reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A heparyna jest zawsze tylko w zastrzyku? Czy są tez tabletki?
Heparyna tylko w zastrzykach.

Swoją droga jak już jest serduszko, to lekarz daje zwolnienie na 2 tyg, czy na dłużej? Jeśli ktoś chce pójść na zwolnienie na początku ciąży i nie chciałby już wracać do pracy, to trzeba zgłaszać się do lekarza co 2 tyg.?
Mi gin dawała do następnej wizyty czyli na 3tyg.

B to nie kod choroby. To jakby grupa, żeby pracodawca wiedział że ma płacić 100%. Kod choroby to np. O26 i to widzi tylko zus.

Co do zwolnienia, to nie ma czegoś takiego jak "zwolnienie bo jestem w ciąży". Ciąża to nie choroba, można mieć l4 jeśli są jakieś problemy typu plamienia, odklejanie łożyska, skracajaca szyjka itp. I na to są właśnie odpowiednie kody ;)

Heparyna tylko w zastrzykach.

Mi gin dawała do następnej wizyty czyli na 3tyg.

B to nie kod choroby. To jakby grupa, żeby pracodawca wiedział że ma płacić 100%. Kod choroby to np. O26 i to widzi tylko zus.

Co do zwolnienia, to nie ma czegoś takiego jak "zwolnienie bo jestem w ciąży". Ciąża to nie choroba, można mieć l4 jeśli są jakieś problemy typu plamienia, odklejanie łożyska, skracajaca szyjka itp. I na to są właśnie odpowiednie kody ;)
Ja mam wpisane kod "B" , a to o czym mówicie to jest numer statystyczny choroby może?
20190916_163656.jpeg

Nie słyszałam jeszcze o lekarzu który da typowo ciążowe zwolnienie bez serduszka. Ale mogę się mylić oczywiście.
Lepiej chyba wybrać się do rodzinnego, zawsze możesz powiedzieć że rzygasz jak kot i nie jesteś w stanie funkcjonować [emoji4]
Ja dostałam bez problemu na podstawie samego wyniku bety.

Swoją droga jak już jest serduszko, to lekarz daje zwolnienie na 2 tyg, czy na dłużej? Jeśli ktoś chce pójść na zwolnienie na początku ciąży i nie chciałby już wracać do pracy, to trzeba zgłaszać się do lekarza co 2 tyg.?
Ze zwolnieniem jest różnie. Ja dostawałam od razu na cały miesiąc

reklama
@Jivka zamówiłam na alliexpress , ale na allegro też są. 15,65 zł 12%OFF | Fotelik samochodowy pas Extender pasy bezpieczeństwa 21-22mm długotrwały czarny pasów bezpieczeństwa Extender samochodów Auto D typ z klamra bezpieczeństwa
Nie pamiętam z jakiej aukcji zamawialismy, ale to coś takiego.
Jakie Masz auto?

@gigi_ gratuluję;*

Do góry