reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ale paski też nie powiedzą na 100% czy pęcherzyk pękł i że uwolnił komórkę jajowa do jajowodu. A ja mieszkam w DE i ostatnio byłam w rossmanie to kupiłam testy owu ckear Blue A ciazowe były tylko o czułości 25

reklama
Dziewczyny to ja też mam pytanie. W aptece jak pytałam o test ciążowy o czułości 10 ( oczywiście zrobiły oczy jak 5 zł wielkie zdziwienie czy coś takiego jest) i nie kupiłam o czułości 10 tylko 25 ale jednak nie w aptece. Zapytałam w aptece kiedy najlepiej zrobić test to powiedziała mi że zależy kiedy doszło do zagniezdzenia bo poziom ciążowy w krwi pojawia się dopiero 48h po zagniezdzeniu ( A skąd mam wiedzieć kiedy doszło do ewentualnego zagniezdzenia) ?

Jak ja nawet nie wiem kiedy mogła być owu[emoji23][emoji23]
Taaaa mi też Pani w aptece wmawiała że nie ma czegoś takiego, i ja ją uświadamiałam że są i przyniosłam jej z rossmanna obok i pokazałam [emoji16]

Sama nie wiem co zrobić. Może pójdę dopiero po weekendzie. Czuje się dobrze. Tylko że chce zrobić badania genetyczne więc nie może mnie wszystko "zlapac" w domu. Bo nie wiem co zrobić wtedy.
A może któraś z dziewczyn jak to jest z odszkodowaniem z tytułu poronienia ?
Kolejne badania będą trochę kosztować. Mam ubezpieczenie o chciałabym z niego skorzystać. Bije się z myślami że wykorzystuje sytuację. Ale w sumie należą mi się świadczenia. Będę chyba musiała zarejestrować dziecko w UC ? A potem zgłosić się do ubezpieczyciela ? Wie ktoś może?
Z tego co się orientuję to w pakiecie PZU jest tylko za urodzenie martwego dziecka od chyba 20tc. I tak napewno trzeba zarejestrowac.

@młoda1994 Długie cykle masz więc jeśli dochodzi do owulki to po 20dc na pewno. Jeśli pęcherzyki nie pękają nie ma owulki i test nie pokaże niestety. Ja mam cykle 35 to mi wypada 22-23 dc. Teraz dla pewności będę robić od skończonej @. Ale to już jak się wykurujemy.
W rossmanie sa i jest na nich napisane super czuły to te

@młoda1994 Długie cykle masz więc jeśli dochodzi do owulki to po 20dc na pewno. Jeśli pęcherzyki nie pękają nie ma owulki i test nie pokaże niestety. Ja mam cykle 35 to mi wypada 22-23 dc. Teraz dla pewności będę robić od skończonej @. Ale to już jak się wykurujemy.
W rossmanie sa i jest na nich napisane super czuły to te
Nie wiem ja w DE nie widziałam w rossmanie testów o czułości 10 ciazowych.

A jest możliwość że w tym cyklu się udało ale test o czułości 25 jeszcze nic nie pokazał bo nie ma odpowiedniego stężenia w moczu?

@młoda1994 mi w 34dc test nic nie pokazał, dopiero w 41dc wyszła druga kreska [emoji4] mega mi się owulka przesunęła przez poronienie, po negatywie myślałam, że coś ze mną nie tak, a kilka dni później taka niespodzianka ;) do dziś mała jest mega spóźniona względem OM, ale nic jej z tego powodu nie dolega [emoji6]

reklama
No właśnie już coraz ciężej z tymi kwotami z badań. Szczególnie że chce zrobić genetyczne i muszę ustalić płeć. Tylko że to jest poronienie w 8 tc i muszę napisać ewidentnie do ubezpieczyciela. Bo tam widziałam że jest ubezpieczenie na wypadek urodzenia martwego dziecka i może też będą brać pod uwagę od 22 tc. Sama nie wiem. Ale warto spróbować.
Oczywiście że warto spróbować ;) sama wiem po sobie , wydałam na badania kilka tysi bo robiłam cała genetykę, płeć, swoją genetykę plus immunilogie a to kosztuje nie mało. Więc jeśli będzie szansa na te pieniądze to bierz śmiało i nie traktuj tego że głupio Ci je brać

Do góry