reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny mam pytanie do Was. Mąż chce zrobić badanie nasienia w związku z moimi poronieniami z tym, że zastanawiamy się czy robić ogólne badanie nasienia czy te przeciwciała przeciwplemnikowe. Któraś z Was mi chyba pisała o nich tu na forum że warto zrobić. Zachodze w ciążę bez problemu, za każdym razem bije serce dziecku o przestaje w dalszych tygodniach stąd zastanawiam się czy robić też te ogólne badanie nasienia czy tylko przeciwciała. Co radzicie??
Warto zrobić oba, ale badanie nasienia nie ogólne a rozszerzone :-)

reklama
Ja tak myślę, chyba zrobię dodatkowe badanie na gęstość krwi po majówce. Dziś znów żyły zapadnięte, a ostatnim razem jak już coś znalazły to krew leciała tak powoli, że zdążyła skrzepnąć w próbówce. Hemoglobinę mam ładną ale nie miałam nigdy robionego rozmazu.

Ja tak myślę, chyba zrobię dodatkowe badanie na gęstość krwi po majówce. Dziś znów żyły zapadnięte, a ostatnim razem jak już coś znalazły to krew leciała tak powoli, że zdążyła skrzepnąć w próbówce. Hemoglobinę mam ładną ale nie miałam nigdy robionego rozmazu.
A jakie robiłaś badania po poronieniu?

Tak to jest rozszerzone i można zrobić od razu posiew jakby wyszły jakieś leukocyty, żeby męża dwa razy nie stresować. Około 30 zł płacilismy na posiew
A robił mąż przeciwciała przeciwplemnikowe?bo na stronie diagnostyki jest napisane ze to jest z krwi i się zastanawiam czy to te właściwe

Jestem po wizycie. Lekarz pobrał wymaz na chlamydia i posiew na wydzieline z pochwy. Ogólnie widać, że coś jest na rzeczy bo zaczerwienienie jest. Mam jakieś tabletki i dla męża na razie też przy okazji coś. Mam namiar na innego urologa żeby długo nie czekać

reklama
Dziewczynki proszę powiedzcie czy powinnam sie martwić. Odebrałam dzisiaj wyniki z moczu i wyszło ze mam dość liczne bakterie... Jutro ide na posiew i boję się strasznie... Tym bardziej ze właśnie mniej więcej w tym tygodniu serduszko mojego dziecka przestało bić... Nie czuje bólu przy oddawaniu moczu ani nie oddaje go jakoś częściej niż zwykle

Do góry