reklama
Loli05
Fanka BB :)
Takie to jest nie sprawiedliwe wszystko,ja bym chciala jakies leki ale to musze do Pl jechac i lekarza zobaczyc.jak sobie dalas rade?pielegniarka mowi ze mam teraz okres zaloby,ale nawet nie wiem jak sie go przechodzi,nie mialam zaloby nigdy@Loli05 to była moja pierwsza ciąża, która skończyła się w 8 tyg. Zrobiłam masę badań i na wypadek kolejnej ciąży mam brać luteine, duphaston i heparyne
coco07
@Loli05 Rozumiem, ze musi Ci być ciężko i jeszcze sytuacja w pracy ... ale narazie się tym nie przejmuj, trudno, powiedziałaś o ciąży bo tak powinno się zrobić i nikt wtedy nie myśli ze może stać się taka tragedia. Większość z nas tutaj, zmierzała się z ta wiadomością w pracy
Mi znowu bardzo zależało na tym żeby się oczyścić samoistnie, właśnie ze względu na konsekwencje po zabiegu (blizny), niestety nie udało się, ale w szpitalu i mój gin mnie pocieszali ze to jest bardzo rzadko spotykane te zrosty na macicy itd..
Mi znowu bardzo zależało na tym żeby się oczyścić samoistnie, właśnie ze względu na konsekwencje po zabiegu (blizny), niestety nie udało się, ale w szpitalu i mój gin mnie pocieszali ze to jest bardzo rzadko spotykane te zrosty na macicy itd..
Loli05
A jak mozesz to powiesz mi czemu sie nie udalo naturalnie?za dlugo czekalas?ja mialam male brazowe plamki rano i moze szyjka sie otworzyla skoro byly.nie dosc ze los tak nas okrutnie doswiadcza to jeszcze trzeba czekac@Loli05 Rozumiem, ze musi Ci być ciężko i jeszcze sytuacja w pracy ... ale narazie się tym nie przejmuj, trudno, powiedziałaś o ciąży bo tak powinno się zrobić i nikt wtedy nie myśli ze może stać się taka tragedia. Większość z nas tutaj, zmierzała się z ta wiadomością w pracy
Takaja123
@Loli05 byłam na proszkach uspokajający i nasennych, wiele nieprzespanych nocy, tona wylanych łez i szukanie aż trafiłam tu na forum gdzie dziewczyny okazały mi wsparcie i podpowiedzialy jakie badania zrobić aż znalazłam przyczyne
Ja miałam zabieg i nie mam ani śladu wszystko dobrze się zagoilo
Loli05
Od poczatku ta ciaz to byl jeden wielki stres,od samych testow czulam ze cos moze byc nie tak,slabe objawy szczegolnie ostatnio.zamiast sie cieszyc nie spalam w nocy i sie martwilam ze poronie i przywolalam to myslami chyba.nie wiem czy dam rade zajsc jeszcze raz i znow to przezywac a teraz to juz wogole sfiksuje
Loli05
Straszne kochana,dobrze ze znasz przyczyne,mi nie zrobia tu badan,pewnie wyjda z zalozenia ze bywa.w pazdzierniku mialam ciaze biochemiczna,byly dwie kreski a dwa dni pozniej okres.mam pcos,w ta ciaze zaszlam po odstawieniu clo@Loli05 byłam na proszkach uspokajający i nasennych, wiele nieprzespanych nocy, tona wylanych łez i szukanie aż trafiłam tu na forum gdzie dziewczyny okazały mi wsparcie i podpowiedzialy jakie badania zrobić aż znalazłam przyczyne
Paulina97
Szczerze ja tez miala obawy.Na pewno zajdziesz moze tez szybciutko zielone swiatło dostaniesz. Raczej kazda kobieta zastanawia sie czy bedzie wszystko w porzadku...i tego nie zmienisz jedynie co to mozna pozytywnie myśleć. Na razie daj sobie troche czasu poczekaj do poronienia i potem zapytasz sie lekarza kiedy mozesz sie starac ale na pewno 2 cykle musisz odczekac zaleca sie minimum 3 ale to zalezy od lekarza. Jesli chcesz pisz do mnie w privOd poczatku ta ciaz to byl jeden wielki stres,od samych testow czulam ze cos moze byc nie tak,slabe objawy szczegolnie ostatnio.zamiast sie cieszyc nie spalam w nocy i sie martwilam ze poronie i przywolalam to myslami chyba.nie wiem czy dam rade zajsc jeszcze raz i znow to przezywac a teraz to juz wogole sfiksuje
Takaja123
reklama
Oczekujaca123
@Star miałam tak w 1szje i 2giej ciąży od owu... ciągle spałam [emoji14] A potem test i 2kreskiTakie to jest nie sprawiedliwe wszystko,ja bym chciala jakies leki ale to musze do Pl jechac i lekarza zobaczyc.jak sobie dalas rade?pielegniarka mowi ze mam teraz okres zaloby,ale nawet nie wiem jak sie go przechodzi,nie mialam zaloby nigdy
Dziewczyny dzięki za tytuły część widziałam resztę zapisuję!
@Takaja123 ten zły samarytanin to serial czy film?
@Loli05 przykro mi :* zostań z nami. Tu Cię każda zrozumie. Sama straciłam synka w 23tc... teraz jestem w kolejnej ciąży. Daj sobie czas, popłacz, I zdecyduj co dalej... czasem warto się przebadać, żeby sytuacja się nie powtórzyła.
Przytulam mocno. Trzymaj się.
Co do tego jak to teraz edzie wyglądać ie pomogę, bo ja miałam normalny poród.
Bez względu na to na jakim etapie straciłas ciążę to było Twoje dziecko ! I okres żałoby jak najbardziej trwa i trwać będzie. Ja korzystałam z pomocy psychologa. Nie wiem czy tam gdzie jesteś znajdziesz kogoś odpowiedniego , ale są etapy żałoby (zaraz poszukam na necie). Żeby dojść do siebie musisz przejść każdy z nich. Tak po mojemu to najpierw jest taka właśnie nie pewność, brak zrozumienia co się dzieje.... czujesz się bez silna.. czekasz na coś ale nie wiesz na co..szukasz na forum, ale nie wiesz czego...potem przychodzi złość...pokrzyczysz.placzesz....możesz zamykać się w sobie... uciekać od ludzi...później zaczyna do Ciebie docierać co się stało...powoli to rozumiesz...musisz się z tym pogodzic nauczyć żyć... I iść dalej...musisz zaakceptować to co się stało.. musisz znaleźć w sobie siłę do życia , nie można ominąć żadnego etapu nie można się zatracić w tym bo... łatwo wpaść w depresję
Jasne można też pozbierać się raz dwa i już Niektórzy tak potrafią , ale jeśli mówisz o żałobie to starałam Ci się przedstawić jak to moze wygladac. Pisz nam o swoich emocjach. Każda przeżywała tu strate i dzielysmy się swoimi uczucia. Jak trzeba było to wylewalysmy kubeł zimnej wody, żeby się ktoś pozbieral bo zmierzał w złym kierunku. Zapamiętaj masz prawo być smutna, zła, płakać, krzyczeć... nie możesz siebie o nic obwiniać. Nie powinnaś też myśleć o kolejnej ciąży już teraz...bo jeśli nie dojdziesz do siebie A zejdziesz w ciążę to możesz sobie zaszkodzić. Co do staran to potrzebna jest.kontrola czy wszystko ok. Lekarze mają różne zdania. Zależy jak przebiega poronienie na jakim etapie itp. Ja po porodzie dostałam zgodę po trzech okresach. Zaszłam w 1szym cyklu staran, czyli czwartym od porodu. Jest ciężko. Dziewczyny po zabiegach zachodzą czasem od razu i wszystko jest ok. Ale pamietaj psychika też jest ważna. Nie zastąpisz jednej ciąży drugą... wiec najpierw trzeba się pogodzić z tym , że straciłaś to dziecko i wtedy iść do przodu i dopiero starać się o kolejna ciążę.
Portal gdzie ja czytałam różne artykuły i mi.pomagal to
Dlaczego.org.pl
Poronilam.pl tu masz też jakie warto badania zrobić itp nie wiem jak jest w Twoim kraju,
Link do: Żałoba - Wspólnota Rodziców po Stracie Dziecka
@coco07 wataha świetny serial belfer też [emoji7] z netflixowych seriali.i filmów polecam:
Designated survivor
Line od duty
Gdzieś pomiędzy
Modliszka
Sinner
Grace&grace
Marcela
Dark
I... Tu włącza mi się skleroza ciążowa jak sobie coś przypomnę to dam znac