reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja też mam problemy z nogami ,chyba od zawsze ,coś w stylu syndromu niespokojnych nóg ,wieczorami jest najgorzej , może coś doradzicie jak sobie z tym radzić ? nigdy nic nie brałam na "to", ale ile nocy nie przespałam eh

reklama
Powiem Ci że naprawdę jest coraz gorzej. Zaczynam myśleć o ponczochach uciskowych, sama nie wiem no muszę coś wymyśleć co mi pomoże bo zwariuje [emoji51]
Może to jest dobry pomysł i pończochy by ci pomogły... :) spróbuj ... bo tak się męczyć do końca ciąży tez się nie da:(

Powiedzcie mi dziewczyny jak wyglądał wasz pierwszy okres po poronieniu zatrzymanym? Poroniłam 2.08, od wtorku mam plamienia, raz mniej, raz więcej. Jest ich coraz więcej ale to wciąż nie jest to co bym nazwała miesiączka :/ chciałam ten cykl poobserwować, kupiłam testy owulacyjne ale kompletnie nie wiem od kiedy liczyć 1dc..

Mój mąż w ciąży z wiki bardzo długo nie rozmawiał, nie głaskał brzuszka, nie mówił itp. To dla niego też było trudne. Za to po porodzie zakochał się od pierwszego wejrzenia! I to na prawdę był cudowny widok :) siedział przy nas całe dnie, pomagał przy wszystkim itp :)
@nnat. Zgadzam się z dziewczynami. U nas wszystko stanęło w miejscu po biochemicznej. Nie licząc problemów z infekcja i kręgosłupem uważam, że to też miało wpływ. Zablokował się i koniec

Dziewczyny, czyli oni, po prostu tak mają? Skoro każdy tak się blokuje??
Przykre to strasznie..

Dziewczyny a jak to jest z lataniem samolotem w ciąży? Kiedy można a kiedy nie? Dobrze pamietam, ze tylko w 2 trymestrze jest to bezpieczne?
Z tego, co ja się orientowałam, to jeśli ciąża jest zdrowa, to i w 1szym trymestrze można, jeśli lekarz tylko wyrazi zgodę :)

@nnat. Na pewno doczekacie i Wy takiego momentu ☺❤ Trzeba wierzyć i mieć nadzieje ❤
I tylko to mnie trzyma i tylko dzięki temu funkcjonuję normalnie ♥

Powiedzcie mi dziewczyny jak wyglądał wasz pierwszy okres po poronieniu zatrzymanym? Poroniłam 2.08, od wtorku mam plamienia, raz mniej, raz więcej. Jest ich coraz więcej ale to wciąż nie jest to co bym nazwała miesiączka :/ chciałam ten cykl poobserwować, kupiłam testy owulacyjne ale kompletnie nie wiem od kiedy liczyć 1dc..
Kochana, u mnie normalnie przyszła @, wyglądała też normalnie. Planowo, w terminie, obfite krwawienia, jak zawsze, prawie bezboleśnie.
Licz może od wtorku 1dc??? Tak bym się sugerowała.

Miałaś zabieg ? Ja przy poronieniu zatrzymanym miałam zabieg i to już zaliczałam do miesiączki , trwała ok 7-8 dni a do 12 dni miałam plamienia jeszcze . Owu była normalnie ok 15 dnia

Miałaś zabieg ? Ja przy poronieniu zatrzymanym miałam zabieg i to już zaliczałam do miesiączki , trwała ok 7-8 dni a do 12 dni miałam plamienia jeszcze . Owu była normalnie ok 15 dnia
Wywoływali u mnie poronienie farmakologicznie, udało się bez zabiegu. Zaczęłam krwawić 18/04 a następna @ 18/05.

Wywoływali u mnie poronienie farmakologicznie, udało się bez zabiegu. Zaczęłam krwawić 18/04 a następna @ 18/05.
Ja też miałam farmakologicznie. Mój pierwszy okres wyglądał tak, że były plamienia jeden dzień, później 2 dni krwawienia, dwa dni przerwy i znowu 2 dni plamień. Cykl liczyłam od pierwszego dnia plamienia. Kolejnej miesiączki się nie doczekałam :) właśnie zaczynamy 11 tydzień ;)
Powodzenia!

Musisz poczekać ,na normalne krwawienie ,nie licz plamień to nie to , 1 okres może być później u mnie był po 36 dniach , obfity , i chyba 2/3 cykle bezowulacyjne ,ale mój organizm długo do siebie dochodził i po łyżeczkowaniu jak i po tabletkach , ale są dziewczyny które w 1 cyklu zachodzą ,ale lepiej zaczekać do kontroli u gina ,niech sprawdzi czy się wszystko oczyściło , miałaś już kontrole ?

reklama
Musisz poczekać ,na normalne krwawienie ,nie licz plamień to nie to , 1 okres może być później u mnie był po 36 dniach , obfity , i chyba 2/3 cykle bezowulacyjne ,ale mój organizm długo do siebie dochodził i po łyżeczkowaniu jak i po tabletkach , ale są dziewczyny które w 1 cyklu zachodzą ,ale lepiej zaczekać do kontroli u gina ,niech sprawdzi czy się wszystko oczyściło , miałaś już kontrole ?

Tak miałam kontrole 12go i wszystko ok, miałam wtedy 20mm pęcherzyk owulacyjny wiec mówiła ze za 2 tygodnie powinnam dostać okres. Po zabiegu długo nie krwawiłam, może 4,5 dni.

Do góry