reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

My płacimy w klinice 130 zł za całość badania nasienia rozszerzone i w tym konsultacja z lekarzem gratis wiec nie myśle ze dużo się płaci . W zwykłym labo robią chyba 4 parametry a to myśle ze mało .
Ooo, to bardzo malutko :szok: to my więcej płaciliśmy chyba ... i nie badali nam 4 parametrów tylko dużo więcej;) my nie mieliśmy konsultacji w cenie. Mąż musiałby się prywatnie umówić. Ale wyniki wyszły Ok i jakoś w następnym cyklu czy jeden później, zaszłam już w ciąże...;)
@coco07 nie wiem jak @roki1991 , ale my mamy dwustronna - Z drugiej strony jest kolorowa i ma różne obrazki i nazwy.

@nnat. [emoji173] trzymam kciuki :*

@Takaja123 dziękuję;** co U Ciebie ?
Wiem, wiem ;) tak myślałam bo znalazłam już w necie i wszystkie raczej były dwustronne;) ale ta kontrastowa strona mnie najbardziej urzekła❤

@nnat. Ja rowniez trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę i serduszko!✊✊❤️

reklama
Stwierdził na, że na usg widać duży pęcherzyk I dookoła małe i dobrze, że to nie torbiele tak mi powiedział. A tamten nic. W marcu jeszcze normalnie miałam owulacje bo akurat w nią trafiłam na wizytę kontrolną.
No ale pęcherzyki to normalne, że są w jajniku. I na jakiej podstawie twierdzi, że ten dominujący nie pękł? Przecież pojedyncze badanie tego nie pokaże. U mnie to wyszło dopiero po monitoringu cyklu.

Kurde, ja już sama nie wiem w co wierzyć bo wydaje mi się to dziwne. Jeden nic drugi takie rzeczy.. hmm.

Mam nadzieję, że U Ciebie będzie dobrze! Trzymam kciuki!:*
Boje się, ze u mnie będzie to samo :( miałam dwie miesiączki mega słabe. Lekarz coś mowil o rozjechanym cyklu. Za jakieś 10 dni idę na wizytę, to będzie 20 dc, wtedy się okaże czy była owu.

@Aneczka85_01 Znalazłam zdjęcie co mąż miał badane w tym nasieniu ... i tak jak pisałam, badał się na początku kwietnia a w maju @ już nie dostałam ;)

Załączniki

• AAE5F662-E7E2-4CD8-B895-18160C97292C.jpeg
    AAE5F662-E7E2-4CD8-B895-18160C97292C.jpeg
    44,1 KB · Wyświetleń: 58
Hej, miło że pytasz :) u mnie w zasadzie bez zmian. Fizycznie lekarz mówi że jestem gotowa i to dobry czas... Psychicznie za bardzo się boję żeby znów zacząć starania. Myślę że może w listopadzie chociaż w grudniu mam ciężki okres w pracy więc nie wiem czy nie poczekać do stycznia. W sumie nawet nie zapytałam go jakie ma podejście do dawania L4 na wczesnym etapie ciąży, a ja na pewno będę chciała i musiała iść szybko na zwolnienie ze względu na specyfikę pracy.. dziś lecimy z mężem na wakacje się odstresować :) a jak u Ciebie?? Jak mąż po zabiegu? Macie jakieś plany w najbliższym czasie??

@Oczekujaca123 dziękuję, ze pytasz. Zaczęłam pracę jako przedstawiciel handlowy więc albo jestem w trasie albo wiszę na telefonie i tak leci czas. W końcu trafiliśmy na dobrego urologa, który przebadal męża i okazało się, że ma zwężenie wedzidelka więc czeka go zabieg w październiku i zobaczymy czy będzie już wszystko dobrze. Na razie te sprawy są w zawieszeniu. A jak tam u Ciebie? Jak Maluszki? :)

reklama
Masz problem z zajściem czy poroniłas? Ja poroniłam 2 razy, mój mąż zrobił podstawowe badanie nasienia, a później szczegółowe. Okazało się, ze nasienie jest złej jakości. Później poszedł do urologa i okazało się, ze ma zylaka powrózka nasiennego. Aktualnie jest jakieś 5 tyg po zabiegu usunięcia tego zylaka i czekamy na poprawę. Ja tez biore dostinex od miesiąca, bo mam trochę za wysoka prolaktyne
Tak raz poronilam

Do góry