reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 trochę późno. Przecież na najczulszych testach sikanych pisze, że wykrywają już siedmio dniową ciążę. A beta we krwi pojawia się przecież wcześniej.
Z racji negatywnych testów sikanych w ciąży którą straciłam wolę odrazu zrobić wynik z krwi, ale nie wiem kiedy już można.
ja robilam 8dpo i wyszla <0,1 wiec negatyw a 3 dni pozniej juz 15,90 wiec wczesniej nie ma sensu

reklama
Oczywiście że warto spróbować ;) sama wiem po sobie , wydałam na badania kilka tysi bo robiłam cała genetykę, płeć, swoją genetykę plus immunilogie a to kosztuje nie mało. Więc jeśli będzie szansa na te pieniądze to bierz śmiało i nie traktuj tego że głupio Ci je brać
Robiłaś tylko swoją genetykę, czy partnera/męża tez? Wszystko ok wyszło?

No właśnie już coraz ciężej z tymi kwotami z badań. Szczególnie że chce zrobić genetyczne i muszę ustalić płeć. Tylko że to jest poronienie w 8 tc i muszę napisać ewidentnie do ubezpieczyciela. Bo tam widziałam że jest ubezpieczenie na wypadek urodzenia martwego dziecka i może też będą brać pod uwagę od 22 tc. Sama nie wiem. Ale warto spróbować.
Wiecie co w regulaminie PZU jest napisane że przyznają chyba od 22 czy 23 tygodnia. Ja poroniłam w 10 tygodniu, ale nikt mnie nie prosił o wypis ze szpitala. Zalatwialismy wszystko przez Internet bo nie byłam w stanie iść do placówki PZU. Potrzebny był tylko skan naszych dowodów i akt urodzenia martwego dziecka. Także w PZU nie trzeba się tłumaczyć z tygodnia ciąży w którym doszło do poronienia

Wiecie co w regulaminie PZU jest napisane że przyznają chyba od 22 czy 23 tygodnia. Ja poroniłam w 10 tygodniu, ale nikt mnie nie prosił o wypis ze szpitala. Zalatwialismy wszystko przez Internet bo nie byłam w stanie iść do placówki PZU. Potrzebny był tylko skan naszych dowodów i akt urodzenia martwego dziecka. Także w PZU nie trzeba się tłumaczyć z tygodnia ciąży w którym doszło do poronienia
Też mam w PZU więc jest szansa. ;)

reklama
23 tc? Matko. Nie wiedziałam że spotkała Cię aż taka tragedia !!!! Strasznie współczuję!!!
Niestety... 23go minie rok jak urodził się Franek, a zarazem zmarł... :( A ja już mam kolejne dzieci, mimo to bardzo przeżywam to wspomnienie pustka w serce zawsze będzie. Mimo wszystko cieszę się, że miałam możliwość trzymać mojego synka na rękach i pożegnać się z nim
Choć teraz widzę jak bardzo Staś jest do niego podobny... :(

Do góry