reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Mam wyniki aptt pt ddimer, póki co nie mam jeszcze fibrynogenu, wydaje się być okej
Screenshot_20190812-192037_Chrome.jpg

Dziewczyny, które stosowały castagnus bralyscie po 1 tabletce? W ulotce jest jedna tabletka, ale czytałam gdzieś, że przy wadze wyższej niż 60 kg powinno się brać 2, co o tym sądzicie?

U mnie to samo, 2 razy udało się w pierwszym cyklu starań. Jakieś badania robiłaś?
Wyobraź sobie ,że po pierwszym poronieniu ginekolog nie widział potrzeby na wykonanie jakichkolwiek badań.Nawet na głupią podstawową morfologię nie dostałam.Ten ginekolog to była porażka :( Dopiero jak zrobiłam TSH na własną rękę rok temu to okazało się że mam niedoczynność.Potem ft3,ft4, przeciwciała .Tylko TSH wyszło poza normą .Tutaj dostałam leki ale będąc za granicą lekarz powiedział że przy takim TSH nie ma potrzeby zażywania leków.Ale podczas tej ciąży wróciłam do leków z polecenia lekarza endokrynologa i biorę od 2 tygodni eutyrox 88. Masakra normalnie :( aaa, i robiłam jeszcze prolaktynę ,która wyszła za wysoka.Wyregulowalam ja tabletkami ,ale potem już endokrynolog mi nie dał na kolejne badania aby to kontrolować i sprawdzać,a teraz w szpitalu mi powiedzieli że trzeba to kontrolować bo to w dużej mierze przyczynia się do poronień .Poprostu lekarze mają nas w du**e ;( A ty jakie badania robiłaś? Skąd jesteś? Ja z Lubelskiego.

@nnat. Dopóki lekarz nie zaleci, nie będę robiła beta hcg... Czekamy więc... Ja sikam jak szalona i zapadam po 17 w spiaczke :o jest mi slabo i nam mroczki przed oczami. Hmmm, wyobraźnia działa ;)

Rozumiem i szanuję [emoji6] kurczaki a ile po owulacji jesteś? [emoji16]
Ja dzisiaj też kopnieta jakas taka chodze, ale to raczej przez pogodę dzisiejszą.
Ale zauważyłam że częściej mi się chce siku. Byle co wypije i już bieganie. Aż boję się pić a ja ogólnie mało pije, miałam postanowienie żeby pić więcej wody i no serio... Boję się. [emoji23][emoji23][emoji23]

Dziewczyny, które stosowały castagnus bralyscie po 1 tabletce? W ulotce jest jedna tabletka, ale czytałam gdzieś, że przy wadze wyższej niż 60 kg powinno się brać 2, co o tym sądzicie?

Nie stosowałam ale jak podczytywalam wątek to coś mi świta o tej wadze [emoji6]

reklama
Do góry