reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@babydust nie to dopiero wyszlo, wizyta dopiero w środę. A czy można zrobić to badanie prywatnie na własną rękę i pójść już z wynikiem?

@Lu_cy no zobaczymy może coś wyjdzie. Mam pobrane na chlamydie i Wymaz wydzieliny z pochwy
Takaja123 moj maz z tym byl u urologa. W badaniu od razu wyszlo mu zapalenie bo gruczol byl powiększony. Dostal antybiotyk i szybko mu sie poprawilo. Mial tez bakterie w nasieniu jak dobrze pamietam to gronkowca złocistego

reklama
Witam was wszystkie.
Śledzę wasz wątek od dawien dawna, jednak nie udzielałam się, aż do dziś... Piszę, ponieważ pilnie potrzebuję porady.
Mam 9 letnią córkę i 9 miesięcznego maluszka, który jest moim cudem, ponieważ straciłam aż 3 ciąże zanim zaszła w ciążę z nią. W ciąży przyjmowałam witaminy metylowane, czopki z progesteronem, aspirynę i zastrzyki z heparyną. Większych problemów nie było, poza jednorazowym plamieniem w 18 tygodniu. Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. Nie wiem który to tydzień, ponieważ nie dostałam jeszcze pierwszej miesiączki po porodzie. Sądząc po bladej kresce jest to poczatek (dziś kreska ciemniejsze niż wczoraj). I teraz mam pytanie do was - czy jest tutaj mama, która przyjmowała aspirynę i heparynę będąc w ciąży i karmiąc malucha jednoczesnie? Mieszkam w UK i ciężko tu od razu dostać się do lekarza. Dziś mam wizytę z pielęgniarką, która musi najpierw potwierdzić ciąże i dopiero wtedy będą mnie umawiać do lekarza. To wszystko potrwa, a ja bardzo się boję jak to się wszystko potoczy. Nie chcę zacząć przyjmować leków za późno, to po pierwsze, a po drugie nie wiem czy aspiryna i heparyna są bezpieczne podczas karmienia piersią?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Witam was wszystkie.
Śledzę wasz wątek od dawien dawna, jednak nie udzielałam się, aż do dziś... Piszę, ponieważ pilnie potrzebuję porady.
Mam 9 letnią córkę i 9 miesięcznego maluszka, który jest moim cudem, ponieważ straciłam aż 3 ciąże zanim zaszła w ciążę z nią. W ciąży przyjmowałam witaminy metylowane, czopki z progesteronem, aspirynę i zastrzyki z heparyną. Większych problemów nie było, poza jednorazowym plamieniem w 18 tygodniu. Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. Nie wiem który to tydzień, ponieważ nie dostałam jeszcze pierwszej miesiączki po porodzie. Sądząc po bladej kresce jest to poczatek (dziś kreska ciemniejsze niż wczoraj). I teraz mam pytanie do was - czy jest tutaj mama, która przyjmowała aspirynę i heparynę będąc w ciąży i karmiąc malucha jednoczesnie? Mieszkam w UK i ciężko tu od razu dostać się do lekarza. Dziś mam wizytę z pielęgniarką, która musi najpierw potwierdzić ciąże i dopiero wtedy będą mnie umawiać do lekarza. To wszystko potrwa, a ja bardzo się boję jak to się wszystko potoczy. Nie chcę zacząć przyjmować leków za późno, to po pierwsze, a po drugie nie wiem czy aspiryna i heparyna są bezpieczne podczas karmienia piersią?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Z tego co kojarzę to aspiryna nie jest wskazana w czasie karmienia. Ale heparyna jak najbardziej, także spokojnie możesz brać moim zdaniem

Z tego co kojarzę to aspiryna nie jest wskazana w czasie karmienia. Ale heparyna jak najbardziej, także spokojnie możesz brać moim zdaniem
Nie wiem czy nie będzie bezpieczniej dla ciąży zakończyć karmienia piersią. Chyba trzeba skonsultować to z lekarzem. Zwłaszcza, że wcześniej miały miejsce poronienia.

Dziewczyny ile czekałyscie na wynik histopatologiczny? Na wypisie mam 4 tygodnie, dziś mija 5 tydzień a wyniku jeszcze nie ma i babeczka mówiła, że czasem czeka się 6-7 tygodni.
Dziewczyny czy podczas owulacji śluz może być podbarwiony krwią?

U mnie na wypisie jest 14 dni czyli dzis mija. Ale zadzwonię po wolnych majach. Mysle ze 3 tyg to max na czekanie. Cos przecinają u Ciebie z tym wynikiem:/

A ja po zabiegu z 10 dni delikatne plemienia a teraz 2 dni mocniej i czy to moze byc juz okres? Chyba nie ??

reklama
Do góry