reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aniu;
bidulko kochana.... trzymaj się dzielnie. Zobaczysz, że Michaś już niedługo będzie chciał wyjść na zewnątrz. Coreczka mojej koleżanki też się niby nie spieszyła a tu proszę bardzo w nocy już zapragnęła być przy Mamusi po drugiej stronoie brzuszka.
Ja w sumie tak sobie pomyślałam, że u mnie dopiero połowa... już mógłby być ten czerwiec :-) jak się nie pracuje to czas wolno leci...
Ściskam Was

reklama
witam Was kochane !!!
Jestem po wizycie, szyjka długa, brzuszek ładnie rośnie, po południu ide na usg :-D
zaczęłam brać Bioparox bo strasznie kaszlę , reszta dolegliwości przeszła !
Napiszę Wam jak wróce z usg ! Buziaki dla wszystkich Pa

Oj,Aniu rozumiem.Ja podobnie jak e-mama przerabiałam końcówkę jak na dworze było 40 stopni w cieniu.Wściekła byłam na cały świat:baffled: Ale zobaczysz,zanim się obejrzysz,będziesz się z tego śmiać.Odpoczywaj póki możesz;-) Wczoraj spotkałam równie wściekłą sąsiadkę w 42 tc,jak Cię to pocieszy.
Chwilowo,to ci zazdroszczę:zawstydzona/y:
A moje dziecko ma katar do pasa.Nie spaliśmy całą noc,a ta maruda tryska energią:sorry2:
A mi nadal źle i smutno baaaaardzo.Pogrzeb Majeczki w piątek, Monika kupiła jej śliczą sukieneczkę...:no:

Buziaki dla wszystkich aniołkowych mamuś.

:-d Ale Mam Pięknego Dzidziusia !!!! Machał Rączkami Do Mnie Dzisiaj , Ostsnio Przypominał Bardziej Krewetkę Niż Dzidziusia A Dzisiaj Na Usg Zobaczyłam Normalnego Dzidziusia !!! Z Rączkami , Nóżkami , Które Przyciągną Do Brzuszka I Niestety Nie Bylo Widac Czy Ma " Ogonek " Czy "dziurkę" Ale Mój Gin Ma Supre Usg I Jak Dziecko Jest Dobrze Ulozone To Może Podac Płeć Ok 11 Tc. Na Nastepnej Wizycie Będę Już Widziała , Chyba że Wstdniaszek Jeden Znowu Sie Zasłoni ;-)

Aniu! Wierze, ze masz dosyc, ale dobrze, ze Malenki jest OK, no i gdzie mu bedzie lepiej, co sie ma spieszyc na taka pogode... Trzymaj sie i donos z frontu!

Dlaczegotak to cudownie!!!!!! Bardzo sie ciesze. Tak trzymac!

Gabus przytulam, tak trudno cos madrego powiedziec kiedy tak smutno..

PtaszynkO! Ty to masz sny. Ale w sumie byloby fajnie. Pojsc do gina po 16 tyg, rozlozyc nozki i hop siup, slodki rozowy bobasek :) Latwo, milo i przyjemnie.

Agulka! Dzieki za dawke optymizmu i nadziei.

Dziewczynki! Dziekuje za gratulacje z okazji mojej @ :cool: ! Przebiega zupelnie normalnie.
Wczorajszy dzien byl lepszy i wazniejszy od ostatnich imienin, o ktorych niemalze zapomnialam bo tu nie obchodza.
Teraz czekanko na zielone swiatelko. Poniewaz odbylo sie u mnie bez lyzeczkowania to moze juz... tuz.. tuz ... W ``instrukcji obslugi`` za szpitala napisali, ze mozna po wizycie kontrolnej jesli jest OK. Te badania, ktore zrobili (toxo i chlamydia ) wyszly negatywne. Oficjalnie jakiekolwiek inne robi sie po 3 poronieniu. Czy to nie chore?

Olsnilo mnie, zeby isc na wlasna reke do prywatnego gina i nie czekac na rodzinna. Przeciez i tak jej nie bede dowierzac :szok: :no::baffled:. Tak wiec za tydzien ide prywatnie, a potem jeszcze do tej rodzinnej, moze uda sie wyzebrac jakies skierowania, zeby nie robic wszystkich badan prywatnie bo strasznie drogo.

Caluski!

Hej,no i mnie zaraziłyście...tylko,że grypskiem jakimś paskudnym;-):wściekła/y:
Więc siedzę (ledwo) na maksa chora z równie chorym dwulatkiem:baffled:
Buziaki.Spadam,co by nie zarażać.Papa.

Anna_ajra? jak tam, jak tam? Jeszcze w dwupaku?:zawstydzona/y::tak:;-)

Gabi- zdrówka Wam życzę! Trzymajcie się ciepło razem z syniem :elvis: (na lipcowie tą ikonkę traktujemy jako odpowiednik buziaka)

Maggie- widzisz, Ty przynajmniej robiłaś badanie na toxo i chlamydię a mi nie zlecono zupełnie nic :baffled:.

Dlaczegotak- zazdroszczę USG, a w zasadzie widoku brykającego malucha. Dbaj o siebie!

Serdecznie Was pozdrawiam!:tak:

Cześć dziewczyny!:-D
Ja jeszcze w 2-packu.

e_mama - jak miło poczytać dobre wspomnienia koleżanek z forum.:-) Tyle pozytywnej energii. Od razu lżej.:happy2: Bardzo fajne historia.
JoannA25 - to się zgadza, jak się nie pracuje, to czas wolno leci.:tak: Jesteś juz na połowie, aż ciężko uwierzyć, że tak zleciało...
Na pewno dam Wam znać.;-)
Gabi - dziękuję za ciepłe słowa otuchy!:-) Jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja jestem po terminie...:-D Dużo, dużo zdrówka Wam życzę!:cool2:
Dlaczegotak - gratuluję wspaniałych wieści z gabinetu!:cool2: Tak trzymaj!
Maggie2412 - dzięki! Mam nadzieję, że będziesz nas informować na bieżąco i niebawem będziesz miała fasolkę pod serduszkiem!:-D

Ściskam Was mocno!

Cze Dziewczyny,
te ktore mnie pamietaja i te ktore mnie nie znaja (przykro mi ze musialyscie sie tu znalezc :-( ale w grupie razniej :tak:)

Ania- ja nie mialam odwaginic pisac po stracie mojego 2 aniolka, a w zasadzie to 3... tylko czytalam Wasze posty cieszylam sie i plakalam razem z Wami. Juz nie moge sie doczekac jak Twoj Michas postanowi sie ,,odpakowac'' :-) Ja moja mame przetrzymalam 2,5 tygodnia...hehe Badz dzielna :tak:Trzymam kciki ;-)

Ja nadal sie staram i nic. Po 2 poronieniu mialam robione badania- cytomegalie, przeciwciala antykardiolipidowe, p. przeciwlozyskowe, antykoagulant tocznia, prolaktyne, posiew z szyjki i wszystko OK. Teraz czekam na wyniki chlamydii, mycoplasmy, ureaplasmy (ogolnie robia 1 wymaz i robia multitest dziewieciu patogenow). Zbliza sie luty, ktorego bardzo sie boje...:-( czasem brak mi juz wiary i sily by walczyc o dziecko. Nie poddalam sie tylko dla tego, ze Wy tu jestescie i jestescie przykladem na to ze mozna byc w ciazy. Dziekuje!

Pozdrawiam Was dziewczynki goraco i sciskam mocno!!!

reklama
Muffy jak tez poroniłam 2 razy ale znalałam przyczyny i to az 3
1 przeciwciała - zakrzepy w mikronaczyniac
2 mała niedoczynosc tarczycy
3 bardzo niski poziom progesteronu
Teraz czeka na @ a po niech biore sie ostro do pracy , będe aplikowała sobie luteine w duzej dawce.Jesli nie zjade w ciaze to czeka mnie minitoring owulacji i pewnie dalesze badania.Prosze cie nie poddawaj sie mówie tak do Ciebie i do siebie.Musimy byc silne.Ja w lutym rok temu zaszłam w ciaze a potem poronienie tak sobie mysle ze moze w tym roku w lutym uda nam się - głowa do góry
Jesli zajde w ciaze to będą ciezkie miesiące przed nami ale z moim męzem zrobimy naprawdę wszytsko aby sie udało.Codziennie prosze Boga aby mi pozwolił byc jeszcze mamą a Nasze Aniołki napewno czuwaja nad nami i moze cos szepną Bogu na uchu ze są kobiety które bardzo progna kochac i dac zycie małym kruszynkom

Pozdrawiam ciepło wszytskie zafasolkowane i te które na to czekają

Do góry