reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@coco07, @ivvonka Dziękuję za ciepłe słowa wsparcia.

Widzę że tu już kolejka do przejmowania brzuszka @kb.karola90 ;). Piękny, przyznaję, można się zapatrzeć. Trzymam kciuki za szczęśliwy finisz.

Ja jestem po kontroli u gin. Po zabiegu wszystko ok, jestem spokojniejsza. Teraz musimy swoje odczekać i być może, będziemy mogli rozważyć kolejną próbę.

Mam też pytanie - czy któraś z Was miała po poronieniu zleconą Chlamydię i Mycoplasmę z kanału szyjki? Żadnych innych badań lekarka mi nie zleciła (nadal stoi na straży stanowiska że u nas był to przypadkowy błąd genetyczny) oprócz tych. Wydaje mi się, że akurat w naszym przypadku to badanie to strzał w ciemno, ale pewnie je zrobię, żeby niczego nie zaniechać.

reklama

Widzę że tu już kolejka do przejmowania brzuszka @kb.karola90 ;). Piękny, przyznaję, można się zapatrzeć. Trzymam kciuki za szczęśliwy finisz.

Ja jestem po kontroli u gin. Po zabiegu wszystko ok, jestem spokojniejsza. Teraz musimy swoje odczekać i być może, będziemy mogli rozważyć kolejną próbę.

Mam też pytanie - czy któraś z Was miała po poronieniu zleconą Chlamydię i Mycoplasmę z kanału szyjki? Żadnych innych badań lekarka mi nie zleciła (nadal stoi na straży stanowiska że u nas był to przypadkowy błąd genetyczny) oprócz tych. Wydaje mi się, że akurat w naszym przypadku to badanie to strzał w ciemno, ale pewnie je zrobię, żeby niczego nie zaniechać.
Ja robiłam i w sumie wiele z nas tutaj + ureaplasme. To w pakiecie z kanału szyjki

@Oczekujaca123 Czyli wychodzi na to że to jakieś standardowe postępowanie. Ok. No to będziemy robić. Na razie i tak się muszę wstrzymać jeszcze bo po zabiegu dostałam antybiotyki, które mogłyby zafałszować wyniki.

@Oczekujaca123 Czyli wychodzi na to że to jakieś standardowe postępowanie. Ok. No to będziemy robić. Na razie i tak się muszę wstrzymać jeszcze bo po zabiegu dostałam antybiotyki, które mogłyby zafałszować wyniki.
Nie wiem czy to standardowe postępowanie, bo ja straciłam syna trochę w innych okolicznościach porod w 23tc (raczej niewydolność szyjki i brak reakcji lekarza), ale chciałam zbadać różne przyczyny i te badania były 1z pierwszych które zasugerował mi dobry ginekolog więc je zrobiłam i masę innych które nie miały wpływu na poprzednią stratę, ale zapewniły mi komfort psychiczny i zestaw żelaznych leków w kolejnej ciąży w której właśnie walczmy o każdy dzień.

@Oczekujaca123
To ważne żeby być pod dobrą opieką. A komfort psychiczny po takich przeżyciach to absolutna podstawa. Z całej siły zaciskam kciuki za to, żeby tym razem udało Wam się wytrwać do szczęśliwego zakończenia. Na kiedy masz termin?

@Oczekujaca123
To ważne żeby być pod dobrą opieką. A komfort psychiczny po takich przeżyciach to absolutna podstawa. Z całej siły zaciskam kciuki za to, żeby tym razem udało Wam się wytrwać do szczęśliwego zakończenia. Na kiedy masz termin?
30.06,
Teraz mam 28t3d. Niby w miarę bezpiecznym tymbardziej, że dzieciaki pchaly się na świat od 24tc... od tego czasu jesteśmy w szpitalu podłączeni do pompy z fenoterolem i magnez. Do tego tona leków. Ni wiem ile damy jeszcze radę, bo coraz gorzej mi się oddycha - fenoterol tak działa, ciśnienie czasem skacze. Póki co obserwują, ale przygotowujemy się na wcześniejsze rozwiązanie. Dla nas 28tc i tak był ogromnym sukcesem

@Oczekujaca123 Jej, to rzeczywiście ciężka walka. Ale wytoczyłaś z lekarzami ciężkie działa, a każdy dzień jest cenny i w takiej sytuacji liczy się podwójnie. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Wierzę, że ten wysiłek będzie nagrodzony.

Witaj. Przykro mi bardzo że też musiałaś tu trafić.
Co do badania to mi zlecił w końcu lekarz wymaz na chlamydie/mykoplazme/ueraplazme. Wyszła mi dodatnia ueraplazma i po antybiotyku i kontrolnym badaniu udało się do strzału zajść w ciążę ;) czy to była przyczyna? Nie wiem, ale na pewno dobrze było dziada się pozbyć :) także polecam zrobić

reklama
Do góry