reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 okej, mówię właśnie ze nie wiem jak to dokładnie wygląda bo nigdy nie miałam :) ale fajnie ze gin zaproponował monit od następnego cyklu :)

@Oczekujaca123 dokładnie, zobaczysz co powie profesor i będziesz go słuchać :) ja się po prostu zgadzam z tą lekarka która ci powiedziała że nie sztuka leżeć te 3 dni teraz i żeby na usg było ok. Chodzi o to żeby sprawdzić czy będzie ok mimo spacerów itp :)

reklama
@Madzix88 gratulacje [emoji3590] jak pięknie móc ujrzeć dwie kreseczki [emoji3590][emoji3590]

@Takaja123 witaj w klubie super pamięci [emoji16] Ja czasami zapamiętuje takie szczegóły że ludzie się dziwią skąd ja to wiem [emoji14] Aczkolwiek w pracy mi się przydaje bo często rozpoznaje klientów po numerze telefonu jak dzwonią... Albo potrafię powiedzieć co u nas kupowali haha No i jak ktoś nie wie jak się klient który właśnie wyszedł nazywa to się mnie pytają i zawsze ich odnajdę [emoji14]

Witam
Czy wy też miałyście taki obfity @pierwszy po zabiegu .Do tej pory było spokojnie,a teraz leci ze mnie dosyć sporo i do tego przy okazji biegunka
.czy to normalne że jest taki obfity?Dzisiaj dopiero 1 dzień tak porządnie,ale to naprawdę porzàdnie.

Ostatnia edycja:
Witam
Czy wy też miałyście taki obfity @pierwszy po zabiegu .Do tej pory było spokojnie,a teraz leci ze mnie dosyć sporo i do tego przy okazji biegunka
.czy to normalne że jest taki obfity?Dzisiaj dopiero 1 dzień tak porządnie,ale to naprawdę porzàdnie.

Tak, to normalne. Też tak miałam

Witam
Chyba po każdym poronieniu - u mnie w przypadku samoistnego, krwawienie miesiaczkowe jest większe niż zwykle. U mnie trwało ok 6 dni i był bardzo obfity każdego dnia, gdzie normalnie obfity miałam 1 i 2 dzień a później coraz mniej

@marlena222x U mnie akurat tak nie było, z tego co dziewczyny tu pisały to się nastawiałam na mega obfite krwawienie, ale niczym się nie różniło od poprzednich miesiączek, a z reguły mam skąpe... tak naprawdę jeden dzień mocniejszego krwawienia a tak to, gdyby nie względy higieniczne, to obeszłoby się na jednej podpasce cały dzień.. także jak widać, różnie to bywa ;)

Dziewczyny drogie, dzisiaj odebrałam wyniki powtórnego badania na przeciwciała kardiolipinowe igM - wynik 2.
Jak robiłam te badania 2 tygodnie po poronieniu miałam wynik 42, czyli dodatni. Dlatego dostałam to skierowanie na powtórzenie, zrobiłam je 8 tygodni po zabiegu i wynik ujemny. Czy któraś się orientuje skąd taka rozbieżność? Czy jeżeli zaraz po poronieniu miałam tak wysoki to znaczy ze wyedy mogła być to oznaka zespołu, a teraz jak już nie jestem w ciąży to tak jakby tego nie ma? Zapisałam się dziś do gina z tym wynikiem, ale dopiero Ok 19 tam dotrę :oops: czy któraś z was powtarzała te badania ?

@coco07 ja robiłam jakieś 4/5 tyg po zabiegu i miałam niskie, w granicach 6. W sumie poszłabym tym samym tokiem myślenia, co ty - jeśli były wysokie niedługo po i teraz spadły, to znaczy, że coś jednak jest na rzeczy, ale może niech bardziej doświadczone w tym temacie dziewczyny się wypowiedzą :)

@marlena222x U mnie akurat tak nie było, z tego co dziewczyny tu pisały to się nastawiałam na mega obfite krwawienie, ale niczym się nie różniło od poprzednich miesiączek, a z reguły mam skąpe... tak naprawdę jeden dzień mocniejszego krwawienia a tak to, gdyby nie względy higieniczne, to obeszłoby się na jednej podpasce cały dzień.. także jak widać, różnie to bywa ;)

Dziewczyny drogie, dzisiaj odebrałam wyniki powtórnego badania na przeciwciała kardiolipinowe igM - wynik 2.
Jak robiłam te badania 2 tygodnie po poronieniu miałam wynik 42, czyli dodatni. Dlatego dostałam to skierowanie na powtórzenie, zrobiłam je 8 tygodni po zabiegu i wynik ujemny. Czy któraś się orientuje skąd taka rozbieżność? Czy jeżeli zaraz po poronieniu miałam tak wysoki to znaczy ze wyedy mogła być to oznaka zespołu, a teraz jak już nie jestem w ciąży to tak jakby tego nie ma? Zapisałam się dziś do gina z tym wynikiem, ale dopiero Ok 19 tam dotrę :oops: czy któraś z was powtarzała te badania ?

Dlatego właśnie zaleca się zrobienie tego badania do 6tyg po poronieniu, kiedy jeszcze się utrzymują hormony itp. Ewidentnie widać że w twoim przypadku zespół antyfosfolipidowy uaktywnia się w ciąży, więc mam nadzieję że gin jest ogarnięty i da ci heparyne w następnej ciąży ;)

@marlena222x tez miałam obfita @ po czyszczeniu, do tego trwała 7 dni, gdzie normalnie miałam zawsze 3-4. Potem się uspokoiło.

@Madzix88 gratulacje pięknych dwóch kreseczek [emoji177] wszystkiego dobrego, trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo!

@coco07 poproś o heparynę, fraxy cokolwiek. Ja biorę fraxy i acard 75 mg

@Oczekujaca123 cały czas mocno trzymam kciuki za maluchy [emoji177]

reklama
Witam
Ja mialam.porod SN w 23tc ale potem bylam doczyszczona moja pierwsza @ byla tak obfita i bolesna ze skonsultowalam sie na IP czy aby wszystko jest ok... ale ponoc tak bywa.. bralam wtedy nimesil i na IP dostalam zastrzyk ze spasmoliny czy cos podobnego

Do góry