reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Swoją droga jak już jest serduszko, to lekarz daje zwolnienie na 2 tyg, czy na dłużej? Jeśli ktoś chce pójść na zwolnienie na początku ciąży i nie chciałby już wracać do pracy, to trzeba zgłaszać się do lekarza co 2 tyg.?

Mój tak robi, przedłuża co wizytę, ostatnio zaczął dawać na dłużej, ale u mnie już końcówka 35tc. Nie ma czegoś takiego jak l4 na całą ciążę, lekarz zawsze musi wpisać kod choroby. Na takim wczesnym etapie zwykle wpisują plamienia/krwawienia albo niepochamowane rzygi ;) Mówię oczywiście o prywatnym prowadzeniu ciąży, nie wiem jak się na takie zwolnienia zapatrują lekarze na NFZ.

reklama
I ja chyba tez październik/listopad. @Takaja123 z tego co pamietam tez :) będzie dobrze dziewczyny :)
ja tez sprobuje jeszcze raz / ostatni raz na przelomie pazdzienik listopad
z wieksza dawka sterydow i intralipidem , zmienilam kwas foliowy na metylowany i wit b tez na metylowane
zobaczymy czy to cos pomoze jak sie znowu nie uda to odpuszczam :( ile mozna :(
takze trzymam za was dziewczyny kciuki .. za siebie tez :)

Swoją droga jak już jest serduszko, to lekarz daje zwolnienie na 2 tyg, czy na dłużej? Jeśli ktoś chce pójść na zwolnienie na początku ciąży i nie chciałby już wracać do pracy, to trzeba zgłaszać się do lekarza co 2 tyg.?
Ja mam przedłużane z wizyty do wizyty. I mam nietolerancję na wysiłek wpisaną bo mówił w razie kontroli co mam mówić [emoji16] Ale ja poszłam dopiero w 13tc na zwolnienie.

Ja mam przedłużane z wizyty do wizyty. I mam nietolerancję na wysiłek wpisaną bo mówił w razie kontroli co mam mówić [emoji16] Ale ja poszłam dopiero w 13tc na zwolnienie.
Ja poszłam na zwolnienie z początkiem 19 tc i dostalam na 2 miesiace poki co, powiedział że nie będzie mi pisał z wizyty na wizytę, wsumie może to i dobrze

Nie , wystawia Ci do następnej wizyty ,u mnie na początku było co 3 tyg ,ale dlatego że ja tak chciałam ,a potem na miesiąc dłużej też nie może

reklama
Do góry