reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 okej, mówię właśnie ze nie wiem jak to dokładnie wygląda bo nigdy nie miałam :) ale fajnie ze gin zaproponował monit od następnego cyklu :)

@Oczekujaca123 dokładnie, zobaczysz co powie profesor i będziesz go słuchać :) ja się po prostu zgadzam z tą lekarka która ci powiedziała że nie sztuka leżeć te 3 dni teraz i żeby na usg było ok. Chodzi o to żeby sprawdzić czy będzie ok mimo spacerów itp :)

reklama
@Madzix88 gratulacje [emoji3590] jak pięknie móc ujrzeć dwie kreseczki [emoji3590][emoji3590]

@Takaja123 witaj w klubie super pamięci [emoji16] Ja czasami zapamiętuje takie szczegóły że ludzie się dziwią skąd ja to wiem [emoji14] Aczkolwiek w pracy mi się przydaje bo często rozpoznaje klientów po numerze telefonu jak dzwonią... Albo potrafię powiedzieć co u nas kupowali haha No i jak ktoś nie wie jak się klient który właśnie wyszedł nazywa to się mnie pytają i zawsze ich odnajdę [emoji14]

Witam
Czy wy też miałyście taki obfity @pierwszy po zabiegu .Do tej pory było spokojnie,a teraz leci ze mnie dosyć sporo i do tego przy okazji biegunka
.czy to normalne że jest taki obfity?Dzisiaj dopiero 1 dzień tak porządnie,ale to naprawdę porzàdnie.

Ostatnia edycja:
Witam
Czy wy też miałyście taki obfity @pierwszy po zabiegu .Do tej pory było spokojnie,a teraz leci ze mnie dosyć sporo i do tego przy okazji biegunka
.czy to normalne że jest taki obfity?Dzisiaj dopiero 1 dzień tak porządnie,ale to naprawdę porzàdnie.

Tak, to normalne. Też tak miałam

Witam
Chyba po każdym poronieniu - u mnie w przypadku samoistnego, krwawienie miesiaczkowe jest większe niż zwykle. U mnie trwało ok 6 dni i był bardzo obfity każdego dnia, gdzie normalnie obfity miałam 1 i 2 dzień a później coraz mniej

@marlena222x U mnie akurat tak nie było, z tego co dziewczyny tu pisały to się nastawiałam na mega obfite krwawienie, ale niczym się nie różniło od poprzednich miesiączek, a z reguły mam skąpe... tak naprawdę jeden dzień mocniejszego krwawienia a tak to, gdyby nie względy higieniczne, to obeszłoby się na jednej podpasce cały dzień.. także jak widać, różnie to bywa ;)

Dziewczyny drogie, dzisiaj odebrałam wyniki powtórnego badania na przeciwciała kardiolipinowe igM - wynik 2.
Jak robiłam te badania 2 tygodnie po poronieniu miałam wynik 42, czyli dodatni. Dlatego dostałam to skierowanie na powtórzenie, zrobiłam je 8 tygodni po zabiegu i wynik ujemny. Czy któraś się orientuje skąd taka rozbieżność? Czy jeżeli zaraz po poronieniu miałam tak wysoki to znaczy ze wyedy mogła być to oznaka zespołu, a teraz jak już nie jestem w ciąży to tak jakby tego nie ma? Zapisałam się dziś do gina z tym wynikiem, ale dopiero Ok 19 tam dotrę :oops: czy któraś z was powtarzała te badania ?

@coco07 ja robiłam jakieś 4/5 tyg po zabiegu i miałam niskie, w granicach 6. W sumie poszłabym tym samym tokiem myślenia, co ty - jeśli były wysokie niedługo po i teraz spadły, to znaczy, że coś jednak jest na rzeczy, ale może niech bardziej doświadczone w tym temacie dziewczyny się wypowiedzą :)

@marlena222x U mnie akurat tak nie było, z tego co dziewczyny tu pisały to się nastawiałam na mega obfite krwawienie, ale niczym się nie różniło od poprzednich miesiączek, a z reguły mam skąpe... tak naprawdę jeden dzień mocniejszego krwawienia a tak to, gdyby nie względy higieniczne, to obeszłoby się na jednej podpasce cały dzień.. także jak widać, różnie to bywa ;)

Dziewczyny drogie, dzisiaj odebrałam wyniki powtórnego badania na przeciwciała kardiolipinowe igM - wynik 2.
Jak robiłam te badania 2 tygodnie po poronieniu miałam wynik 42, czyli dodatni. Dlatego dostałam to skierowanie na powtórzenie, zrobiłam je 8 tygodni po zabiegu i wynik ujemny. Czy któraś się orientuje skąd taka rozbieżność? Czy jeżeli zaraz po poronieniu miałam tak wysoki to znaczy ze wyedy mogła być to oznaka zespołu, a teraz jak już nie jestem w ciąży to tak jakby tego nie ma? Zapisałam się dziś do gina z tym wynikiem, ale dopiero Ok 19 tam dotrę :oops: czy któraś z was powtarzała te badania ?

Dlatego właśnie zaleca się zrobienie tego badania do 6tyg po poronieniu, kiedy jeszcze się utrzymują hormony itp. Ewidentnie widać że w twoim przypadku zespół antyfosfolipidowy uaktywnia się w ciąży, więc mam nadzieję że gin jest ogarnięty i da ci heparyne w następnej ciąży ;)

@marlena222x tez miałam obfita @ po czyszczeniu, do tego trwała 7 dni, gdzie normalnie miałam zawsze 3-4. Potem się uspokoiło.

@Madzix88 gratulacje pięknych dwóch kreseczek [emoji177] wszystkiego dobrego, trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo!

@coco07 poproś o heparynę, fraxy cokolwiek. Ja biorę fraxy i acard 75 mg

@Oczekujaca123 cały czas mocno trzymam kciuki za maluchy [emoji177]

reklama
Witam
Ja mialam.porod SN w 23tc ale potem bylam doczyszczona moja pierwsza @ byla tak obfita i bolesna ze skonsultowalam sie na IP czy aby wszystko jest ok... ale ponoc tak bywa.. bralam wtedy nimesil i na IP dostalam zastrzyk ze spasmoliny czy cos podobnego

Do góry