reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witaj. Nie chce cie dolowac, ale jeśli masz testy tej samej firmy o tej samej czułości, to niestety bledsza kreska oznacza spadek poziomu bety :( rozumiem że boisz się lekarza, badań, bo to powoduje powrót złych wspomnień, ale ja bym na twoim miejscu jednak nie czekała tylko poszła sprawdzić...
Dziękuję, tez uważam ze oznacza spadek i się z tym godzę. Czas iść i to sprawdzić ale liczę ze się zacznie lada dzień skoro testy jaśniejsze.

reklama
Ja tez jak już było pewne ze ciąża się nie rozwija to zdecydowałam się na szpital . Było mi tak ciężko ze gin tez mówiła ze lepiej mieć już za sobą to . Nie mogłabym przechodzić tego w domu ;(
No to ja jednak dziwna jestem. TZn przy pozamacicznej od razu zostałam w szpitalu ale na poronienie czekałam i się nie doczekałam. Już straszyli mnie zakażeniem i wręcz prosili żeby przyjść. No i poszłam. Na szczęście obyło się bez zabiegu. Dostałam tabletki i ruszyło po paru godzinach. Później żałowałam ze wcześniej nie poszłam ale liczyłam ze przejdę to w domu.
Tez mi było ciężko. Ale tak unikam lekarzy i szpitali ze naprawdę chciałam przejść przez to w domu.

Mi moja lekarka powiedziała, ze jak tylko dowiem, ze jestem w ciąży to mam się do niej zgłosić i poprzepisuje mi różne leki na podtrzymanie i właśnie acard w razie czego, ale to właśnie dopiero jak w ciąży będę.

@Onaa.86 To był jeden test. Może miał mniej odczynnika. Ja bym jeszcze raz zrobiła test. A może trafił się jakiś z innej partii? Zawsze robiłaś z pierwszego porannego moczu - czy losowo w ciągu dnia?

Losowo. W sumie każdy popołudniu. Żaden z porannego moczu. Ten wczorajszy koło 17.
Ja myślę że powinnaś zrobić z porannego moczu jutro i póki co się nie stresować, bo to jakie jest,stężenie tego hormonu w moczu zależy od wielu czynników między innym od tego ile wypiłaś, kiedy ostatnio siusialas itp

To może być przyczyna jaśniejszej kreski. W zależności od tego ile czasu upłynęło od zrobienia poprzedniego siusiu, różna ilość hormonu mogła się skumulować. Dlatego zaleca się wykonywanie badań z pierwszego porannego moczu - bo wówczas stężenie w moczu jest największe. A dzisiaj robiłaś test?

To może być przyczyna jaśniejszej kreski. W zależności od tego ile czasu upłynęło od zrobienia poprzedniego siusiu, różna ilość hormonu mogła się skumulować. Dlatego zaleca się wykonywanie badań z pierwszego porannego moczu - bo wówczas stężenie w moczu jest największe. A dzisiaj robiłaś test?

Właśnie zrobiłam bo miałam jeszcze jeden. Niby mocniejsza kreska ale nie taka jak w czwartek była. Co ma być to będzie. Nic nie poradzę. Dziękuje za odpowiedzi

Załączniki

• D9E10873-B689-438E-9D86-57F4C494FAA6.jpeg
    D9E10873-B689-438E-9D86-57F4C494FAA6.jpeg
    966 KB · Wyświetleń: 79
Właśnie zrobiłam bo miałam jeszcze jeden. Niby mocniejsza kreska ale nie taka jak w czwartek była. Co ma być to będzie. Nic nie poradzę. Dziękuje za odpowiedzi
Kochana spokojnie naprawdę ja jak,zaszlam w ciążę to zrobiłam 5 testów tego samego dnia i każdy wyszedł inaczej, nawet jeśli były tej samej firmy. Na jednych kreska mocniejsza na innych bledsza. Zrób z porannego moczu a już najlepiej jakbyś poszła na badanie z krwi wtedy masz potwierdzenie i oczywiście musisz zobaczysz przyrost po 48 godzinach

reklama
Kochana spokojnie naprawdę ja jak,zaszlam w ciążę to zrobiłam 5 testów tego samego dnia i każdy wyszedł inaczej, nawet jeśli były tej samej firmy. Na jednych kreska mocniejsza na innych bledsza. Zrób z porannego moczu a już najlepiej jakbyś poszła na badanie z krwi wtedy masz potwierdzenie i oczywiście musisz zobaczysz przyrost po 48 godzinach
Też jestem tego zdania. Często było tak że miałam mocniejszą kreskę wieczorem A jaśniejsza z rana. Od wielu czynników to będzie zależało. I szczerze pierwszy raz spotkałam się z opinią że im jaśniejsza tym słabsza beta. Nigdy o tym nie myślałam w te. Sposób !

Do góry