reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

daguś;
kurczę, my to takie dwie szczególne panikary - z niczego potrafimy zrobić coś :-D
A co do tego leku, tak jak po pierwszym razie mnie okropnie piekło, tak teraz już raczej nie. Z tego wynika, że warto jest go brać bo coś było nie tak.
Ptaszynka;
fajnie, żę Poszłaś sobie na zakupy :-) nic tak nie potrafi poprawić humoru prawda?
Ja w ciążowych kupiłam sobie 4 pary spodni i jedną spódnicę - płaciłam jak za zboże ale były mi niezbędne bo chodziłam już z odpiętymi guziorami i opadającymi galotami :szok: :-D
Co do bluzeczek - kupuję nadal głównie w Orsay - jakoś zawsze tam coś dla siebie znajdę. Ostatnio wciągnęłam sobie 2 obcisłe tuniki - pod nie golfik i wygląda super :-)
Niestety my na szczecińskiej wsi :-D nie mamy Zary :-(
dlaczegotak;
spokojnie, szybko zleci :-) Jesteś teraz w 9 tygodniu - mi wtedy doktor dał taką ramkę i zdjęcie Dzidzi - normalnie duży Dzidź już wtedy był :-)
tak jak napisała e_mama - najważniejsze,że Twoja Kruszynka jest pod Twoim serduchem :-)
e_mama;
mam nadzieję, że Julcia już czuje się lepiej :-)
Aniu;
Jeszcze troszeczkę i już będzie lżej :-)
Moja koleżanka ma cesarkę we wtorek i już odlicza godziny :-D
Trzymam kciuki za pomyślny poród

reklama
JoannA25 Ty już 20 tydzień masz??? Idziesz na usg genetyczne??? Ja mam w 19 tygodniu sobie zrobić

Czujesz już bobasa. Ja słucham, słucham i nic a nic jeszcze nie czuję. Już nie mogę się doczekać. Małżonek na mnie krzyczy że się nakręcam a tu mdłości niet, brzuszek jest ale co z tego, jakiegoś znaku namacalnego potrzebuję:wściekła/y:

To jeszcze raz...

Kochane Dziewczynki! Duzo milych postow do czytania i nic bardzo zlego. Narobilyscie mi smaku na ten czosnek wiec usmazylam sobie pare zabkow razem z piersia kurzeca na paleni grilowej. Pyszotka. No i w koncu zdrowe. Druga piers pokroilam w kostke i zamarynowalam z czosnkiem na jutro. Jak to sie wszystko przegryzie to wszystkie bakcyle ze strachu pouciekaja, a do tego pyszniutkie bedzie ...
Anna_ajra, zaczynam od Ciebie bo nie znasz dnia ani godziny i moze nie zdazysz doczytac tego posta ;-). Do Polski lece . W lecie mam bezposrednie polaczenie do Krakowa, 2 godzinki i jestem, a teraz przez Warszawe.

Mam nadzieje, ze Julcia ma sie lepiej i e_mama odrobine odetchnie. Trzymaj sie Kochaniutka. Az mnie skreca jak czytam o tych wszystkich chamskich i niekompetentnych lekarzach. Tutaj jak pisalam, zeby sie dostac do lekarza, trzeba byc naprawde w stanie przedagonalnych, ale jak juz pojdzie sie na wizyte to jest OK.

Daga mam nadzieje, ze Cie grypa ominela.
Tak, czekam na @ jak nigdy. Zawsze mialam przynajmniej jeden dzien z glowy bo mnie brzuch bolal i jechalam na prochach. Jezeli faktycznie mialam owulke, to za pare dni powinnam sie pochwalic :-D.

JoannA ``Zblondynkowaniem `` sie nie przejmuj ... to hormony przeciez ;-). Mi chyba troche w organizmie zostalo, bo jak czasem cos palne... Jakiego masz pieska? Bo na mam rozpuszczona sunie, springer spanielke bialo-czarna 5.5 roku. Sloneczko moje :happy2:.
Ptaszynko Fajnie, ze Ci sie zakupy udaly Dzieki za wsparcie! Chyba faktycznie staje powoli na nogi. Przeziebienie mi przechodzi, wiec juz cos.Poza tym w pracy spotkalam sie z duzym zrozumieniem i wsparciem.
Idac za ciosem postanowilam wziac roczny urlop ``dla poratowania zdrowia`` , platny co prawda tylko 50%, ale jak zacisne pasa, wynajme mieszkanie i przeniose sie z Helsinek na polnoc to powinnam dac rade. :rofl2: Pracowac wiec bede do konca maja.
Gabi fajnie, ze sie odezwalas.
Dlaczego tak Trzymam kciuki. Rozumiem Twoj lek, ale napewno bedzie dobrze!!!
Sciskam Was Wszystkie mocno, Te grube w pasie i te co zgrubna wkrotce

Pociesza mnie fakt, że brzucholek mi wyskoczył , zawsze miałam lekką niedowagę i brzuch przyklejony do kręgosłupa, a tu proszę brzuszek rośnie na potęgę ! i trochę sie rozlałam na boki... hihi :-D

Hej babencje.

Widzę, że dzisiaj baardzo produktywny dzień miałyście :-). Takie moje życie:wściekła/y:. Jak siedzę przed kompem i sie nudzę to niema nikogo.:dry: A ja dzisiaj cały dzionek w rozjazdach. Jak wyszłam z domciu o 8 rano tak wróciłam po 18. I nawet głód mnie nie dobijał:confused:... Odebraliśmy rzeczy od mojej mamy (bo szalała na zakupach dla dzidzi) i tym sposobem mam 4 kocyki (co ja zrobię z nimi???:confused:). Zakupione bo każdy był rozkoszny i się niemogła oprzeć :-D. A o pajacykach i koszulkach rozpinanych na pleckach nawet niewspomnę. Niepowiem bo są sliczne ale czy niuniek będzie chciał w nich chodzic to już inna sprawa.

Post_ptaszyna - mój małż się śmieje, że pewnie dziecko sterroryzuję. :cool2:... A czosneczke z grilla wcale tak niesmierdzi i niejest taki zajzajer. Obrane ząbeczki zawiń w folię aluminiową, dodaj troszkę masełka i na grilla... Mój małż też jakiś taki bardziej zakupowo - układny sie zrobił. Może to ciąża tak na niego działa???:wink:... Co do ruchów top pierwszego kopa poczułam w 19 tyg ale niewiedziałam, że to to:oo:. Po USG coś mi w brzucholku przeskoczyło. Myślałam, że to od tego iż lekarz w tym miejscu nacikał. Dopiero po 5 dniach, po jajecznicy ze szczypiorkiem dostałam taką serię że aż małż poczuł:surprised:... Nieprzejmuj się. Mój gin wyśmiał mnie jak mu powiedziałam w 18 tyg, że wszystkie już od 16 tyg czują a ja nie. Do 22 tc masz czas i najlepiej zrobisz dając sobie i maleństwu luzik.

Gabi - wpadaj częściej kobieto.:happy2:

Dlaczegotak - też to przeżywałam i niemogłam się doczekać ruchów dzidzi... Mówię Ci ciesz się mdłościami bo przychodzi taki momencik w II trymestrze, że niemasz już mdłości, a ruchów jeszcze nieczujesz. I wtedy wchodzisz na net, a tu wszystkie dziewczyny piszą, że to juz, że skrzydła motyla, rybki itd:shocked2:... A Ty tymczasem nic nieczujesz i wtedy się zaczyna...:baffled:... Wierz mi przechodziłam przez to i mdłości niesą najgorszym co może Cię spotkać:tak:... Męczyłam się tak do 20 tc.

E_mama - powiedz sama jak to dziwnie z nami jest - najpierw niemożemy doczekać się ciąży, później mdłości, później ruchów, następnie porodu, dalej pierwszych uśmiechów, słów, kroków itd, a jak dziecko wchodzi w okres dojrzewania to z nostalgią wspominamy te pierwsze chwile i tęsknimy do nich. Sama to mam. Niepotrafię się cieszyć z tego, że skubanek się wierci tylko juz wypatruję co będzie dalej. Kobiecie to się nigdy niedogodzi... Może Julcia ma biegunkę od antybiotyku??? Wiem, że niektóre mają tekie działanie uboczne. Polecam banany o ile mała je jada. Wiem z własnego doświadczenia (stosowane w rodzinie), że stawiają na nogi. I tzymam kciukaski za Was obie.

JoannA - dostałam jeszcze 2 rodzaj czopków do tego i skutek uboczny jest taki, że mam sensacje jelitowe (ale zaletą jest to iż nietyję:cool2:).

Maggie - grypsko się chyba smrodku wystraszyło i nawet małż zdrowieje.:rofl: Trzymam kciukasy za @

Ania - uściski dla Ciebie i brzucholka.

Toluś, cfcgirl, AMK, Ika_s, Joasia, Ena - żyjecie??? Dajcie znać czy wsio ok.

Pozdrawiam wszystkie milczki czytaczki. :D

O Ewulka :szok: trzymam kciuki mocno,mocno:tak: Odezwij się kochana,ja mam czasami gg włączone,ale to chłop na kompie pracuje i jak widzi jakieś mrugające wiadomości to mi zamyka gg:baffled: I potem dopiero wieczorem sprawdzam archiwum.Także pisz śmiało,jeśli nie odpowiadam,to mnie nie ma,ale odpowiem później na pewno.:-D
Tak,tak dziewczyny cieszcie się brzuszkami, apotem takimi maluszkami.Ja całą ciążę z M się bałam zamiast cieszyć.Potem człowiek czeka na to na siamto,a potem się rano dziwi skąd się nagle wziął taki mądrala w sypialni,co sam się ubiera i tłumaczy mamie,ze już wstawać trzeba:sorry2::cool2: Przynajmniej ja się co rano dziwię hahaha.
E-mama podawania lekarstw nie zazdroszczę.Na biegunkę to ja jakiś preparat z "dobrych" bakterii np. lactoral,albo ido-form baby rozpuszczam i dodaję do picia (tylko więcej niż zalecają,bo nie wszystko wypije,część sie na kubku osadzi).Inne lekarstwa,to tak jak pisałaś,mogę sama na ścianie rozsmarować:baffled:
Dobra,ale się rozpisałam.Trzymajcie się wszystkie.Papapa.

reklama
Do góry