reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki dziewczyny za pomoc :) ja już wcześnie myślałam o tych badaniach, ale stwierdziliśmy z mężem ze narazie poczekamy, zrobiłam glownie ten zespół.. jakoś uparcie trzymaliśmy się myśli, ze to może rzeczywiście ten jeden raz, ze to przypadek. Ale ostatnio steierdzilam ze jednak za bardzo się boje, ze się to powtórzy:( i wiecie co, tam was czytałam i wpadłam na to, ze chyba teraz trochę bez sensu umawiać się do tego hematologa, bo podejrzewam ze ona powie mi to samo, ze z tych badań nic nie wynika i doradzi mi zrobienie trombofilii, dlatego najpierw pojadę do diagnostyki zrobić ta trombofilie, a później z wynikami umówię się do... No właśnie .. do kogo? Lepiej do genetyka czy hematologa? Czy to bez różnicy ? A może w pierwszej kolejności do mojego gina i on mnie dalej pokieruje gdyby coś wyszło ... Jeszcze raz dziękuje;)

Aaa i jeszcze jedno... mi się wydaje ze mój gin jest trochę „wpływowy” i może dałabym radę go namówić na ta heparynę, bo ostatnio na początku wizyty o niej wspominał ze może mi ja przepisać, potem zaczął coś jednak kombinować... ale mi raczej chodzi o to, ze nie chce kłuć się cała ciąże, jeżeli okazałoby się ze to nie jest konieczne i nic mi jednak nie wyjdzie....

reklama
Dzięki dziewczyny za pomoc :) ja już wcześnie myślałam o tych badaniach, ale stwierdziliśmy z mężem ze narazie poczekamy, zrobiłam glownie ten zespół.. jakoś uparcie trzymaliśmy się myśli, ze to może rzeczywiście ten jeden raz, ze to przypadek. Ale ostatnio steierdzilam ze jednak za bardzo się boje, ze się to powtórzy:( i wiecie co, tam was czytałam i wpadłam na to, ze chyba teraz trochę bez sensu umawiać się do tego hematologa, bo podejrzewam ze ona powie mi to samo, ze z tych badań nic nie wynika i doradzi mi zrobienie trombofilii, dlatego najpierw pojadę do diagnostyki zrobić ta trombofilie, a później z wynikami umówię się do... No właśnie .. do kogo? Lepiej do genetyka czy hematologa? Czy to bez różnicy ? A może w pierwszej kolejności do mojego gina i on mnie dalej pokieruje gdyby coś wyszło ... Jeszcze raz dziękuje

Lepiej zrób zespół w testdna.pl wyjdzie taniej i za 330zl masz 6 mutacji genów. A jak będziesz miała wynik to do rodzinnego po skierowanie do genetyka( ruda Śląska genom w miarę szybkie terminy) i do hematologa możesz prywatnie.

@coco07 kochana jeśli Twój gin jest dobry i zna się na rzeczy to pierwsze idź z wynikami do niego. Ja poszłam do gina i już wiedział, że heparyne potrzebuje bez żadnego "ale" i nie musiałam chodzić po innych lekarzach jeśli lekarz będzie kręcił nosem to pójść wtedy do hematologa lub genetyka :) ale to jest tylko moje zdanie :)

@Oczekujaca123 jak sytuacja? Cały czas o Was myślę.
Dziewczynyki, przepraszam, że nie zawracam się do wszystkich personalnie, ale jak nadrobię zaległości to już zwykle nie wiem co której miałam napisać. Ale cały czas o Was myślę I trzymam kciuki.
U mnie plamienie się nie powtórzyło, choć brzuch dziwie pobolewa. Jutro dopiero 21dc, jeżeli nie dostanę @do niedzieli to robię test, przy moich krótkich cyklach już powinno być coś widać.

@Oczekujaca123 jak sytuacja? Cały czas o Was myślę.
Dziewczynyki, przepraszam, że nie zawracam się do wszystkich personalnie, ale jak nadrobię zaległości to już zwykle nie wiem co której miałam napisać. Ale cały czas o Was myślę I trzymam kciuki.
U mnie plamienie się nie powtórzyło, choć brzuch dziwie pobolewa. Jutro dopiero 21dc, jeżeli nie dostanę @do niedzieli to robię test, przy moich krótkich cyklach już powinno być coś widać.

Co ile dni MasZ cykle?

@hona trzymam kciuki żeby jednak @ nie przyszła :) u mnie oeparol troszkę poprawił śluz i jestem zadowolona, że wszystko powoli wraca do normy :)

reklama
Prosze powiedzcie mi czy mój wynik cytologi jest ok bo nie rozumiem chyba tego. Obraz cytologiczny w granicach normy ( nie stwierdza się srodnablonkowej neoplazji ani raka) a w uwagach jest cechy zmian odczynowych. I wlasnie te uwagi nie daja mi spokoju

Do góry