reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Swoją droga jak już jest serduszko, to lekarz daje zwolnienie na 2 tyg, czy na dłużej? Jeśli ktoś chce pójść na zwolnienie na początku ciąży i nie chciałby już wracać do pracy, to trzeba zgłaszać się do lekarza co 2 tyg.?

Mój tak robi, przedłuża co wizytę, ostatnio zaczął dawać na dłużej, ale u mnie już końcówka 35tc. Nie ma czegoś takiego jak l4 na całą ciążę, lekarz zawsze musi wpisać kod choroby. Na takim wczesnym etapie zwykle wpisują plamienia/krwawienia albo niepochamowane rzygi ;) Mówię oczywiście o prywatnym prowadzeniu ciąży, nie wiem jak się na takie zwolnienia zapatrują lekarze na NFZ.

reklama
I ja chyba tez październik/listopad. @Takaja123 z tego co pamietam tez :) będzie dobrze dziewczyny :)
ja tez sprobuje jeszcze raz / ostatni raz na przelomie pazdzienik listopad
z wieksza dawka sterydow i intralipidem , zmienilam kwas foliowy na metylowany i wit b tez na metylowane
zobaczymy czy to cos pomoze jak sie znowu nie uda to odpuszczam :( ile mozna :(
takze trzymam za was dziewczyny kciuki .. za siebie tez :)

Swoją droga jak już jest serduszko, to lekarz daje zwolnienie na 2 tyg, czy na dłużej? Jeśli ktoś chce pójść na zwolnienie na początku ciąży i nie chciałby już wracać do pracy, to trzeba zgłaszać się do lekarza co 2 tyg.?
Ja mam przedłużane z wizyty do wizyty. I mam nietolerancję na wysiłek wpisaną bo mówił w razie kontroli co mam mówić [emoji16] Ale ja poszłam dopiero w 13tc na zwolnienie.

Ja mam przedłużane z wizyty do wizyty. I mam nietolerancję na wysiłek wpisaną bo mówił w razie kontroli co mam mówić [emoji16] Ale ja poszłam dopiero w 13tc na zwolnienie.
Ja poszłam na zwolnienie z początkiem 19 tc i dostalam na 2 miesiace poki co, powiedział że nie będzie mi pisał z wizyty na wizytę, wsumie może to i dobrze

Nie , wystawia Ci do następnej wizyty ,u mnie na początku było co 3 tyg ,ale dlatego że ja tak chciałam ,a potem na miesiąc dłużej też nie może

reklama
Do góry