reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@coco07, @ivvonka Dziękuję za ciepłe słowa wsparcia.

Widzę że tu już kolejka do przejmowania brzuszka @kb.karola90 ;). Piękny, przyznaję, można się zapatrzeć. Trzymam kciuki za szczęśliwy finisz.

Ja jestem po kontroli u gin. Po zabiegu wszystko ok, jestem spokojniejsza. Teraz musimy swoje odczekać i być może, będziemy mogli rozważyć kolejną próbę.

Mam też pytanie - czy któraś z Was miała po poronieniu zleconą Chlamydię i Mycoplasmę z kanału szyjki? Żadnych innych badań lekarka mi nie zleciła (nadal stoi na straży stanowiska że u nas był to przypadkowy błąd genetyczny) oprócz tych. Wydaje mi się, że akurat w naszym przypadku to badanie to strzał w ciemno, ale pewnie je zrobię, żeby niczego nie zaniechać.

reklama

Widzę że tu już kolejka do przejmowania brzuszka @kb.karola90 ;). Piękny, przyznaję, można się zapatrzeć. Trzymam kciuki za szczęśliwy finisz.

Ja jestem po kontroli u gin. Po zabiegu wszystko ok, jestem spokojniejsza. Teraz musimy swoje odczekać i być może, będziemy mogli rozważyć kolejną próbę.

Mam też pytanie - czy któraś z Was miała po poronieniu zleconą Chlamydię i Mycoplasmę z kanału szyjki? Żadnych innych badań lekarka mi nie zleciła (nadal stoi na straży stanowiska że u nas był to przypadkowy błąd genetyczny) oprócz tych. Wydaje mi się, że akurat w naszym przypadku to badanie to strzał w ciemno, ale pewnie je zrobię, żeby niczego nie zaniechać.
Ja robiłam i w sumie wiele z nas tutaj + ureaplasme. To w pakiecie z kanału szyjki

@Oczekujaca123 Czyli wychodzi na to że to jakieś standardowe postępowanie. Ok. No to będziemy robić. Na razie i tak się muszę wstrzymać jeszcze bo po zabiegu dostałam antybiotyki, które mogłyby zafałszować wyniki.

@Oczekujaca123 Czyli wychodzi na to że to jakieś standardowe postępowanie. Ok. No to będziemy robić. Na razie i tak się muszę wstrzymać jeszcze bo po zabiegu dostałam antybiotyki, które mogłyby zafałszować wyniki.
Nie wiem czy to standardowe postępowanie, bo ja straciłam syna trochę w innych okolicznościach porod w 23tc (raczej niewydolność szyjki i brak reakcji lekarza), ale chciałam zbadać różne przyczyny i te badania były 1z pierwszych które zasugerował mi dobry ginekolog więc je zrobiłam i masę innych które nie miały wpływu na poprzednią stratę, ale zapewniły mi komfort psychiczny i zestaw żelaznych leków w kolejnej ciąży w której właśnie walczmy o każdy dzień.

@Oczekujaca123
To ważne żeby być pod dobrą opieką. A komfort psychiczny po takich przeżyciach to absolutna podstawa. Z całej siły zaciskam kciuki za to, żeby tym razem udało Wam się wytrwać do szczęśliwego zakończenia. Na kiedy masz termin?

@Oczekujaca123
To ważne żeby być pod dobrą opieką. A komfort psychiczny po takich przeżyciach to absolutna podstawa. Z całej siły zaciskam kciuki za to, żeby tym razem udało Wam się wytrwać do szczęśliwego zakończenia. Na kiedy masz termin?
30.06,
Teraz mam 28t3d. Niby w miarę bezpiecznym tymbardziej, że dzieciaki pchaly się na świat od 24tc... od tego czasu jesteśmy w szpitalu podłączeni do pompy z fenoterolem i magnez. Do tego tona leków. Ni wiem ile damy jeszcze radę, bo coraz gorzej mi się oddycha - fenoterol tak działa, ciśnienie czasem skacze. Póki co obserwują, ale przygotowujemy się na wcześniejsze rozwiązanie. Dla nas 28tc i tak był ogromnym sukcesem

@Oczekujaca123 Jej, to rzeczywiście ciężka walka. Ale wytoczyłaś z lekarzami ciężkie działa, a każdy dzień jest cenny i w takiej sytuacji liczy się podwójnie. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Wierzę, że ten wysiłek będzie nagrodzony.

Witaj. Przykro mi bardzo że też musiałaś tu trafić.
Co do badania to mi zlecił w końcu lekarz wymaz na chlamydie/mykoplazme/ueraplazme. Wyszła mi dodatnia ueraplazma i po antybiotyku i kontrolnym badaniu udało się do strzału zajść w ciążę ;) czy to była przyczyna? Nie wiem, ale na pewno dobrze było dziada się pozbyć :) także polecam zrobić

reklama
Do góry