Fado123
Fanka BB :)
Mój mi powiedział ,że nie może na dłużej niż miesiąc hmCzemu nie może na dłużej ? Ja dostałam na 2 miesiace
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój mi powiedział ,że nie może na dłużej niż miesiąc hmCzemu nie może na dłużej ? Ja dostałam na 2 miesiace
Też tak słyszałam, pewnie mogą ale się boją... Bo ich kontrola też może spotkać. Jeśli ciąża jest książkowa, praca taka że można pracować, to po co L4. Nasz cudowny ZUS wie wszystko najlepiej [emoji4]Mój mi powiedział ,że nie może na dłużej niż miesiąc hm
Heparyna tylko w zastrzykach.A heparyna jest zawsze tylko w zastrzyku? Czy są tez tabletki?
Mi gin dawała do następnej wizyty czyli na 3tyg.Swoją droga jak już jest serduszko, to lekarz daje zwolnienie na 2 tyg, czy na dłużej? Jeśli ktoś chce pójść na zwolnienie na początku ciąży i nie chciałby już wracać do pracy, to trzeba zgłaszać się do lekarza co 2 tyg.?
B to nie kod choroby. To jakby grupa, żeby pracodawca wiedział że ma płacić 100%. Kod choroby to np. O26 i to widzi tylko zus.Mi wpisal B
Ja mam wpisane kod "B" , a to o czym mówicie to jest numer statystyczny choroby może?Heparyna tylko w zastrzykach.
Mi gin dawała do następnej wizyty czyli na 3tyg.
B to nie kod choroby. To jakby grupa, żeby pracodawca wiedział że ma płacić 100%. Kod choroby to np. O26 i to widzi tylko zus.
Co do zwolnienia, to nie ma czegoś takiego jak "zwolnienie bo jestem w ciąży". Ciąża to nie choroba, można mieć l4 jeśli są jakieś problemy typu plamienia, odklejanie łożyska, skracajaca szyjka itp. I na to są właśnie odpowiednie kody
Tak, o numerze statystycznym przynajmniej ja to miałam na myśliJa mam wpisane kod "B" , a to o czym mówicie to jest numer statystyczny choroby może?Zobacz załącznik 1023149
Mi wpisał coś z bólami brzucha Ale nawet nie wiem tak naprawdę co, lepiej dopytam żeby jednak w razie tej kontroli wiedzieć co mnie boli heh [emoji28]Tak, o numerze statystycznym przynajmniej ja to miałam na myśli
Ja dostałam bez problemu na podstawie samego wyniku bety.Nie słyszałam jeszcze o lekarzu który da typowo ciążowe zwolnienie bez serduszka. Ale mogę się mylić oczywiście.
Lepiej chyba wybrać się do rodzinnego, zawsze możesz powiedzieć że rzygasz jak kot i nie jesteś w stanie funkcjonować [emoji4]
Ze zwolnieniem jest różnie. Ja dostawałam od razu na cały miesiącSwoją droga jak już jest serduszko, to lekarz daje zwolnienie na 2 tyg, czy na dłużej? Jeśli ktoś chce pójść na zwolnienie na początku ciąży i nie chciałby już wracać do pracy, to trzeba zgłaszać się do lekarza co 2 tyg.?