ivvonka
Fanka BB :)
@kb.karola90 ja też uważam, że dobrze zrobiłaś. Rodzice wychodzą z założenia, że przecież nie przeszkadzają, Ty jesteś ich dzieckiem, chcą być przy Tobie, ale to jest męczące. Możliwe, że po prostu brakuje im spojrzenia na to z drugiej strony. Sytuacja bardzo trudna, bo chodzi o rodziców, ale czasem to jest konieczne. Przydałaby się szczera, spokojna rozmowa. Jeśli kochają to zrozumieją. A, że kochają to nie mam wątpliwości. W praktyce - jeśli chcesz uniknąć wizyt zbyt częstych i przykrego odmawiania, niespodzianek to musisz spróbować być krok przed nimi. Czyli, jak będziesz w szpitalu to dzwonisz, ze szpitala i informujesz, że zapraszasz ich dnia tego i tego o godzinie tej i tej, bo musicie się sami ogarnąć, a lekarze nie zalecają jeszcze odwiedzin. Jak przyjdą planowo to doceń i podziękuj. Przypomnij im, że musicie teraz sami sobie wszystko poukładać, że idzie to całkiem nieźle i że jeśli będą mieli chwilkę czasu to niech przyjdą wtedy i wtedy. Ty musisz tym pokierować. Bardzo delikatnie i taktownie.
A delikatnie i taktownie, bo z tego co piszesz to oni bardzo Cię kochają i do Antka też będą nogami przebierać, żeby przyjść i się nią nacieszyć.
Aaaa i trochę zazdroszczę dziewczynom, które mają rodziców pod ręką. Ja siedzę od 8 mcy sama z Alą. Rodziców mam daleko i pracują, a teściowie są kilka domów dalej i mimo, że ich zapraszam i mówię, że są zawsze mile widziani to widzę ich dwa, trzy razy w miesiącu może. Przez to nie mam z kim Ali zostawić, bo nie potrafią się nią zająć.
A delikatnie i taktownie, bo z tego co piszesz to oni bardzo Cię kochają i do Antka też będą nogami przebierać, żeby przyjść i się nią nacieszyć.
Aaaa i trochę zazdroszczę dziewczynom, które mają rodziców pod ręką. Ja siedzę od 8 mcy sama z Alą. Rodziców mam daleko i pracują, a teściowie są kilka domów dalej i mimo, że ich zapraszam i mówię, że są zawsze mile widziani to widzę ich dwa, trzy razy w miesiącu może. Przez to nie mam z kim Ali zostawić, bo nie potrafią się nią zająć.
Ostatnia edycja: