reklama
Jescze powiem wam że miałam historie z testami owu ale u mnie się to nie sprawdzalo, monitoring u gin był najpewniejszy. Oczywiście prywatnie ale trafiłam na cudownego lekarza który teraz mnie prowadzi i np za zagladniecie brał 50 zł a nie 100 jak za wizytę. A przed samą inseminacja nie płaciłam za sprawdzenie. I mimo że owu miała być 15 dc to czesem była wcześniej czwlasem później. Robiłam równocześnie paski i monitoring i pasek nie wykrył owu parokrotnie [emoji2368] myślę że warto spróbować jeden cykl robić równocześnie i wtedy sprawdźcie czy możecie polegać na paskach .
No u mnie ok brzuch wystartował dzisiaj 10tc +5 [emoji846] mdłości pokonane ale mega mnie naciaga na zapachy i mamy dużo śmiesznych sutaucji z tego [emoji28][emoji28] znaczy mąż ma [emoji55][emoji23]
@Pietruszka29 to nie pomogę niestety.
@Magierowa o pojawilas się wiec opowiadaj co tam u Ciebie?
@Star zagląda z tu jeszcze do nas?
młoda1994
Fanka BB :)
No ja też w to nie wierzę i tu się mogę z Tobą zgodzić. Ok dziękuję za informację. Jeśli będę miała jakieś wyniki pytania czy mogę się do Ciebie zwracać? Wydajesz się mila osobą i z kimś takim jak Ty idzie pisać przede wszystkim spokojnie i bez nerwów.@młoda1994 No i napisałam elaborat i zamknęłam przeglądarkę. Zatem w skrócie: Badań do wykonania jest naprawdę sporo. Ja akurat nie wierzę, że poziom witaminy D czy homocysteiny magicznie sprawi, że ciążę donosimy. Podobnie z mutacjami MTHFR/PAI - jak dla mnie jest to moda, która do niczego nie prowadzi. Ale może dziewczyny mnie kiedyś wyprowadzą z błędu. Na pewno warto zrobić badania w kierunku krzepliwości (np. antykoagulant toczniowy, przeciwciała antykardiolipinowe oraz przeciwciała przeciwko beta-2-mikroglobulinie). I wykluczyć wszelkie infekcje (m.in. chlamydia/ureoplasma/mycoplasma)
@cukier.wanilinowy Ja mam nadzieję, że lekarze się mylą i niedługo się pochwalisz 2,5kg bobaskiem :* A nawet jakby taki chudzielec się urodził, to z pewnością nadrobi.
młoda1994
Gratulacje. Oby jak najwięcej takich śmiesznych sytuacji. Będziecie mieli co wspominać po urodzeniu bobaska. Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i dzidziusia.No u mnie ok brzuch wystartował dzisiaj 10tc +5 [emoji846] mdłości pokonane ale mega mnie naciaga na zapachy i mamy dużo śmiesznych sutaucji z tego [emoji28][emoji28] znaczy mąż ma [emoji55][emoji23]
Dziękuję [emoji846]Gratulacje. Oby jak najwięcej takich śmiesznych sytuacji. Będziecie mieli co wspominać po urodzeniu bobaska. Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i dzidziusia.
młoda1994
Proszę [emoji4]Dziękuję [emoji846]
Takaja123
@młoda1994 tu zgadzam się z @witch84 i pisałam już Ci o tych badaniach. Warto sprawdzić krzepliwosci i ewentualnie zabezpieczyć się. A badanie progesteron robiłaś?
@Magierowa super gratuluję i mocno Wam kibicuje
młoda1994
Wiem, że pisałaś. Dziękuję za informację. Zaniepokoilam się prolaktyna muszę zrobić to badanie albo zapytać ginekologa czy wykonał mi to badanie. Nie znam języka niemieckiego aż tak dobrze więc muszę się dowiedzieć jakie badania mi wykonał oprócz tych co wiem. Niestety język niemiecki w medycynie jest bardzo trudny do nauki.@młoda1994 tu zgadzam się z @witch84 i pisałam już Ci o tych badaniach. Warto sprawdzić krzepliwosci i ewentualnie zabezpieczyć się.
reklama
Takaja123
@młoda1994 oj tak ja kiedyś chciałam kupić słownik j niemieckiego medyczny ze względu na zawód i były ciężko dostępne i całkiem odpuściłam sobie ten niemiecki