reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

odebralam dzis wyniki, hematolog zlecila mi ostatnio cala liste kontrolnie.

Homocysteina ponad 15, kwas foliowy podwyzszony (nie wiem dokladnie ile bo zgubili wynik papierowy, maja doslacjutro, ale pani przez tel powiedziala ze jest ponad norme)

"Nadmiar homocysteiny w ciąży może wiązać się z wieloma powikłaniami, do których należą m.in. poronienie, odklejenie i zawał łożyska, uszkodzenie cewy nerwowej dziecka czy obumarcie płodu."

Zalamana jestem:( Przeciez homocysteina podwyzszona jest z podowu niedoboru kw foliowego a ja go mam za duzo.. nic juz nie rozumiem :(

reklama

Homocysteina ponad 15, kwas foliowy podwyzszony (nie wiem dokladnie ile bo zgubili wynik papierowy, maja doslacjutro, ale pani przez tel powiedziala ze jest ponad norme)

"Nadmiar homocysteiny w ciąży może wiązać się z wieloma powikłaniami, do których należą m.in. poronienie, odklejenie i zawał łożyska, uszkodzenie cewy nerwowej dziecka czy obumarcie płodu."

Zalamana jestem:( Przeciez homocysteina podwyzszona jest z podowu niedoboru kw foliowego a ja go mam za duzo.. nic juz nie rozumiem :(
Dlatego najlepiej przyjmować zmetylowany kwas foliowy , kup już teraz , najwidoczniej tego zwykłego nie przyswajasz ,spokojnie będzie dobrze

Bierzesz zwykły kwas, którego twój organizm nie przyswaja. Odkłada się tylko jako toksyna, a nie jest przetwarzanże. Dlatego jego stan jest ponad normę a homocysteina wysoko. Zmień kwas foliowy na wersję metylowana. Tak samo witaminę b12 i b6 metylowane, to powinno zadziałać ;)
Możesz też wypróbować suplementy dla kobiet w ciąży gdzie są obie postaci kwasu foliowego (np prenatal). Wszystko zależy jak twój organizm zareaguje

Dosyć wysoko, musisz zacząć brać metylowany kwas foliowy, b12 metylokobalamine, b6 p-5-p, b2 i dorzucić cynk + selen bo biorą udział w procesie metylacji. Dodatkowo naturalnie polecam pić zakwas buraczany bo zawiera tmg czyli dostarcza grup metylowych żeby proces przekształcenia homocysteiny sprawniej przebiegał[emoji846]

reklama
@Jivka zamówiłam na alliexpress , ale na allegro też są. 15,65 zł 12%OFF | Fotelik samochodowy pas Extender pasy bezpieczeństwa 21-22mm długotrwały czarny pasów bezpieczeństwa Extender samochodów Auto D typ z klamra bezpieczeństwa
Nie pamiętam z jakiej aukcji zamawialismy, ale to coś takiego.
Jakie Masz auto?

@gigi_ gratuluję;*
Seat Cordoba. Muszę męża wysłać do garażu żeby przymierzył [emoji1787]
Dzięki za linka :*

Do góry