reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Jivka no pięknie. Rośnij w siłę Okruszku.:)

@młoda1994 z tymi "mądrościami rad babowych" to jest tak, że prawdopodobnie mają na celu postawienie na nogi człowieka rozsądnym myśleniem. No i nawet koleżanki nie mają w sobie tej otoczki emocjonalnej, którą my mamy. Dla nas te okruszki, fasolki, kropeczki to już były nasze maleństwa kochane, oczekiwane. Dla nich... no początek ciąży. Trochę trzeba zrozumieć te osoby, bo one w większości nie mają nic złego na myśli, ból po poronieniu może zrozumieć tylko ta osoba, która to przeżyła lub jest z Tobą bardzo blisko i cierpi tak jak Ty. To hmm...trochę tak jak my...uczymy się o wojnie, może ktoś z naszych dziadków, pradziadków tam zginął, słyszymy o tym, ale nie do końca rozumiemy tragizm, bo nas tam nie było.

Dziewczyny nie wiem czy któraś pamięta moja podwyższona homocysteine, dla przypomnienia to w listopadzie była ponad 13, w lutym 8.9 A w marcu 10.3. Za porada sprawdziłam wit b12 i kwas. Oto wyniki w zalaczeniu. Tak sobie myślę. Może wyszedl jakis przeklamany poziom homocysteiny co? Czytalam że krew powinna zostać w ciągu 30 minut od pobrania odwirowana. W przypadku mojego punktu pobrań nie ma takiej możliwości bo wywoza do innego miasta do labu próbki. Także jak oddam o 8 to koło 11 są na miejscu w labie. Kiedys bylam przed sama 10 oddać krew to zawsze to krótszy czas. No nie wiem czy dobrze glowkuje.ale już nie mam pomysłu. Może powinnam spróbować brac troche zwykłego kwasu ??
Ktos coś podpowie ??
Screenshot_20190405-190823_Chrome.jpg

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, jak tą luteinę się stosuje? Dwie na raz pod język to się dopytałam, ale mogę to popić jak się rozpuści? czy ileś po nie można pić? Lekarz mi mówił że bez względu na przed/w trakcie/po jedzeniu. Tak jest? Pierwszy raz mam to cudo więc wiem że nic nie wiem [emoji2368]

@Jivka no pięknie. Rośnij w siłę Okruszku.:)

@młoda1994 z tymi "mądrościami rad babowych" to jest tak, że prawdopodobnie mają na celu postawienie na nogi człowieka rozsądnym myśleniem. No i nawet koleżanki nie mają w sobie tej otoczki emocjonalnej, którą my mamy. Dla nas te okruszki, fasolki, kropeczki to już były nasze maleństwa kochane, oczekiwane. Dla nich... no początek ciąży. Trochę trzeba zrozumieć te osoby, bo one w większości nie mają nic złego na myśli, ból po poronieniu może zrozumieć tylko ta osoba, która to przeżyła lub jest z Tobą bardzo blisko i cierpi tak jak Ty. To hmm...trochę tak jak my...uczymy się o wojnie, może ktoś z naszych dziadków, pradziadków tam zginął, słyszymy o tym, ale nie do końca rozumiemy tragizm, bo nas tam nie było.
I tu się muszę z Tobą zgodzić. Nic ująć nic dodać

reklama
Cale sczescie nie. To jedyny objaw, którego nie posiadam. :)
No to super. Ja się z tym zmagam od 8 lat. PCOS nie mam hormony męskiego również nie mam. Endokrynolog w Polsce rozłożyła ręce i powiedziała że nie wie skąd mi się to wzięło. Jak to ona ujęła "taka moja natura" ale przyznam że to jest nie komfortowe A zwłaszcza przy związanych włosach, chociaż przy rozpuszczonych również widać to cholerstwo.

Do góry