reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny ja już chyba wariuje :D. Ostatni okres (2/3 po poronieniu) spóźnił mi się 3/4 dni ale byl w sumie ok więc wporzo. Ale dzień przed terminem @ wspolzylismy i że wiedziałam że mam mieć okres na drugi dzień to bez stresu. Okre skończył mi się w czwartek ale plamienia w sumie w sobotę. A dziś od rana mam mokro i mega chcice jak w poprzednich ciążach. Smialismy się z mężem (jak się okres spóźnial) że jak jestem to gramy w Lotto. A teraz nie wiem co myśleć. Gesty biały sluz, bez zapachu. :/. Czy ja już wariuje?
Nie za bardzo rozumiem ! Myślisz, że jesteś w ciąży czy dziwi Cię śluz po miesiączce? :-D

reklama
Nigdy po miesiączce nie mialam. Aż tak. Czekam na logiczna odwiedź że wariuje. Przecież w ciąży nie mogę być :D.
No szczerze, jakbyś była w ciąży to byłabym w głębokim szoku. Bo kilka dni przed miesiączką to ciało już się przygotowuje do tego aby wszystko złuszczyć.
Ale każdy cykl jest inny. Może po prosty się zmieniło? A bierzesz jakieś leki? witaminy? Ja śluz i chęci miałam jak brałam oeparol i kkrem miovagin. :) po prostu się nie zastanawiaj tylko działajcie :)

Encorton jest sterydem na problemy immunologiczne w ciąży. Brałam go bo wykryto mi komórki nk, które po prostu zabiły poprzednia ciąże. Więc kolejną byłam na tym leku, na wlewach z Intralipidu, Euthyroie, Acardzie, Duphastonie, Prenatal Uno i feroplex. I faktycznie leki działały, bo ciąża druga utrzymała się bardzo długo jak na trisomie 16, która wyszła z badań genetycznych. A przed poprzednią ciążą dr Janosz mi trochę mnie podleczyła. Miałam jeden wlew, brałam Euthyroc, oeparol, Acard, feroplex, prenatal uno i czułam się super. Miałam siłę na wszystko. I tak się zstanawiam, co daje. Daltego zapytam na kolejnej wizycie, czy możmey wrocić do tych zestawów. Myślę, że zawirowania jezcze z dawkąEythyroxu też u mnie dały o sobie znać.
Bo od 9 miesiący co chwilę, albo jestem w ciąży, albo po zabiegu, albo znowu w ciąży, znowu po zabiegu i ciąglę miałam mieszaną dawkę, To 50 to 75, to połówki, to całe to 100. :) i tak w kółko :) WIęc czuję, że u mnie organizm się osłabił.
No to ja mam podobnie , co chwile inna dawka letrox / euthyrox. A na jakim etapie jesteś teraz? Będziecie się wkrótce starać?

No to ja mam podobnie , co chwile inna dawka letrox / euthyrox. A na jakim etapie jesteś teraz? Będziecie się wkrótce starać?
Mam taką nadzieję. Koło drugiego cyklu miałam mieć wizytę z moją panią doktor, ale odwołała wizyty i w sumie na tej konkretnej w czwartek zdecydujemy co robimy dalej. :) Ale nie zabezpieczaliśmy się teraz w ostatnim cyklu. Ale na ciąże się nie zapowiada :) Także mam już nadzieję, że teraz we wrześniu wrócimy do starań.

No szczerze, jakbyś była w ciąży to byłabym w głębokim szoku. Bo kilka dni przed miesiączką to ciało już się przygotowuje do tego aby wszystko złuszczyć.
Ale każdy cykl jest inny. Może po prosty się zmieniło? A bierzesz jakieś leki? witaminy? Ja śluz i chęci miałam jak brałam oeparol i kkrem miovagin. :) po prostu się nie zastanawiaj tylko działajcie :)
Ja bym nie była. Kiedyś byłam u ginki dwa dni przed @ a ona do mnie, że owulacje mam i pewnie się okres spóźni. Nie spóźnił się... A w ostatnią ciążę zaszłam 6dc gdzie jeszcze miałam plamienie miesiączkowe. Zaburzenia cyklu mogą dopaść każdego.

Ja bym nie była. Kiedyś byłam u ginki dwa dni przed @ a ona do mnie, że owulacje mam i pewnie się okres spóźni. Nie spóźnił się... A w ostatnią ciążę zaszłam 6dc gdzie jeszcze miałam plamienie miesiączkowe. Zaburzenia cyklu mogą dopaść każdego.
Jestem w stanie to uwierzyć. Szczególnie w 6dc., bo znam wiele takich przypadków. Ale ja zrozumiałam, że okres się spóźnił, był normalny okres a teraz możliwa jest ciąża. W większości przypadków to się nie zdarza ;) są kobiety które mają krwawienie i są w ciąży. Ale jakoś wydaje mi się już bardzo rzadkie zjawisko. Albo mają dwudrozne macicy. Chociaż może i masz rację. Różne się dzieją rzeczy z naszymi organizmami.
Ja byłam sprawdzić torbiel. Byłam 3 dni przed miesiaczka i pani ginekolog powiedziała po usg że już widzi że wszystko się zaczyna. Więc oni są w stanie określić to.
Rozumiem że przed okresem jak jest usg to może być owulacja. Ale raczej musi wtedy nastąpić wydłużenie cyklu? Czy się mylę?

@mohaaa ja poroniłam 13.01 i do dziś mam problemy z miesiączka. Nie widzę owulacji u siebie, na monitoringu jednego z cykli tez jej nie było. Teraz miesiączka przyszła dopiero po 61 dniach i to po wywołaniu luteiną. Lekarka sugeruje już nawet, że może przedwcześnie przekwitam. Ale ja w to nie wierzę, wszystko rozregulowało mi się po poronieniu.
Preparaty typu ovarin i miositogyn nie pomogły. Na miositogynie nie wystąpiła mi właśnie miesiączka choć mógł być to zbieg okoliczności.

@mohaaa ja poroniłam 13.01 i do dziś mam problemy z miesiączka. Nie widzę owulacji u siebie, na monitoringu jednego z cykli tez jej nie było. Teraz miesiączka przyszła dopiero po 61 dniach i to po wywołaniu luteiną. Lekarka sugeruje już nawet, że może przedwcześnie przekwitam. Ale ja w to nie wierzę, wszystko rozregulowało mi się po poronieniu.
Preparaty typu ovarin i miositogyn nie pomogły. Na miositogynie nie wystąpiła mi właśnie miesiączka choć mógł być to zbieg okoliczności.
Właśnie wiem, bo śledzę Twoje posty i jak pisałaś o rzekomym przekwitaniu, to byłam przerażona. Jaka była Twoja aktualna miesiączka? Słaba czy normalna? Po 61 dniach to przypuszczam, ze może być hardcore

reklama
A ja nie, byłam u ginekologa w pon, powiedział że pęcherzyk jest, na następny dzień owulacja powinna być, góra za dwa dni, a w sobotę @ przyszła :)
Wszystko jest możliwe :)

Do góry