reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No i super [emoji106]
Idziesz ma betę?
Jeszcze nie byłam, dzisiaj koło mnie diagnostyka zamknięta, otwarte dopiero w poniedziałek i tak planuję pójść. Chyba że jutro mnie nosić przed pracą będzie to do luxmedu pojadę ;) Chociaż znowu boję się że wyniki będą dopiero w poniedziałek, więc nic to już nie zmieni.

reklama
@nnat. Ja bym bety nie robiła, bo to niepotrzebny stres. Jeśli tylko kreska na ciążowym zacznie ciemnieć, to wszystko jasne i bym umawiała się do gina na ok 6-7 tydzień. Betę bym zrobiła tylko jeśli pojawiłyby się np. plamienia bądź dziwny ból brzucha. Szkoda pieniędzy ;-)

@nnat. Ja bym bety nie robiła, bo to niepotrzebny stres. Jeśli tylko kreska na ciążowym zacznie ciemnieć, to wszystko jasne i bym umawiała się do gina na ok 6-7 tydzień. Betę bym zrobiła tylko jeśli pojawiłyby się np. plamienia bądź dziwny ból brzucha. Szkoda pieniędzy ;-)
Ja mam takie samo zdanie, mi beta dziala na nerwy po ostatniej stracie... Jak slysze beta, jestem wkur ;)

Niby z jednej strony tak, ale myślałam jeszcze żeby przy okazji machnąć progesteron i żeby mieć podkładkę dla lekarza.
Jeśli dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu umówię się na sam koniec miesiąca na wizytę, wypadałoby wtedy 6+2.

Ja jak widziałam zarys kreski na ciążowym to z czystej ciekawości zrobiłam też owulacyjny i był tak mega pozytywny jak nigdy ;) Trzymam kciuki!
To i u mnie dzisiaj taka sama sytuacja. ;)

Nie dziękuję za kciuki jak na razie. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem będę Wam gorąco dziękować :* ♥

Hej dziewczyny. Jestem tu nowa, nie bardzo wiem co i jak, mam nadzieje że w dobrym miejscu piszę ;-) Straciłam swoją pierwszą ciąże w czerwcu (zapłodnienie in vitro). Jako że to pierwsze poronienie to wiadomo, nikt nie zleci żadnych badań. Badania zrobiłam na własną rękę będąc na urlopie w Polsce (mieszkam na stałe w UK). Wyniki pokazały obecność mutacji MTHFR A1298C i PAI-1 4G, oba w układach heterozygotycznych. Wiadomo, słyszałam o tych mutacjach wcześniej, a teraz teraz dużo czytam, ale mam już mętlik w głowie. Czy sama obecność tych mutacji jest wystarczającym powodem by włączać profilaktycznie leki przeciwzakrzepowe w kolejnej ciąży? Czy to od innych czynników/dodatkowych badań zależy? Tu w Anglii niestety małe mają pojęcie lekarze o tych mutacjach, jestem przerażona wizją bycia w ciąży tutaj. Mam też niedoczynność tarczycy i w poprzedniej ciąży lekarz rodzinny nawet nie chciał mi zadbać TSH, pomimo moich próśb... tragedia. Nie wiem do jakiego lekarza się udać żeby omówić te wyniki i co dalej robić. Zbadałam sobie tez homocysteinę (wyszła w normie - 7), nie zdążyłam tylko zrobić białka C i białka S. Czy polecacie jeszcze jakieś inne badania? Mam kolejny transfer za niecałe 2 tygodnie i tyle pytań..

@nnat. Super! W takim razie również po cichutku gratuluje [emoji3590] Pokaz zdjęcie [emoji3526]
Po cichutku dziękuję [emoji3590] mam nadzieję że jutro więcej będzie widać bo póki co... Sam cień. Ale nie jestem sama, mąż też twierdzi że coś tam jest [emoji23]
Wybaczcie, ale kleje byle jak w zeszycie, miał być eksperyment z testem owulacyjnymi, no i jest [emoji16]
IMG_20190816_192147.jpeg

reklama
Do góry