reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Pietruszka29 jeśli chodzi Ci o śluz plodny, że jest go mniej to ja byłam w takiej sytuacji też po lyzeczkowaniu. Zaczęłam brać oeparol 3x1, biorę już drugi cykl i widzę poprawę śluzu.

reklama
Robisz badanie na czczo. Następnie podają Ci metoklopramid, który pobudza wydzielanie prolaktyny (wynik powinien być od 2 do 4x wyższy niż na czczo). Brak wzrostu świadczy najczęściej o guzie prolaktynowym, natomiast jeśli wynik jest większy niż 6x to mamy do czynienia z hiperprolaktynemią czynnościową i wskazana jest terapia lekami dopaminergicznymi.

Nadrobilam wszystko!!! Kobiety ale macie wene dzisiaj [emoji1787]
Madeline ja miałam inseminacje na pęcherzyku 2.1[emoji846]
Młoda za dużo negatywnych emocji. Każdy może się zdenerwowac i z czymś nie zgodzić ale nie dyskutować przez 200 postów w takim agresywnym tonie.

Robisz badanie na czczo. Następnie podają Ci metoklopramid, który pobudza wydzielanie prolaktyny (wynik powinien być od 2 do 4x wyższy niż na czczo). Brak wzrostu świadczy najczęściej o guzie prolaktynowym, natomiast jeśli wynik jest większy niż 6x to mamy do czynienia z hiperprolaktynemią czynnościową i wskazana jest terapia lekami dopaminergicznymi.
Rozumiem. Dziękuję za informację. Nawet moja Endo w Polsce nie po informowała mnie że jest badanie prolaktyny po obciążeniu . A masz może jeszcze jakieś przykłady badań które powinny być zrobione. Pewnie o większości nie słyszałam[emoji848][emoji848]

Nadrobilam wszystko!!! Kobiety ale macie wene dzisiaj [emoji1787]
Madeline ja miałam inseminacje na pęcherzyku 2.1[emoji846]
Młoda za dużo negatywnych emocji. Każdy może się zdenerwowac i z czymś nie zgodzić ale nie dyskutować przez 200 postów w takim agresywnym tonie.
A co liczyłas posty[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Witch u mnie 35 tydz dzis rowno (35+0) , waga z 34 1600, z 32 1500. Prawie nie przybral przez 2 tyg. A 2 synow urodzilam z normalna waga, pierwszy 2800 ale w 37tyg, gdyby wytrzymal jeszcze z tydzien mialby w okolicach 3kg spokojnie, a drugi syn 3500 dokladnie 2 dni po terminie. Tak ze to raczej nie taka moja uroda a ewidentnie cos poszlo nie rak tym razem. Zastanawiam sie czy to nie wina mojej silnej anemii... mialam od poczatku choc polozna upierala sie ze wyniki krwi sa w normie, zobaczylam je dopiero po drugich badaniach krwi w 28 tyg kiedy juz do mnie ze szpitala dzwonili ze musze zaczac vrac zelazo 3x dziennie bo mam bardzo slabe wyniki i zauwazylam ze od poczatku byly slabe i sie tylko bardzo pogorszyly :( ale tego tez pewna byc nie moge.

Roki ale spojrz ja jestem po tylu zabiegach, przed pierwszym urodzonym synkiem mialam 2 zabiegi i wszystko trzymalo ladnie, po drugim synu jeszcze 5 strat w tym 3 zabiegi a mimo to nie mam zadnych problemow z rozwierajaca sie szyjka przedwczesnie wiec to chyba wcale nie zadna regula z tymi zabiegami.

reklama
@młoda1994 No i napisałam elaborat i zamknęłam przeglądarkę. Zatem w skrócie: Badań do wykonania jest naprawdę sporo. Ja akurat nie wierzę, że poziom witaminy D czy homocysteiny magicznie sprawi, że ciążę donosimy. Podobnie z mutacjami MTHFR/PAI - jak dla mnie jest to moda, która do niczego nie prowadzi. Ale może dziewczyny mnie kiedyś wyprowadzą z błędu. Na pewno warto zrobić badania w kierunku krzepliwości (np. antykoagulant toczniowy, przeciwciała antykardiolipinowe oraz przeciwciała przeciwko beta-2-mikroglobulinie). I wykluczyć wszelkie infekcje (m.in. chlamydia/ureoplasma/mycoplasma)

@cukier.wanilinowy Ja mam nadzieję, że lekarze się mylą i niedługo się pochwalisz 2,5kg bobaskiem :* A nawet jakby taki chudzielec się urodził, to z pewnością nadrobi.

Do góry