reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie, trochę mnie nie było... We wrześniu się nam udało, dwie kreski na teście, radość, nadzieja i strach.... Niestety wczoraj zaczęło się u mnie kolejne poronienie. Tym razem samoistne... Nieco ponad 6 tydzień....

Jak mówią Wasi lekarze? ile po takim poronieniu trzeba odczekać ze starankami? Lekarka z przypadku u której byłam wczoraj jak zaczęłam krwawić kazała czekać 3 cykle... Wizytę u swojej gin mam dopiero w przyszłym tygodniu.

reklama
Witajcie, trochę mnie nie było... We wrześniu się nam udało, dwie kreski na teście, radość, nadzieja i strach.... Niestety wczoraj zaczęło się u mnie kolejne poronienie. Tym razem samoistne... Nieco ponad 6 tydzień....

Jak mówią Wasi lekarze? ile po takim poronieniu trzeba odczekać ze starankami? Lekarka z przypadku u której byłam wczoraj jak zaczęłam krwawić kazała czekać 3 cykle... Wizytę u swojej gin mam dopiero w przyszłym tygodniu.
Cześć, przykro mi.
Ronisz bez zabiegu?
Ja zaszłam odrazu, w pierwszym cyklu.
Teraz jestem w 13t2d. Po badaniu prenatalnym, wszystko jest dobrze.
Niestety, ja nadal bardzo się boję i chyba tak będzie już do końca.

Cześć, przykro mi.
Ronisz bez zabiegu?
Dziękuję.
W marcu miałam wywoływane w 12 tygodniu i po wydaleniu zarodka zabieg. Ciąża obumarła w 9 tygodniu, poronienie zatrzymane. Tym razem jest bardzo wcześnie. Wszystko idzie samo... Po prostu dostałam krwawienia, pojechałam do lekarza, lekarz już nic w macicy nie zobaczył a mi po czasie wyszły tkanki.... Betę robiłam półtora tygodnia wcześniej. Było ponad 1300...

Cześć, przykro mi.
Ronisz bez zabiegu?

Gratuluję Ci ciąży. Myślę że najgorsze minęło. Bądź dobrej myśli, choć wiem że ciężko się mówi....

@gigi_ cudowne wiadomości [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] oby tylko tak dalej :) prenatalne przed wami a potem już troszkę spokojniej się zrobi... :)
Ja osobiście robiłam tylko usg, statystyki sobie darowalismy. Stwierdziłam, że gdyby coś wyszło na usg niepokojącego, dopiero wtedy decydowalabym się na kolejne testy.

@Martefka, bardzo mi przykro kochana, dużo siły :* po samoistnym poronieniu, myślę że dużo szybciej będzie to możliwe, najlepiej jednak skonsultuj to z lekarzem prowadzacym.

Super, ze wszystko w porządku
emoji5.png
emoji173.png

Ja akurat nifty nie robiłam, ale pappa jest teraz przy pierwszym prenatalnym praktycznie w „pakiecie”. Przypomnij mi skąd jesteś? Bo w woj. Śląskim masz i prenatalne i pappe za darmo z programu. A jeśli masz jakieś mutacje i zaświadczenie od genetyka, to lekarz powinien wypisać ci skierowanie na badanie prenatalne+ pappa. Tylko nie kojarzę po ilu stratach jesteś, czy robiłaś badania na trombofilie i czy jesteś po wizycie u genetyka lub hematologa
emoji848.png
Jestem z woj. Świętokrzyskiego
Super, ze wszystko w porządku [emoji5][emoji173]️
Ja akurat nifty nie robiłam, ale pappa jest teraz przy pierwszym prenatalnym praktycznie w „pakiecie”. Przypomnij mi skąd jesteś? Bo w woj. Śląskim masz i prenatalne i pappe za darmo z programu. A jeśli masz jakieś mutacje i zaświadczenie od genetyka, to lekarz powinien wypisać ci skierowanie na badanie prenatalne+ pappa. Tylko nie kojarzę po ilu stratach jesteś, czy robiłaś badania na trombofilie i czy jesteś po wizycie u genetyka lub hematologa [emoji848]
Więc jestem po 1 stracie w tamtym roku. Jestem z woj świętokrzyskiego. Rok temu byłam na wizycie u genetyka z wynikami w zleceniach mam heparyne i acard A biorę sam acard bo powtarzalismy badania na zespół antyfosfolipidowy i wyszedł negatywny.
Oczywiście test pappa robię u swojego gin. Tylko po krew do lab muszę jechać. I to kosztuje 500 zl.

Więc jestem po 1 stracie w tamtym roku. Jestem z woj świętokrzyskiego. Rok temu byłam na wizycie u genetyka z wynikami w zleceniach mam heparyne i acard A biorę sam acard bo powtarzalismy badania na zespół antyfosfolipidowy i wyszedł negatywny.
Oczywiście test pappa robię u swojego gin. Tylko po krew do lab muszę jechać. I to kosztuje 500 zl.
Ja bym robiła samo usg jeśli musiałabym płacić, ta pappa nic nie wnosi a tylko niepotrzebnie stresuje.

Aha, rozumiem.. to ja bym zrobiła tak jak pisze lucy... to są tylko statystyki a 500 zł to nie jest mało... Ja miałam pappe za darmo ze skierowaniem i do ostatniego momentu zastanawiałam się czy wgl to robić i niepotrzebnie się stresować, a jakbym miała za to zapłacić 500 zł to bym na pewno tego nie robiła . Także jak chcesz to ewentualnie pomysl nad nifty, jeśli ci zależy

Hej dziewczyny. Ja jestem po 2 poronieniach. 2 dni temu zrobiłam test i wyszedł pozytywny.. Zdecydowałam, że nie będę robić bety ani badań. Umowie się na wizytę za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że do tej pory nic się nie wydarzy... Ostatnia ciążę poronilam 28 września. Martwi mnie tylko ta jasna kreska na teście, bo zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki (test o czułości 10 ml). Jednak jestem pełna nadziei i mam nadzieję, że po prostu owulacja się przesunela. Tym bardziej, że 5 dni wcześniej robiłam bete hcg i wynosiła 0 (ginekolog kazała sprawdzić czy beta z poprzedniej ciąży spadła do 0). Dołączam wam zdjęcie testu.

Załączniki

• 15718211442815966901591847067989.jpg
    15718211442815966901591847067989.jpg
    922,4 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Do góry