reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@kb.karola90 nie ma to jak swój lekarz. Takie postawienie sprawy podnosi na duchu. A Antosia przytulisz już niedługo i wycałujesz ile się da.:)

@annkow111 piękny początek na usg. Gratuluję, A serduszko będzie. Trzeba poczekać, :)

@tina35 ja tylko encorton.

@cukier.wanilinowy poczekaj aż się urodzi maleństwo. Wiele z tych opinii o hipotrofii jest trochę na wyrost. Nie wiem czy u Ciebie też, ale często jak dzidziuś jest nieduży i wolno przybiera to zaraz hipotrofia. Nie nabierze ciałka w brzuchu to podkarmisz poza brzuszkiem. Weź pod uwagę też to, że Ty jesteś przecież szczuplutka. A jak maleństwo poszło z figurką i genami w Ciebie to też może mieć wpływ.

@Niepatrzwstecz ale klawe zdjęcie.:) wyraźnie widać różnicę.

@młoda1994 jak powiem tak: czytaj i zbieraj wiedzę. Tu jest jej naprawdę dużo. Dziewczyny przeszły wiele i tym bardziej się starają żeby takim osobom jak Ty, które może są na początku drogi walki o dziecko pomóc, żeby było łatwiej, żeby następnym razem się udało. Ja sama jestem lekko zielona w tematach badań, więc nie doradzam, ale one tak jak Ty naprawdę chcą dobrze. Spokojnie, zostań, czytaj, analizuj. Nie ma tu ani jednej osoby, która by Ci chciała się tylko pomądrzyć czy źle doradzić. A co najważniejsze: te rady działają, bo pojawiają się nowe paseczki ciążowe. A później zdjęcia roześmianych bobasów. I o to chodzi.

Muszę skomentować. Bo nie wytrzymam.
Czy Ty koleżanko masz problem ze wzrokiem??
Testy owulacyjne sa pozytywne wtedy, kiedy kreska testowa jest taka sama jak kontrolna lub nawet mocniejsza. U @Niepatrzwstecz ewidentnie testy były pozytywne! Kreska testowa była dużo ciemniejsza niż kontrolna! I Ty śmiesz jej zarzucić że jej testy nie wychodziły? Oczy bolą jak się coś takiego czyta.
A mam pytanie czy jak się robi testy owulacyjne nie powinny być dwie takie same kreski albo ta druga ciemniejsza od testowej? Pytam ponieważ jak robiłam takie testy w Polsce to w aptece i na ulotkach tak pisało. I mi jak na jednym pokazało owulacje że druga kreska była ciemniejsza od testowej to był mój dzień owulacji i tylko taki wynik na teście owulacyjnym utrzymywał się jeden dzień. Później robiłam testy i druga kreska bladła. Co to mogło oznaczać, bo już się po gubiłam. A widzę u ciebie na testach że żadna kreska nie jest tej samej barwy co testowa lub mocniejsza.

@młoda1994 raczej jest małe prawdopodobieństwo, że owulka wystąpi podczas okresu. Natomiast może pojawic się zaraz po. Patrząc na długość Twoich cykli, a ja teraz mam podobne to owulacja występuje później stąd te długie cykle. Sprobuj z paskami od 17dc i tak przez kilka dni, aż pokaże. Mi owulacja wyszła teraz w 23dc więc dość późno, może masz podobnie?
Wiesz co możliwe że mogę mieć podobnie. Spróbuje z tymi tutejszymi paskami. Na początku myślałam, aby testy zacząć robić zaraz po miesiączce, ale najpierw spróbuje testować tak jak radzisz. Dziękuje za informacje.

Muszę skomentować. Bo nie wytrzymam.
Czy Ty koleżanko masz problem ze wzrokiem??
Testy owulacyjne sa pozytywne wtedy, kiedy kreska testowa jest taka sama jak kontrolna lub nawet mocniejsza. U @Niepatrzwstecz ewidentnie testy były pozytywne! Kreska testowa była dużo ciemniejsza niż kontrolna! I Ty śmiesz jej zarzucić że jej testy nie wychodziły? Oczy bolą jak się coś takiego czyta.
Nie zarzucam jej że testy jej nie wyszły dlatego zapytałam czy ja dobrze interpretuje wyniki testów owulacyjnych. Po prostu na moim komputerze widziałam jaśniejszego koloru drugich kresek, ale może nie wiem od której strony fotki zostały zrobione.

Ja nie robie żadnego kwasu, żadna z nas nie robi kwasu. Jeżeli będę widziała że jesteście do mnie ok ja do was też będę. Ale jeśli wy nie będziecie do mnie ok to sorry, ale ja też nie będę bo to chyba było coś nie tak wtedy. Koniec tematu. Jedynie to o co mogę prosić to jeżeli coś napisze a wy odbierzecie to źle to napiszcie mi i wtedy będę wiedziała że mam jakoś inaczej dobierać słowa byście nie myślały, że was obrażam lub neguję w jakiś sposób. Możemy się tak umówić?
DZIEWCZYNO KAZDA Z NAS CHCE TU CI DORADZIĆ ALE TY JUZ MASZ SWÓJ PLAN I KAŻDY INNY JEST NEGOWANY.
od czerwca nie widziałam tu takiej atmosfery :/
Zastanów się trochę nad sobą. Żadna z nas nie chce dla Ciebie źle. Masz pretensje do całego świata, że lekarz nie powiedział, nie zbadał, nie zrobił... sama sobie ustaliłas plan, znalazłaś lekarza. Odpisuja Ci tu dziewczyny z różnymi dosiwadczeniami. Ja żałuję że cokolwiek Ci napisałam.
Nie lubisz rad, nie tolerujesz odmiennego zdania to nie pytaj, ale tak nigdzie nie zajdziesz.
Ja sobie też nie dam w kasze dmuchać inne pewnie też nie, ale nie psuj atmosfery proszę Cię. To grupa wsparcia i porad! I tak było do tej pory, więc niech tak zostanie.

@kb.karola90 nie ma to jak swój lekarz. Takie postawienie sprawy podnosi na duchu. A Antosia przytulisz już niedługo i wycałujesz ile się da.:)

@annkow111 piękny początek na usg. Gratuluję, A serduszko będzie. Trzeba poczekać, :)

@tina35 ja tylko encorton.

@cukier.wanilinowy poczekaj aż się urodzi maleństwo. Wiele z tych opinii o hipotrofii jest trochę na wyrost. Nie wiem czy u Ciebie też, ale często jak dzidziuś jest nieduży i wolno przybiera to zaraz hipotrofia. Nie nabierze ciałka w brzuchu to podkarmisz poza brzuszkiem. Weź pod uwagę też to, że Ty jesteś przecież szczuplutka. A jak maleństwo poszło z figurką i genami w Ciebie to też może mieć wpływ.

@Niepatrzwstecz ale klawe zdjęcie.:) wyraźnie widać różnicę.

@młoda1994 jak powiem tak: czytaj i zbieraj wiedzę. Tu jest jej naprawdę dużo. Dziewczyny przeszły wiele i tym bardziej się starają żeby takim osobom jak Ty, które może są na początku drogi walki o dziecko pomóc, żeby było łatwiej, żeby następnym razem się udało. Ja sama jestem lekko zielona w tematach badań, więc nie doradzam, ale one tak jak Ty naprawdę chcą dobrze. Spokojnie, zostań, czytaj, analizuj. Nie ma tu ani jednej osoby, która by Ci chciała się tylko pomądrzyć czy źle doradzić. A co najważniejsze: te rady działają, bo pojawiają się nowe paseczki ciążowe. A później zdjęcia roześmianych bobasów. I o to chodzi.
Ok serdecznie dziękuje za informacje. Alenie które naprawdę nie rozumieją co się do nich pisze. Ja jestem spokojna a jedna na mnie najeźdża a potem wszystko zgania na mnie nie patrząc na siebie. Z innymi dziewczynami mi się lepiej pisze więc tamta niech lepiej mi nie odpisuje bo ja traktuje tak jak ludzie traktują mnie. Tobie bardzo dziękuje za informacje na pewno będę czytała informacje od ludzi i nie przecze że mogą mi pomóc

reklama
DZIEWCZYNO KAZDA Z NAS CHCE TU CI DORADZIĆ ALE TY JUZ MASZ SWÓJ PLAN I KAŻDY INNY JEST NEGOWANY.
od czerwca nie widziałam tu takiej atmosfery :/
Zastanów się trochę nad sobą. Żadna z nas nie chce dla Ciebie źle. Masz pretensje do całego świata, że lekarz nie powiedział, nie zbadał, nie zrobił... sama sobie ustaliła plan znalazłaś lekarza. Odpisuje Ci tu dziewczyny z różnymi dosiwadczeniami. Ja żałuję że cokolwiek Ci napisałam.
Ja sobie też nie dam w nasze dmuchać inne pewnie też nie, ale nie musi atmosfery proszę Cię. Bo to grupa wsparcia i porad! I tak było do tej pory.
Ale co się unosisz. Piszę z jedną kobietą tutaj i jakoś jest normalnie. Nie chcesz nie odpowiadaj proste jak budowa cepa. Piszę z nią spokojnie grzecznie i żadna z nas nie ma do siebie żadnego problemu.

Do góry