Takaja123
Fanka BB :)
@Zabulinka_86 przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM beta 2-glikoproteinie IgG i IgM warto zrobić białko c i białko s w tym zestawie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Takaja123 proszę a powiedz mi jak mam szukać tych badań? Pod nazwą zespół antyfosfolipidowy? Czy poszczególne badania. Próbuję znaleźć laboratorium, które wykonane te badania.
Dziękuję, A Tobie powodzenia w dojściu do siebie i w kolejnych staraniach ;** [emoji7] [emoji173]@Oczekujaca123 Jej, to rzeczywiście ciężka walka. Ale wytoczyłaś z lekarzami ciężkie działa, a każdy dzień jest cenny i w takiej sytuacji liczy się podwójnie. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Wierzę, że ten wysiłek będzie nagrodzony.
Mam pakiet w luxmedzie od męża z pracy, więc mam za 60zl na miesiąc w zasadzie wszystkich specjalistów, fizjoterapie, rehabilitację i badania wiadomo takie bardziej podstawowe, ale te ciążowe też.@Martefka mi mój lekarz po poronieniu od razu zlecił mi badania na Antykoagulant toczniowy, tarczyca pełna z wirusowych nic. Ja na własną rękę zrobiłam cytomegalie listerioze i powtarzałam toksoplazmoze i robiłam awidnosc bo mi IgG i IgM wyszły dodatnie. Później zalecił również zespół antyfosfolipidowy ale wszystkie te badania robiłam prywatnie na100 %.
@Oczekujaca123 kochana ja mam pytanie do Ciebie masz ten pakiet w luxmedzie i co masz w cenie? Badania ze skierowaniem od lekarza są wtedy bezpłatne czy nie? Jakie masz opcje w tym pakiecie? Bo znalazłam firmę ubezpieczeniowa w której można mieć ten pakiet koszt to 700zl na rok i tam w cenie mam 3 specjalistów do wyboru tylko nie dokonca wiem jak jest z tymi badaniami.
Jeśli jest tam konkretny ginekolog to jak najbardziej się opłaca tylko poproś o listę tego co masz w pakiecie@Oczekujaca123 źle się wyraziłam 700zl na rok czyli miesięcznie wychodzi 65 zł. Głównie chodzi mi właśnie o ginekologa bo tam przyjmuje i każda wizyta 85zl plus jakieś badania, a jakbym była w ciąży to wizyty chciałabym co 2 tyg i wtedy abonament bardziej mi się opłaca.
@Zabulinka_86 tak to te badania.
@Martefka myslalam, że to Twoja pierwsza ciąża. Skoro nie to przepraszam. Możesz zrobić ewentualnie zespół antyfosfolipidowy jeśli to druga ciąża.