reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie mogę już znaleźć tej aukcji. Tu jest zdjęcie opakowania i jak wygląda pasek testowy. Jak dla mnie najlepsze. Te z rossmana mi wykrywały tylko w opcji(7 pasków) nie wiem od czego to zależało.Zobacz załącznik 959087Zobacz załącznik 959088
Ja je miałam robiłam przez pół roku i żaden mi nie pokazał owulacji, ale ja patrzyłam na to, że na testach owulacyjnych powinno być druga kreska w takim samym odcieniu jak kreska testowa lub mocniejsza. I tym się kierowałam i na takiej podstawie pisze tutaj, że owulacji mi nie pokazywały. Czy dobrze robiłam czy nie
?

reklama
Tak robili mi jakieś wymazy ja już nie pamiętam ale nie mam żadnej infekcji. Ty ginekolog w Niemczech też robił badania usg i powiedział że jest wszystko w porządku. Właśnie z allegro też kupiłam 100 sztuk i właśnie one mi w ogóle nie pokazały owulacji. A możesz podać nazwę tych swoich pasków które ty używałaś?
Ja myślę że w twoim przypadku, z racji tego że nie możesz zajść w ciążę oraz tego że masz taką rozbieżność między cyklami, wskazane by było postarać się o monitoring cyklu. Mi nigdy nikt na NFZ nie zaproponował tego, a jak poszlam prywatnie to sam gin powiedział że jakbym chciala to zaprasza na chwilkę wcisnie mnie między umówionymi paniami i sprawdzimy jak to wygląda. U wielu dziewczyn paski się nie sprawdzają. A jednak monitoring to nie "wrozenie" z pasków ( sama to robię nie powiem że nie [emoji16] )
taka sugestia [emoji6]

Ja myślę że w twoim przypadku, z racji tego że nie możesz zajść w ciążę oraz tego że masz taką rozbieżność między cyklami, wskazane by było postarać się o monitoring cyklu. Mi nigdy nikt na NFZ nie zaproponował tego, a jak poszlam prywatnie to sam gin powiedział że jakbym chciala to zaprasza na chwilkę wcisnie mnie między umówionymi paniami i sprawdzimy jak to wygląda. U wielu dziewczyn paski się nie sprawdzają. A jednak monitoring to nie "wrozenie" z pasków ( sama to robię nie powiem że nie [emoji16] )
taka sugestia [emoji6]
Rozumiem. Tak jak wspominałam jestem w Niemczech zapytam ginekologa o monitoring cyklu. A jest możliwość że u mnie owulacja odbywa się w czasie miesiączki/? Pytam, bo czytałam o takich przypadkach może coś o tym wiecie

@młoda1994 jeśli miałaś wymaz i wszystkie badania i brak infekcji to może taki Twój urok, że masz cały czas śluz. U mnie sprawdziły się paski z rossmana w Niemczech chyba jest Rossmann chyba, że już próbowałaś. A jak z miesiaczkowaniem u Ciebie?

@Niepatrzwstecz dzięki :) no właśnie mi od niedzieli cały czas wychodzi, że mam owulke wczoraj było co nieco i czułam śluz. Dziś też pozytywne- myślałam, że tylko ja tak mam :) trzymam kciuki za dwie kreseczki ❤

@młoda1994 odpowiem na Twoje pytanie dotyczące kreski. Bo tak na prawdę jest tylko ten jeden dzień owulacji i później te kreski już nie są takie jak w dniu owulacji

@młoda1994 jeśli miałaś wymaz i wszystkie badania i brak infekcji to może taki Twój urok, że masz cały czas śluz. U mnie sprawdziły się paski z rossmana w Niemczech chyba jest Rossmann chyba, że już próbowałaś. A jak z miesiaczkowaniem u Ciebie?

@Niepatrzwstecz dzięki :) no właśnie mi od niedzieli cały czas wychodzi, że mam owulke wczoraj było co nieco i czułam śluz. Dziś też pozytywne- myślałam, że tylko ja tak mam :) trzymam kciuki za dwie kreseczki ❤
Nie próbowałam ale kupie pare sztuk i zobaczę co tutejsze paski pokażą. Miesiączki mam co 28-38 dni miesiączkuję 3-5dni mam tylko jeden dzień miesiączki obfitej przeważnie to jest drugi dzień a pierwszy trzeci czwarty i czasami piąty dzień ma skąpy, przeważnie trochę krwi więcej brudzenia brązowego

@Niepatrzwstecz dzięki :) no właśnie mi od niedzieli cały czas wychodzi, że mam owulke wczoraj było co nieco i czułam śluz. Dziś też pozytywne- myślałam, że tylko ja tak mam :) trzymam kciuki za dwie kreseczki [emoji3590]
Koleżanka dała mi zagwostke na noc czy aby dobrze je interpretowalam [emoji2960]

reklama
@młoda1994 raczej jest małe prawdopodobieństwo, że owulka wystąpi podczas okresu. Natomiast może pojawic się zaraz po. Patrząc na długość Twoich cykli, a ja teraz mam podobne to owulacja występuje później stąd te długie cykle. Sprobuj z paskami od 17dc i tak przez kilka dni, aż pokaże. Mi owulacja wyszła teraz w 23dc więc dość późno, może masz podobnie?

@Niepatrzwstecz daj spokój :) jak tam samopoczucie? Jak udało Ci się uregulować cykl? Możesz powiedzieć mi coś więcej o clo? Bo bierzesz prawda?

Do góry