reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Bardzo Wam dziękuje za wszystkie miłe słowa [emoji4] bardzo się boję i absolutnie na nic nie chcę się nastawiać.

Owulacji na pewno nie było w 14dc ani zaraz po i tak na dobrą sprawę nie wiem kiedy była, byłam pewna, że to cykl bez. Nie wiem na kiedy umówić się do lekarza, żeby już coś było widać [emoji53]

@hona zawsze miałam 32-35 dni w cyklu, ale po poronieniu chyba wszystko się poprzestawiało. Nie wiem jakim cudem w ogóle trafiliśmy w owu, kochaliśmy się raptem 3-4 razy w styczniu, bo non stop byłam chora.

@witch84 dziękuję Ci bardzo za podpowiedź sprawdzę ten hotel :)

@roki_1991 jakoś zawsze coś sobie zakoduje i pamiętam. Czasami mój mąż to w szoku jest, że ja tak wszystko ze szczegółami pamiętam

Byłam w piątek na wizycie i lekarz powiedział, że owulacja za ok 10 dni ale szczerze coś po południu chyba się ruszyło bo ból jajników aż w pół mnie zginalo z bólu. Możliwe, że jednak ta owulacja może być szybciej? Najbardziej boję się, że brałam ten olej z wiesiołka jeszcze dziś rano czy to nie zepsuje cyklu i nie zaszkodzi?

@Oczekujaca123 zawsze pozostają spacerki po domu i na balkon :) bądź dobrej myśli :) jeszcze profesor podpowie co i jak wiec będziesz wiedziała na czym stoisz :) tule Cię ❤️

@roki_1991 jakoś zawsze coś sobie zakoduje i pamiętam. Czasami mój mąż to w szoku jest, że ja tak wszystko ze szczegółami pamiętam

Byłam w piątek na wizycie i lekarz powiedział, że owulacja za ok 10 dni ale szczerze coś po południu chyba się ruszyło bo ból jajników aż w pół mnie zginalo z bólu. Możliwe, że jednak ta owulacja może być szybciej? Najbardziej boję się, że brałam ten olej z wiesiołka jeszcze dziś rano czy to nie zepsuje cyklu i nie zaszkodzi?

@Oczekujaca123 zawsze pozostają spacerki po domu i na balkon :) bądź dobrej myśli :) jeszcze profesor podpowie co i jak wiec będziesz wiedziała na czym stoisz :) tule Cię ❤️
Owulacja może byc zawsze :D ja.miałam prawdopodobnie w ostatnim dniu @ czyli jakis 5dc.

@kb.karola90 na usg pęcherzyki jeszcze były małe i tylko jeden dominujący i lekarz dawał mu ok 10 dni. Dlatego już zglupialam liczę, że ten cykl będzie u nas będzie bardziej intensywny ale wyjdzie w praniu :) na razie jestem pozytywnie nastawiona

@Oczekujaca123 zawsze pozostają spacerki po domu i na balkon :) bądź dobrej myśli :) jeszcze profesor podpowie co i jak wiec będziesz wiedziała na czym stoisz :) tule Cię [emoji3590]
Nie mam balkonu - moge wyjsc na klatke lub skoczyx z okna :D

@Oczekujaca123 zobaczysz co powie profesor. Ale tak na logikę powinnaś móc iść na spacerek :) nie mówię długi, energiczny, szybki. Nie. Spokojny krótki, nóżka za nóżka :) tak samo po schodach. Przecież nikt cię nie goni ;)
Ja tak wczoraj wracałam z labu. Auto miałam daleko i do tego mega pod górkę. Szłam jak emerytka :p ale po co się spieszyć jak auto nie odjedzie. A jak szłam szybciej to bolał brzuch. Więc powolutku i też dotarłam ;)

@Takaja123 zazdroszczę pamięci bo ja to teraz kalafior zamiast mózgu :p
Co do owu to dziwi mnie jak lekarz może być w stanie powiedzieć że za 10 dni owu... Nigdy nie robiłam monitu ale myślałam że aż tak nie da się powiedzieć

@roki_1991 wiesz konkretnie nie określił, że dokładnie za 10dni tylko ok 10. A też ciężko stwierdzić po jednym usg. Jeśli teraz nie zaskoczy nic to lekarz zaproponował mi monitoring cyklu od marca i usg co kilka dni :)

@Oczekujaca123 jest też opcja chodzić od okna do okna

Ostatnia edycja:
reklama
@roki_1991 wiesz konkretnie nie określił, że dokładnie za 10dni tylko ok 10. A też ciężko stwierdzić po jednym usg. Jeśli teraz nie zaskoczy nic to lekarz zaproponował mi monitoring cyklu od marca i usg co kilka dni :)

@Oczekujaca123 jest też opcja chodzić od okna do okna
@Takaja123 I po tygodniu wyladuje w psychiatryku :D

@roki1991 no zobaczę jaj sie miewa szyjka poslucham profesora no i mojej gin i Zobaczymy :)

Do góry