reklama
Wiatraki
Fanka BB :)
Kurcze, ale jeszcze 9 dni do ew @ lub jej braku.Wszystko by się zgadzało
Zabulinka_86
Dziewczyny, które stosowały castagnus bralyscie po 1 tabletce? W ulotce jest jedna tabletka, ale czytałam gdzieś, że przy wadze wyższej niż 60 kg powinno się brać 2, co o tym sądzicie?
ewelas1991
Wyobraź sobie ,że po pierwszym poronieniu ginekolog nie widział potrzeby na wykonanie jakichkolwiek badań.Nawet na głupią podstawową morfologię nie dostałam.Ten ginekolog to była porażka Dopiero jak zrobiłam TSH na własną rękę rok temu to okazało się że mam niedoczynność.Potem ft3,ft4, przeciwciała .Tylko TSH wyszło poza normą .Tutaj dostałam leki ale będąc za granicą lekarz powiedział że przy takim TSH nie ma potrzeby zażywania leków.Ale podczas tej ciąży wróciłam do leków z polecenia lekarza endokrynologa i biorę od 2 tygodni eutyrox 88. Masakra normalnie aaa, i robiłam jeszcze prolaktynę ,która wyszła za wysoka.Wyregulowalam ja tabletkami ,ale potem już endokrynolog mi nie dał na kolejne badania aby to kontrolować i sprawdzać,a teraz w szpitalu mi powiedzieli że trzeba to kontrolować bo to w dużej mierze przyczynia się do poronień .Poprostu lekarze mają nas w du**e ;( A ty jakie badania robiłaś? Skąd jesteś? Ja z Lubelskiego.U mnie to samo, 2 razy udało się w pierwszym cyklu starań. Jakieś badania robiłaś?
ewelas1991
Ja wyregulowalam jedną tabletką.Po 2 miesiącach prolaktyna wzorowa ,a miałam sporo podwyższoną.Ważę 48 kg.Dziewczyny, które stosowały castagnus bralyscie po 1 tabletce? W ulotce jest jedna tabletka, ale czytałam gdzieś, że przy wadze wyższej niż 60 kg powinno się brać 2, co o tym sądzicie?
ewelas1991
Chyba przy podwyższonym TSH.Unmnie tak było, ale niby wyniki wyszły ok, prócz tego TSH.Dziewczyny kiedy są przesłanki do tego żeby sprawdzić czy nie ma się hashimoto? Moja przyjaciółka ostatnio dowiedziała się, ze ma i strasznie mnie to zestresowalo
nnat.
@nnat. Dopóki lekarz nie zaleci, nie będę robiła beta hcg... Czekamy więc... Ja sikam jak szalona i zapadam po 17 w spiaczke jest mi slabo i nam mroczki przed oczami. Hmmm, wyobraźnia działa
Rozumiem i szanuję [emoji6] kurczaki a ile po owulacji jesteś? [emoji16]
Ja dzisiaj też kopnieta jakas taka chodze, ale to raczej przez pogodę dzisiejszą.
Ale zauważyłam że częściej mi się chce siku. Byle co wypije i już bieganie. Aż boję się pić a ja ogólnie mało pije, miałam postanowienie żeby pić więcej wody i no serio... Boję się. [emoji23][emoji23][emoji23]
Dziewczyny, które stosowały castagnus bralyscie po 1 tabletce? W ulotce jest jedna tabletka, ale czytałam gdzieś, że przy wadze wyższej niż 60 kg powinno się brać 2, co o tym sądzicie?
Nie stosowałam ale jak podczytywalam wątek to coś mi świta o tej wadze [emoji6]
Zabulinka_86
Długo brałaś?Ja wyregulowalam jedną tabletką.Po 2 miesiącach prolaktyna wzorowa ,a miałam sporo podwyższoną.Ważę 48 kg.
Ja niestety ważę trochę więcej i tak się zastanawiam.
reklama
ewelas1991
Brałam przez 3 miesiące, ale od tamtej pory jak wyszła mi prolaktyna ok to już nie badałam.endokrynolog nie widział potrzeby.ostatnie badanie robiłam w marcu.Długo brałaś?
Ja niestety ważę trochę więcej i tak się zastanawiam.