Jivka
Moderator
@Charlotte21 mocno trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę [emoji3590]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a masz już dzieci czy czekasz na swoje pierwsze? Mi się wydaje, ze tez mam obsesje. Przeraża mnie to. I wydaje mi się, ze w ogóle do mnie nie dociera, ze te ciąże tez zaraz stracę. Chciałabym się na ten czas oczekiwania wyprowadzić gdzieś dalekoMohaa bardzo rozumiem ciebie. U mnir troche to jak obsesja. Zeszly miesiac po kolejnej cb zaczelam pelna diagnostykę i leczenie IO i na rozum zrobilismy przerwe w staraniach ale bylam nieszczesliwa.. echhh teraz się nie udalo a w przyszlym miesiącu koncze 41lat...nie wiem czy wogole sie uda jeszcze [emoji52]
Ja właśnie tez 2 razy. To jest najgorszy rok w moim życiu pewnie się wybiorę do psychologa, muszę z mężem to przedyskutować, ale on już po pierwszym poronieniu mnie to tego namawiał.Uwierz mi ja też bardzo chcę ciąży, śni mi się to prawie codziennie ale ja poroniłam w tym roku już dwa razy,na etapie 13 i 11tygodnia i już po prostu nie mam siły psychicznie do tego żeby znów to przeżywac dlatego nie mogę sobie pozwolić na zajście w ciążę bez pełnej diagnostyki . Ostatni raz poroniłam 28.04 więc to u mnie również świeża sprawa. Po pierwszym poronieniu dosyć szybko zaszłam w ciążę bo po pierwszej @ i mimo że byłam na heparynie to nie udało mi się donosić,serce znów się zatrzymało więc tym razem badania badania i jeszcze raz badania a dopiero później moje marzenie o dziecku.a z psychologiem też do zastanawiam czy nie iść bo mimo że minął miesiąc to myślę o tym bez przerwy i mimo że mam z kim porozmawiać to chyba potrzebuje pomocy specjalisty.
Ja dostałam skierowanie od rodzinnego lekarza do hematologa. I czekałam 9 miesięcy na wizytę.Jak mozna załatwić takie badania ns nfz?
Ja bym się na tabletki anty nie zdecydowała. Kiedyś brałam, gdy byłam gowniara właśnie nie mogę się doczekać jak będę już po. Byłaś na zwolnieniu lekarskim po zabiegu?@mohaaa bardzo mi przykro z powodu straty.
Dziewczyny ta trombofile wrodzona też należy robić do 6 tyg od poronienia?
Wizyte u ginekologa mam dopiero 27 czerwca. Czyli 6 tyg po zabiegu. Moglam mieć 2 tyg wcześniej ale wolę po okresie bo doktor mega drogi 270zl wizyta :/. Mam nadzieję że warty. Teraz jestem 2 tyg po zabiegu czuje się już dobrze i niestety ale hormony biorą górę. Nie mogę teraz zajść bo nie chce przez to przechodzić kolejny raz. Zastanawiam się czy jest sens iść do innego gina tylko po recepte na anty.? Tylko to kolejna ingerencja w organizm i nie wiem czy to dobry pomysł.
Nie, możesz to zrobić kiedykolwiek. A masz już jakieś wyniki?Dziewczyny ta trombofile wrodzona też należy robić do 6 tyg od poronienia?
Donosić. W ciąże zachodzę bez problemu, ale ciagle coś nie tak.@mohaaa czy sa takie, przez ktore nie mozna byc w ciazy czy donosic? Na pewno brak macicy jest taka wada. Nie daj sie wkrecic, ze nie mozna. Mi lekarze mowili, ze nie bede miec dzieci, a mam 4. 2 Aniolki, synka i coreczke. Ja nie dalam sobie wmowic, ze dzieci miec nie bede, choc byly chwile gdy dopadala mnie rozpacz