reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Star Ćwiczę mięśnie kegla już od 2-3 lat, z tym ze się przyznam ze nieregularnie :unsure: jak mi się przypomni lub gdzieś coś zobaczę bądź przeczytam (na przykład teraz jak przeczytałam twój post, od razu zaczęłam ćwiczyć- mam już taki odruch) Czyli myślisz, ze nie mam aż takich powodów do zmartwień odnośnie tej mojej szyjki? Ja byłam w szoku i od razu sobie to w głowie zwizualizowalam ze ta szyjka jest jakoś rozciągnięta przez wkladanie tej szpatułki do czyszczenia itd chociaż nawet nie mam pewności na jakiej zasadzie to działa :oops:

reklama
@coco07 nie ma, możesz się troszkę zacząć martwić jak będzie to się powtarzać, ale teraz poprostu poobserwuj. I jak było by coś uszkodzone to wcześniej byś zauważyła. Taki wypadek może , każdemu się zdarzyć nawet jak w ciąży nie był.

@Star Dzieki;)
Jeszcze szybkie pytanie do was, czy luteina pod język a dopochwowo czymś się różni? Bo dzwoniłam do położnej żeby mi gin przepisał i zapytała mnie jaka chce. Ja nawet nie wiedziałam ze jest taka i taka..

@Star Dzieki;)
Jeszcze szybkie pytanie do was, czy luteina pod język a dopochwowo czymś się różni? Bo dzwoniłam do położnej żeby mi gin przepisał i zapytała mnie jaka chce. Ja nawet nie wiedziałam ze jest taka i taka..
Różni się tylko sposobem zażywania. Tzn dopochwową zakładasz do pochwy, doustną pod język. I np tej doustnej nie można zakładać dopochwowo i na odwrót.

@gigi_ może i to lepiej. ? Trochę odpoczniesz. A z tego co pamiętam co dwa tygodnie twój ma wracać? Może się wstrzelicie :)
Wszystko możliwe ale chyba u mnie już po owulacji lub trwa teraz bo śluzu sporo. Ale rzeczywiście może mój organizm potrzebuje odpoczynku od stymulacji.

@Star Dzieki;)

Różni się też dawką. Podjęzykową masz 50mg a dopochwowa 100mg. Dopochwowej pod język wziąć nie możesz, ale wydaje mi się że na odwrót kiedyś ktoś mówił że można. Ale pewna nie jestem tego, więc no ;)

@kb.karola90 @roki_1991 Czyli to w jaki sposób się ja przyjmuje nie ma wpływu na ewentualne skutki uboczne, rzuciło mi się tu kiedys w oczy ze jest niedobra i później kogoś mdliło.. ale teraz to nie jestem pewna czy to o luteinę chodziło ...

Wiecie, złapałam się dziś na tym, ze ufam wam bardziej niż położnej:p bo zamiast jej zapytać, ja id razu pomyślałam ze muszę szybko do was napisać o_O

Różni się tylko sposobem zażywania. Tzn dopochwową zakładasz do pochwy, doustną pod język. I np tej doustnej nie można zakładać dopochwowo i na odwrót.
I wg opinii kilku ginekologow , z ktorymi rozmawialam ta dopochwowo bardziej dziala na szyjke w ciazy i stosuje sie ja przy problemach z szyjka. Ale to chyba tylko taka roznica w ciazy ;)

@kb.karola90 @roki_1991 Czyli to w jaki sposób się ja przyjmuje nie ma wpływu na ewentualne skutki uboczne, rzuciło mi się tu kiedys w oczy ze jest niedobra i później kogoś mdliło.. ale teraz to nie jestem pewna czy to o luteinę chodziło ...

Wiecie, złapałam się dziś na tym, ze ufam wam bardziej niż położnej:p bo zamiast jej zapytać, ja id razu pomyślałam ze muszę szybko do was napisać o_O
W smaku ponoc na podjezykowa jest obrzydliwa ;p ale ta dopochwowa lubi wyplywac z pochwy i doprowadzac do zawalu w ciazy wiec jak kto woli :D

reklama
Co do pracy.. Ja mam umowę do końca marca, następna ba nieokreślony. Teraz myk. Co jeśli zajde przed końcem umowy?
Niby mam sie nie martwic o umowę Ale różnie bywa..

Do góry