reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

My płacimy w klinice 130 zł za całość badania nasienia rozszerzone i w tym konsultacja z lekarzem gratis wiec nie myśle ze dużo się płaci . W zwykłym labo robią chyba 4 parametry a to myśle ze mało .
Ooo, to bardzo malutko :szok: to my więcej płaciliśmy chyba ... i nie badali nam 4 parametrów tylko dużo więcej;) my nie mieliśmy konsultacji w cenie. Mąż musiałby się prywatnie umówić. Ale wyniki wyszły Ok i jakoś w następnym cyklu czy jeden później, zaszłam już w ciąże...;)
@coco07 nie wiem jak @roki1991 , ale my mamy dwustronna - Z drugiej strony jest kolorowa i ma różne obrazki i nazwy.

@nnat. [emoji173] trzymam kciuki :*

@Takaja123 dziękuję;** co U Ciebie ?
Wiem, wiem ;) tak myślałam bo znalazłam już w necie i wszystkie raczej były dwustronne;) ale ta kontrastowa strona mnie najbardziej urzekła❤

@nnat. Ja rowniez trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę i serduszko!✊✊❤️

reklama
Stwierdził na, że na usg widać duży pęcherzyk I dookoła małe i dobrze, że to nie torbiele tak mi powiedział. A tamten nic. W marcu jeszcze normalnie miałam owulacje bo akurat w nią trafiłam na wizytę kontrolną.
No ale pęcherzyki to normalne, że są w jajniku. I na jakiej podstawie twierdzi, że ten dominujący nie pękł? Przecież pojedyncze badanie tego nie pokaże. U mnie to wyszło dopiero po monitoringu cyklu.

Kurde, ja już sama nie wiem w co wierzyć bo wydaje mi się to dziwne. Jeden nic drugi takie rzeczy.. hmm.

Mam nadzieję, że U Ciebie będzie dobrze! Trzymam kciuki!:*
Boje się, ze u mnie będzie to samo :( miałam dwie miesiączki mega słabe. Lekarz coś mowil o rozjechanym cyklu. Za jakieś 10 dni idę na wizytę, to będzie 20 dc, wtedy się okaże czy była owu.

@Aneczka85_01 Znalazłam zdjęcie co mąż miał badane w tym nasieniu ... i tak jak pisałam, badał się na początku kwietnia a w maju @ już nie dostałam ;)

Załączniki

• AAE5F662-E7E2-4CD8-B895-18160C97292C.jpeg
    AAE5F662-E7E2-4CD8-B895-18160C97292C.jpeg
    44,1 KB · Wyświetleń: 60
Hej, miło że pytasz :) u mnie w zasadzie bez zmian. Fizycznie lekarz mówi że jestem gotowa i to dobry czas... Psychicznie za bardzo się boję żeby znów zacząć starania. Myślę że może w listopadzie chociaż w grudniu mam ciężki okres w pracy więc nie wiem czy nie poczekać do stycznia. W sumie nawet nie zapytałam go jakie ma podejście do dawania L4 na wczesnym etapie ciąży, a ja na pewno będę chciała i musiała iść szybko na zwolnienie ze względu na specyfikę pracy.. dziś lecimy z mężem na wakacje się odstresować :) a jak u Ciebie?? Jak mąż po zabiegu? Macie jakieś plany w najbliższym czasie??

@Oczekujaca123 dziękuję, ze pytasz. Zaczęłam pracę jako przedstawiciel handlowy więc albo jestem w trasie albo wiszę na telefonie i tak leci czas. W końcu trafiliśmy na dobrego urologa, który przebadal męża i okazało się, że ma zwężenie wedzidelka więc czeka go zabieg w październiku i zobaczymy czy będzie już wszystko dobrze. Na razie te sprawy są w zawieszeniu. A jak tam u Ciebie? Jak Maluszki? :)

reklama
Masz problem z zajściem czy poroniłas? Ja poroniłam 2 razy, mój mąż zrobił podstawowe badanie nasienia, a później szczegółowe. Okazało się, ze nasienie jest złej jakości. Później poszedł do urologa i okazało się, ze ma zylaka powrózka nasiennego. Aktualnie jest jakieś 5 tyg po zabiegu usunięcia tego zylaka i czekamy na poprawę. Ja tez biore dostinex od miesiąca, bo mam trochę za wysoka prolaktyne
Tak raz poronilam

Do góry