reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Takaja123 proszę a powiedz mi jak mam szukać tych badań? Pod nazwą zespół antyfosfolipidowy? Czy poszczególne badania. Próbuję znaleźć laboratorium, które wykonane te badania.

Jest tez antykoagulant tocznia/toczniowy/lupus anticoagulant/LA - nie linkuje, bo jest kilka typów tego badania i sama nie wiem które konkretnie zrobić.

Często mniejsze laboratoria też badają te przeciwciała.

edit: @Destino chyba kiedyś pisała też o przeciwcialach p/ fosfatydyloserynie, ale to chyba wyzszy stopien wtajemniczenia

Ostatnia edycja:
@Oczekujaca123 Jej, to rzeczywiście ciężka walka. Ale wytoczyłaś z lekarzami ciężkie działa, a każdy dzień jest cenny i w takiej sytuacji liczy się podwójnie. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Wierzę, że ten wysiłek będzie nagrodzony.
Dziękuję, A Tobie powodzenia w dojściu do siebie i w kolejnych staraniach ;** [emoji7] [emoji173]

@Martefka mi mój lekarz po poronieniu od razu zlecił mi badania na Antykoagulant toczniowy, tarczyca pełna z wirusowych nic. Ja na własną rękę zrobiłam cytomegalie listerioze i powtarzałam toksoplazmoze i robiłam awidnosc bo mi IgG i IgM wyszły dodatnie. Później zalecił również zespół antyfosfolipidowy ale wszystkie te badania robiłam prywatnie na100 %.

@Oczekujaca123 kochana ja mam pytanie do Ciebie masz ten pakiet w luxmedzie i co masz w cenie? Badania ze skierowaniem od lekarza są wtedy bezpłatne czy nie? Jakie masz opcje w tym pakiecie? Bo znalazłam firmę ubezpieczeniowa w której można mieć ten pakiet koszt to 700zl na rok i tam w cenie mam 3 specjalistów do wyboru tylko nie dokonca wiem jak jest z tymi badaniami.

Ostatnia edycja:
@Takaja123 Ja wszystkie badania ginekologiczne i z tym związane robię prywatnie niestety. Moja lekarka jest tylko szczątkowo dostępna na NFZ a lekarza zmieniać nie chcę. Cytomegalię, toksoplazmozę, różyczkę miałam robione tuż przed wizytą na której usłyszałam wyrok, tu akurat wszystko jest ok. TSH również w porządku. Co do pozostałych badań - poprzednią ciążę miałam zdrową, "książkową", więc lekarz na ten moment nie zlecił żadnej szczególnej diagnostyki.

@Martefka mi mój lekarz po poronieniu od razu zlecił mi badania na Antykoagulant toczniowy, tarczyca pełna z wirusowych nic. Ja na własną rękę zrobiłam cytomegalie listerioze i powtarzałam toksoplazmoze i robiłam awidnosc bo mi IgG i IgM wyszły dodatnie. Później zalecił również zespół antyfosfolipidowy ale wszystkie te badania robiłam prywatnie na100 %.

@Oczekujaca123 kochana ja mam pytanie do Ciebie masz ten pakiet w luxmedzie i co masz w cenie? Badania ze skierowaniem od lekarza są wtedy bezpłatne czy nie? Jakie masz opcje w tym pakiecie? Bo znalazłam firmę ubezpieczeniowa w której można mieć ten pakiet koszt to 700zl na rok i tam w cenie mam 3 specjalistów do wyboru tylko nie dokonca wiem jak jest z tymi badaniami.
Mam pakiet w luxmedzie od męża z pracy, więc mam za 60zl na miesiąc w zasadzie wszystkich specjalistów, fizjoterapie, rehabilitację i badania wiadomo takie bardziej podstawowe, ale te ciążowe też.

Ale...

Z ginekologa miałam pakiet polmed wykupiony przez firmę ubezpieczeniową płaciłam 110zl na miesiąc miałam wizyty, i badania t3z te ciążowe usg itp itd i tam też różnych specjalistów ale ja to wykupiła głównie dla konkretnej ginekolog choć i tak mieszałam to z wizytami prywatnymi u niej
Jeśli masz to wykupić dla konkretnego ginekologa to warto, bo większość badać ciazowych masz w pakiecie. Ale 700zl za tylko 3 specjalistów to kpina. Większość ubezpieczycieli ma umowy z luxmedem myślę że znajdziesz lepsza oferte

Napisz do firmy ubezpieczeniowe wysla Ci dokładnie cała listę specjalistów i badań które masz w cenie. Na badania wystawi Ci lekarz skierowanie nie ma tak że przyjdziesz powie że chcesz i już.. dla mnie luxmed był super bo np rezonans czy tomografia miałam w 5 dni za darmo gdzie na NFZ czekalabym 100lat... takze no warto, ale tak jak mówię ubezpieczenie z pracy ma więcej korzyści.

@Takaja123 i @aspekt te badania? A jak jest razem przeciw B2 glikoproteina ig G i ig M razem, to mogę wybrać go jedno? Zamiast dwóch osobno?
Screenshot_20190410-170213.png

@Oczekujaca123 źle się wyraziłam 700zl na rok czyli miesięcznie wychodzi 65 zł. Głównie chodzi mi właśnie o ginekologa bo tam przyjmuje i każda wizyta 85zl plus jakieś badania, a jakbym była w ciąży to wizyty chciałabym co 2 tyg i wtedy abonament bardziej mi się opłaca.

@Zabulinka_86 tak to te badania.

@Martefka myslalam, że to Twoja pierwsza ciąża. Skoro nie to przepraszam. Możesz zrobić ewentualnie zespół antyfosfolipidowy jeśli to druga ciąża.

reklama
@Oczekujaca123 źle się wyraziłam 700zl na rok czyli miesięcznie wychodzi 65 zł. Głównie chodzi mi właśnie o ginekologa bo tam przyjmuje i każda wizyta 85zl plus jakieś badania, a jakbym była w ciąży to wizyty chciałabym co 2 tyg i wtedy abonament bardziej mi się opłaca.

@Zabulinka_86 tak to te badania.

@Martefka myslalam, że to Twoja pierwsza ciąża. Skoro nie to przepraszam. Możesz zrobić ewentualnie zespół antyfosfolipidowy jeśli to druga ciąża.
Jeśli jest tam konkretny ginekolog to jak najbardziej się opłaca :) tylko poproś o listę tego co masz w pakiecie

Do góry