamą.... Zaczynam już starania jeśli tak to można nazwać bo jestem przed okresem więc po prostu się nie zabezpieczamy. Ale jak pomyślę że mogłabym mieć w tym roku jeszcze jedną,trzecią stratę to aż mi się odechciewa ...

Kochana, wiem ze to trudne, ale nie możesz tak myśleć [emoji17] musisz myśleć pozytywnie, ze tym razem się uda ... Ty robiłaś chyba dodatkowe badania po drugiej stracie? Bo o ile dobrze pamietam, to już nie było tak wczas tylko jakoś 13-14 tydzień prawda? Masz jakieś dodatkowe leki m? Czy będziesz na tym samym zestawie, co ostatnio?
Życzę Ci powodzenia w staraniach [emoji8] i oby tym razem się udało [emoji173]️

Cześć dziewczyny! Od początku października nie wchodziłam na forum, ale udało mi się nadrobić zaległości w ciągu ostatnich 3 dni. Gratuluję wszystkim ciężarnym i trzymam kciuki za starające się oraz te, które nabierają sił przed staraniami <3

Mi równo 2 miesiące temu podano tabletki poronne. Bardzo mi smutno. 15 października przeżywałam spokojnie swoj pierwszy dzień dziecka utraconego, ale 16.10 dopiero byłam gotowa się wyryczeć.

Wczoraj miałam spotkanie z koleżanką, która przyjaźni się z psycholog z oddziału ginekologiczno-położniczego w jednym z największych szpitali w Polsce. Twierdzi, ze ilość poronień to jakaś plaga, jest ich bardzo dużo, ale często dotyczą tylko pierwszej ciąży. To mnie tez podtrzymuje na duchu.

We wrześniu prosiłam Was o radę w sprawie terminu pierwszej miesiączki po lyzeczkowaniu. Przyszła sama po 6,5 tyg i była normalna. Kilka dni przed tym dzwoniłam do ginekologa z pytaniem co robić. Powiedział, żeby poczekać kilka dni, i śmiał się, ze może znowu jestem w ciąży. Trochę wystraszyłam się tej wizji, ale ogarnęło mnie przyjemne uczucie, ze może znowu jest we mnie życie :)

Odkładam swoje starania na styczeń. 10.10 postanowiliśmy z narzeczonym urządzić w grudniu [tego roku] ślub i wesele. Jakbym teraz zaszła w ciąże, to musiałabym tłumaczyć wszystkim dlaczego nie piję szampana itd, bałabym się tych przedwczesnych gratulacji. Na razie przygotowania idą wg planu. Jeśli się uda, to wydam poradnik jak to ogarnąć w miesiąc za normalne pieniądze hehe. Trzymajcie za nas kciuki, pozdrawiam Was jeszcze raz.

Dziewczyny zalamalam się. Dziś nie mogłam w nocy spać bo miałam stan podgorączkowy. Temperatura 37,3 cała rozpalona. Rano zrobiłam 2 testy ciążowy a tam cień cienia :(:( jestem. Przerażona.
Taka temp to może być najnormalniejszy objaw ciążowy, ale jeśli szła by do góry, to weź paracetamol. Zdecydowanie nie ibuprofen albo fervex! Odpoczywaj!

Cześć wszystkim jestem po zabiegu w 12tc ciąża obumarla w 9tc, chciałam zapytać po jakim czasie można się ponownie starać o dzidzie? Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać w szpitalu.

Hej, witałam się z Wami w sumie już w sierpniu, bo wtedy miałam zabieg i straciłam swoją ciaze. Udało mi się zajsc w ciaze, jestem w szoku, ze udało się tak szybko. To dopiero 5 tydzień. Biorę duphaston już, do lekarza mam 4.11. Strasznie się boje ze to się powtórzy, każda wizyta w toalecie to tylko sprawdzam czy nie ma krwi. Mam nadzieje, ze przestane tak „świrować”..

Ja się czuję jak polamana.:( dziękuję bardzo :*
To jest bardzo częste na początku ciąży ;) sama tak miałam i wszystko było okej ;) weź paracetamol jak się źle czujesz, i bez paniki ;)

Cześć wszystkim jestem po zabiegu w 12tc ciąża obumarla w 9tc, chciałam zapytać po jakim czasie można się ponownie starać o dzidzie? Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać w szpitalu.
Witaj. Przykro mi z powodu straty. Najczęściej wystarczy poczekać na pierwszą @ po zabiegu, iść potem do kontroli do gina i powinien dać zielone światło ;) cześć lekarzy mówi żeby czekać 3cykle, część że 6, ale to stara szkoła.

Hej, witałam się z Wami w sumie już w sierpniu, bo wtedy miałam zabieg i straciłam swoją ciaze. Udało mi się zajsc w ciaze, jestem w szoku, ze udało się tak szybko. To dopiero 5 tydzień. Biorę duphaston już, do lekarza mam 4.11. Strasznie się boje ze to się powtórzy, każda wizyta w toalecie to tylko sprawdzam czy nie ma krwi. Mam nadzieje, ze przestane tak „świrować”..
Gratuluję po cichutku ;) natomiast powiem ci tak - nie przestaniesz świrować... Ja w toalecie sprawdzałam czy nie ma krwi do samego końca... Mimo iż przy żadnej stracie nie krwawilam, to taki odruch był i został całe 38tygodni, czego życzę w sumie i tobie ;)

reklama
Tylko te testy mnie martwią bo chyba powinny z dnia na dzień być coraz ciemniejsze :(

Mówisz że nie robiłaś z porannego moczu. To nie ma co porównywać. Poza tym intensywność koloru tej kreski nie ma żadnego znaczenia. Każdy test inny, także spokojnie :) jak chcesz mieć pewność idź zrób betę i przyrost po 48h w tym samym lab. Wtedy będzie czarno na białym

Do góry