reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czesc,czy moge sie podlaczyc do waszego grona?nie wiem za bardzo co ze soba zrobic,szukam jakiegos wsparcia;(
Dzis rano zobaczylam male brazowe grudki,szpital skan i fasolce przestalo bic serce.ogolnie bylam 2 tygodnie do tylu wedlug usg a om.musiala sie zle rozwijac.staralismy sie ponad dwa lata,i jak zaszlam mialam pelno obaw i sie sprawdzilo.dzis jestem w 9 tyg om a zarodek na usg mial 6+5.

Bardzo mi przykro, wiem co przeżywasz. :( Musisz być silna. Powodzenia w dalszych staraniach. Trzymam kciuki.

reklama
Czy szybko zaszlyscie po poronieniu?ja sie tak strasznie boje tego krwawienia,chcialabym by wyszlo naturalnie,ale nic sie nie dzieje jeszcze.czytalam ze to bardzo boli:(mam tylko nadzieje cicha ze jak sie zarodek zatrzymal na 6+5 to moze to nie bedzie takie bolesne i mniej tej krwi.

Czy szybko zaszlyscie po poronieniu?ja sie tak strasznie boje tego krwawienia,chcialabym by wyszlo naturalnie,ale nic sie nie dzieje jeszcze.czytalam ze to bardzo boli:(mam tylko nadzieje cicha ze jak sie zarodek zatrzymal na 6+5 to moze to nie bedzie takie bolesne i mniej tej krwi.

Ja poronilam bardzo wcześnie, jeżeli chodzi o ból fizyczny to nic nie czułam. Po prostu krwawiłam ponad 2 tygodnie. Plamiemie/krwawienie na przemian. Niektóre dziewczyny starały się już w kolejnym cyklu niektórym lekarz kazał odczekać. A Tobie co powiedział?

@Loli05 Kochana bardzo mi przykro :(:( Co się teraz z Tobą dzieje? Masz skierowanie do szpitala? Zaleconą ponowna kontrole u innego lekarza? Na jakim etapie teraz jesteś?
Pisz tutaj jak Ci zle, postaramy sie dodać Ci sił, bo każda z nas przeżyła to co ty :(

Napisze Ci jak było u mnie.. poszłam na wizytę w 9 tygodniu i okazało się ze serduszko już nie bije i dzidzia zatrzymała się w rozwoju na 7 tyg 4 dniu. Dostałam od razu skierowanie na szpital i inny lekarz musiał zrobić mi ponowne usg i to potwierdzić. Pojechałam następnego dnia rano, po południu zaczęli podawać mi dopochwowo cytotec ( na wywołanie poronienia), zaczęłam mocno krwawić, ból był przy tym ogromny. W nocy podali mi kolejna dawkę. I nadal ronilam. Rano zrobili usg, okazało się ze wszystko poszło oprócz dzidziusia, wiec musiałam mieć zabieg.
Po zabiegu odczekalam 2 cykle i to teraz minął mi 3 (teraz się staraliśmy, ale nie zaskoczyło jeszcze. Wlasnie rozpoczęłam 4 cykl po stracie..
Rzeczywiście podobno lepiej jakbyś zaczęła sama krwawić i może wtedy tak nie boli, jak po cytotecu, nie wiem. Ale i tak musisz iść na wizytę czy wszystko się wyczyściło :( Jeszcze raz, bardzo mi przykro :(

Ostatnia edycja:
Ja poronilam bardzo wcześnie, jeżeli chodzi o ból fizyczny to nic nie czułam. Po prostu krwawiłam ponad 2 tygodnie. Plamiemie/krwawienie na przemian. Niektóre dziewczyny starały się już w kolejnym cyklu niektórym lekarz kazał odczekać. A Tobie co powiedział?
Ja mieszkam w Uk wiec tylko z polozna gadalam,tu ginekologa to nie zobacze.powiedziala ze po normalnym jednym okresie moge sie starac.tu maja inne podejscie niestety,chociaz nie powiem super dzisiaj byli w szpitalu

@Loli05 kochana u mnie ciąża zatrzymała się na 8tyg. Miałam wywoływane poronienie u mnie krwi było sporo niestety. Nie bolało byłam jedynie w szoku na drugi dzień byłam obolala i niestety skończyło się zabiegiem na 3 dzień. To teraz trudny czas rozumiem Twój ból. Ja staram się 3 cykl.

@Loli05 Kochana bardzo mi przykro :(:( Co się teraz z Tobą dzieje? Masz skierowanie do szpitala? Zaleconą ponowna kontrole u innego lekarza? Na jakim etapie teraz jesteś?
Pisz tutaj jak Ci zle, postaramy sie dodać Ci sił, bo każda z nas przeżyła to co ty :(
Mysle ze narazie jestem rozchwiana emocjonalnie,raz placze raz nie mysle o niczym.teraz placze.maz poszedl na noc do pracy,moj 8 letni syn spi a ja szukam nie wiem czego na forum:( mam lekkie bole takie klucie po lewej stronie ale nie mocne i tyle.w piatek powiedzialam mojemu przelozonym o ciazy bo juz wiedzialam ze bije serce,gratulacje zmiana stanowiska na bezpieczniejsze,dzis musialm zadzwonic i powiedziec mu ze poronilam za lzami,straszne jest to wszystko

@Loli05 kochana u mnie ciąża zatrzymała się na 8tyg. Miałam wywoływane poronienie u mnie krwi było sporo niestety. Nie bolało byłam jedynie w szoku na drugi dzień byłam obolala i niestety skończyło się zabiegiem na 3 dzień. To teraz trudny czas rozumiem Twój ból. Ja staram się 3 cykl.
Wspolczuje strasznie,A bylas w wyzszym tygodniu niz 8?

reklama
Dali mi tydzien na samo oczyszczenie,i we wtotek inny sonograf musi potwierdzi brak serca i wtedy pewnie beda opcje.naczytalam sie ze zabieg jest leszpy bo usuna wszystko ale ze moga byc rany czy sluzej sie dochodzi do siebie,a ja mam 35 lat i czas mi ucieka:((

Do góry