reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witaj. Nie chce cie dolowac, ale jeśli masz testy tej samej firmy o tej samej czułości, to niestety bledsza kreska oznacza spadek poziomu bety :( rozumiem że boisz się lekarza, badań, bo to powoduje powrót złych wspomnień, ale ja bym na twoim miejscu jednak nie czekała tylko poszła sprawdzić...
Dziękuję, tez uważam ze oznacza spadek i się z tym godzę. Czas iść i to sprawdzić ale liczę ze się zacznie lada dzień skoro testy jaśniejsze.

reklama
Ja tez jak już było pewne ze ciąża się nie rozwija to zdecydowałam się na szpital . Było mi tak ciężko ze gin tez mówiła ze lepiej mieć już za sobą to . Nie mogłabym przechodzić tego w domu ;(
No to ja jednak dziwna jestem. TZn przy pozamacicznej od razu zostałam w szpitalu ale na poronienie czekałam i się nie doczekałam. Już straszyli mnie zakażeniem i wręcz prosili żeby przyjść. No i poszłam. Na szczęście obyło się bez zabiegu. Dostałam tabletki i ruszyło po paru godzinach. Później żałowałam ze wcześniej nie poszłam ale liczyłam ze przejdę to w domu.
Tez mi było ciężko. Ale tak unikam lekarzy i szpitali ze naprawdę chciałam przejść przez to w domu.

Mi moja lekarka powiedziała, ze jak tylko dowiem, ze jestem w ciąży to mam się do niej zgłosić i poprzepisuje mi różne leki na podtrzymanie i właśnie acard w razie czego, ale to właśnie dopiero jak w ciąży będę.

@Onaa.86 To był jeden test. Może miał mniej odczynnika. Ja bym jeszcze raz zrobiła test. A może trafił się jakiś z innej partii? Zawsze robiłaś z pierwszego porannego moczu - czy losowo w ciągu dnia?

Losowo. W sumie każdy popołudniu. Żaden z porannego moczu. Ten wczorajszy koło 17.
Ja myślę że powinnaś zrobić z porannego moczu jutro i póki co się nie stresować, bo to jakie jest,stężenie tego hormonu w moczu zależy od wielu czynników między innym od tego ile wypiłaś, kiedy ostatnio siusialas itp

To może być przyczyna jaśniejszej kreski. W zależności od tego ile czasu upłynęło od zrobienia poprzedniego siusiu, różna ilość hormonu mogła się skumulować. Dlatego zaleca się wykonywanie badań z pierwszego porannego moczu - bo wówczas stężenie w moczu jest największe. A dzisiaj robiłaś test?

To może być przyczyna jaśniejszej kreski. W zależności od tego ile czasu upłynęło od zrobienia poprzedniego siusiu, różna ilość hormonu mogła się skumulować. Dlatego zaleca się wykonywanie badań z pierwszego porannego moczu - bo wówczas stężenie w moczu jest największe. A dzisiaj robiłaś test?

Właśnie zrobiłam bo miałam jeszcze jeden. Niby mocniejsza kreska ale nie taka jak w czwartek była. Co ma być to będzie. Nic nie poradzę. Dziękuje za odpowiedzi

Załączniki

• D9E10873-B689-438E-9D86-57F4C494FAA6.jpeg
    D9E10873-B689-438E-9D86-57F4C494FAA6.jpeg
    966 KB · Wyświetleń: 77
Właśnie zrobiłam bo miałam jeszcze jeden. Niby mocniejsza kreska ale nie taka jak w czwartek była. Co ma być to będzie. Nic nie poradzę. Dziękuje za odpowiedzi
Kochana spokojnie naprawdę ja jak,zaszlam w ciążę to zrobiłam 5 testów tego samego dnia i każdy wyszedł inaczej, nawet jeśli były tej samej firmy. Na jednych kreska mocniejsza na innych bledsza. Zrób z porannego moczu a już najlepiej jakbyś poszła na badanie z krwi wtedy masz potwierdzenie i oczywiście musisz zobaczysz przyrost po 48 godzinach

reklama
Kochana spokojnie naprawdę ja jak,zaszlam w ciążę to zrobiłam 5 testów tego samego dnia i każdy wyszedł inaczej, nawet jeśli były tej samej firmy. Na jednych kreska mocniejsza na innych bledsza. Zrób z porannego moczu a już najlepiej jakbyś poszła na badanie z krwi wtedy masz potwierdzenie i oczywiście musisz zobaczysz przyrost po 48 godzinach
Też jestem tego zdania. Często było tak że miałam mocniejszą kreskę wieczorem A jaśniejsza z rana. Od wielu czynników to będzie zależało. I szczerze pierwszy raz spotkałam się z opinią że im jaśniejsza tym słabsza beta. Nigdy o tym nie myślałam w te. Sposób !

Do góry