reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Takaja123 proszę a powiedz mi jak mam szukać tych badań? Pod nazwą zespół antyfosfolipidowy? Czy poszczególne badania. Próbuję znaleźć laboratorium, które wykonane te badania.

Jest tez antykoagulant tocznia/toczniowy/lupus anticoagulant/LA - nie linkuje, bo jest kilka typów tego badania i sama nie wiem które konkretnie zrobić.

Często mniejsze laboratoria też badają te przeciwciała.

edit: @Destino chyba kiedyś pisała też o przeciwcialach p/ fosfatydyloserynie, ale to chyba wyzszy stopien wtajemniczenia

Ostatnia edycja:
@Oczekujaca123 Jej, to rzeczywiście ciężka walka. Ale wytoczyłaś z lekarzami ciężkie działa, a każdy dzień jest cenny i w takiej sytuacji liczy się podwójnie. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Wierzę, że ten wysiłek będzie nagrodzony.
Dziękuję, A Tobie powodzenia w dojściu do siebie i w kolejnych staraniach ;** [emoji7] [emoji173]

@Martefka mi mój lekarz po poronieniu od razu zlecił mi badania na Antykoagulant toczniowy, tarczyca pełna z wirusowych nic. Ja na własną rękę zrobiłam cytomegalie listerioze i powtarzałam toksoplazmoze i robiłam awidnosc bo mi IgG i IgM wyszły dodatnie. Później zalecił również zespół antyfosfolipidowy ale wszystkie te badania robiłam prywatnie na100 %.

@Oczekujaca123 kochana ja mam pytanie do Ciebie masz ten pakiet w luxmedzie i co masz w cenie? Badania ze skierowaniem od lekarza są wtedy bezpłatne czy nie? Jakie masz opcje w tym pakiecie? Bo znalazłam firmę ubezpieczeniowa w której można mieć ten pakiet koszt to 700zl na rok i tam w cenie mam 3 specjalistów do wyboru tylko nie dokonca wiem jak jest z tymi badaniami.

Ostatnia edycja:
@Takaja123 Ja wszystkie badania ginekologiczne i z tym związane robię prywatnie niestety. Moja lekarka jest tylko szczątkowo dostępna na NFZ a lekarza zmieniać nie chcę. Cytomegalię, toksoplazmozę, różyczkę miałam robione tuż przed wizytą na której usłyszałam wyrok, tu akurat wszystko jest ok. TSH również w porządku. Co do pozostałych badań - poprzednią ciążę miałam zdrową, "książkową", więc lekarz na ten moment nie zlecił żadnej szczególnej diagnostyki.

@Martefka mi mój lekarz po poronieniu od razu zlecił mi badania na Antykoagulant toczniowy, tarczyca pełna z wirusowych nic. Ja na własną rękę zrobiłam cytomegalie listerioze i powtarzałam toksoplazmoze i robiłam awidnosc bo mi IgG i IgM wyszły dodatnie. Później zalecił również zespół antyfosfolipidowy ale wszystkie te badania robiłam prywatnie na100 %.

@Oczekujaca123 kochana ja mam pytanie do Ciebie masz ten pakiet w luxmedzie i co masz w cenie? Badania ze skierowaniem od lekarza są wtedy bezpłatne czy nie? Jakie masz opcje w tym pakiecie? Bo znalazłam firmę ubezpieczeniowa w której można mieć ten pakiet koszt to 700zl na rok i tam w cenie mam 3 specjalistów do wyboru tylko nie dokonca wiem jak jest z tymi badaniami.
Mam pakiet w luxmedzie od męża z pracy, więc mam za 60zl na miesiąc w zasadzie wszystkich specjalistów, fizjoterapie, rehabilitację i badania wiadomo takie bardziej podstawowe, ale te ciążowe też.

Ale...

Z ginekologa miałam pakiet polmed wykupiony przez firmę ubezpieczeniową płaciłam 110zl na miesiąc miałam wizyty, i badania t3z te ciążowe usg itp itd i tam też różnych specjalistów ale ja to wykupiła głównie dla konkretnej ginekolog choć i tak mieszałam to z wizytami prywatnymi u niej
Jeśli masz to wykupić dla konkretnego ginekologa to warto, bo większość badać ciazowych masz w pakiecie. Ale 700zl za tylko 3 specjalistów to kpina. Większość ubezpieczycieli ma umowy z luxmedem myślę że znajdziesz lepsza oferte

Napisz do firmy ubezpieczeniowe wysla Ci dokładnie cała listę specjalistów i badań które masz w cenie. Na badania wystawi Ci lekarz skierowanie nie ma tak że przyjdziesz powie że chcesz i już.. dla mnie luxmed był super bo np rezonans czy tomografia miałam w 5 dni za darmo gdzie na NFZ czekalabym 100lat... takze no warto, ale tak jak mówię ubezpieczenie z pracy ma więcej korzyści.

@Takaja123 i @aspekt te badania? A jak jest razem przeciw B2 glikoproteina ig G i ig M razem, to mogę wybrać go jedno? Zamiast dwóch osobno?
Screenshot_20190410-170213.png

@Oczekujaca123 źle się wyraziłam 700zl na rok czyli miesięcznie wychodzi 65 zł. Głównie chodzi mi właśnie o ginekologa bo tam przyjmuje i każda wizyta 85zl plus jakieś badania, a jakbym była w ciąży to wizyty chciałabym co 2 tyg i wtedy abonament bardziej mi się opłaca.

@Zabulinka_86 tak to te badania.

@Martefka myslalam, że to Twoja pierwsza ciąża. Skoro nie to przepraszam. Możesz zrobić ewentualnie zespół antyfosfolipidowy jeśli to druga ciąża.

reklama
@Oczekujaca123 źle się wyraziłam 700zl na rok czyli miesięcznie wychodzi 65 zł. Głównie chodzi mi właśnie o ginekologa bo tam przyjmuje i każda wizyta 85zl plus jakieś badania, a jakbym była w ciąży to wizyty chciałabym co 2 tyg i wtedy abonament bardziej mi się opłaca.

@Zabulinka_86 tak to te badania.

@Martefka myslalam, że to Twoja pierwsza ciąża. Skoro nie to przepraszam. Możesz zrobić ewentualnie zespół antyfosfolipidowy jeśli to druga ciąża.
Jeśli jest tam konkretny ginekolog to jak najbardziej się opłaca :) tylko poproś o listę tego co masz w pakiecie

Do góry