reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, czy warto zrobić posiew moczu? Nigdy nie miałam robionego posiewu.
Ja miałam ostatnio badanie moczu ogólne robione w marcu ubiegłego roku. Może warto by powtórzyć mocz badanie ogólne + posiew?
Moim zdaniem też nie warto. Jeśli chcesz to zrób ogólne. Jeśli nie wyjdą bakterie to posiew nie ma sensu

reklama
@Takaja123 ja brałam od pierwszego dnia @ do owulacji po 2 kapsułki dziennie, rano i wieczorem ;) teraz biorę tylko 1 rano i pije cały czas ten len mielony. Ale my w tym cyklu się nie staramy bo obecnie nadal leczę ta infekcje :( w następnym miesiącu będę brać już 2 razy dziennie plus len:tak:

Syn koleżanki obecnie prawie 5 lat ma urodził się w 27tc i ma dysplasplazje oskrzelowo-plucna tu chodzi o to że jest bardziej narażony na infekcje musi być na inhalacjach a tak po za tym wszystko ok jest na takich inhalacjach jak na dzieci mają na astmę.
Moja mała też miała dysplazję oskrzelowo płucna . I te leki o których piszesz w inhalacjach to sterydy moja ma na stałe . @Destino nie martw się o tlen ona za jakiś czas go nie będzie potrzebować . Moja była dwa lata odkąd jest w domu na tlenie i przyszedł ten dzieci ze w końcu nie mamy tlenu . A też jest wczesnikiem i jeszcze ma nadciśnienie płucne . Teraz cię przerasta wszystko ale zobaczysz że ona sobie poradzi . Będzie dobrze, musisz być silna dla swoich dzieci .
Dziewczyny mało się udzielam ale czytam Was , zaczynam myśli by się starać już ale chyba jednak poczekam do marca lub kwietnia . Zrobiłam trochę badań i nie wiem co jeszcze zrobić ..

Ostatnia edycja:
Taka robiłam te Ana i zespół antyfosfolipidowy morfologię glukozę i insulinę . Planuje jeszcze zrobić przed staraniami zrobić tarczycę i takie badanie związane z cukrem mam zlecone i też muszę zrobić . I nie wiem co jeszcze z ważniejszych zrobić . A ty jakie robiłaś ? Co u cb ?
Mi już zaczynają świtać myśl chęci się starać tylko ten strach . Jeszcze poczekam do marca i 2 ginow odwiedzę ;)
@coco07 dzięki wielkie:) ja zacznę brać za kilka dni zapewne :)

@kasiula222 co tam u Ciebie Kochana? Jakie jeszcze badania robiłaś? Niedługo dolaczysz do nas staraczek [emoji3590]

@kasiula222 kochana u mnie bez większych zmian już trzy @Za mną drugi cykl starań ale też raczej nic z tego wiec czeka mnie kolejny i do skutku :) badania porobione z wejścia czeka mnie heparyna. Jutro idziemy w tany na wesele ostatnio korzystam trochę z życia :)

@kasiula222 kochana u mnie bez większych zmian już trzy @Za mną drugi cykl starań ale też raczej nic z tego wiec czeka mnie kolejny i do skutku :) badania porobione z wejścia czeka mnie heparyna. Jutro idziemy w tany na wesele ostatnio korzystam trochę z życia :)
Pewnie korzystaj mi tak po weselu udało się zajść w ciążę niestety nie owocnie . Jakie badania robiłaś . ? A ja też mam obowiązkowo heparyne ok to 0.6 dawka plus acard. A z badań to jeszcze robiłam mutacje genu Mthfr

@kasiula222 dużo tego wirusowe, odzwierzece, zespół antyfosfolipidowy, Antykoagulant toczniowy, wskaźniki krzepnięcia, tarczyca pełna i trombofilie z krwi wyszla mi Mutacja PAI i mthfr. Korzystam nieukrywam :) ja mam problem z owulacja nie wiem kiedy mam sugeruje się jedynie bólem jajników i, że jest lekki śluz i mam 26dc i od dwóch dni śluz (już 3 w tym cyklu) więc nie wiem jak się do tego ustosunkować. W tamtym cyklu miałam podobnie i pojawiła się po kilku dniach @ wiec teraz też tak będzie zapewne

reklama
Ja tych wirusowych nie robiłam jeszcze zobaczymy czy coś nowa gin zleci . Spróbuj może testów owulacyjnych ja dzięki nim zachodziłam w ciążę więc ja w nie wierzę .;) Teraz też będę ich używać jak zacznę się starać
@kasiula222 dużo tego wirusowe, odzwierzece, zespół antyfosfolipidowy, Antykoagulant toczniowy, wskaźniki krzepnięcia, tarczyca pełna i trombofilie z krwi wyszla mi Mutacja PAI i mthfr. Korzystam nieukrywam :) ja mam problem z owulacja nie wiem kiedy mam sugeruje się jedynie bólem jajników i, że jest lekki śluz i mam 26dc i od dwóch dni śluz (już 3 w tym cyklu) więc nie wiem jak się do tego ustosunkować. W tamtym cyklu miałam podobnie i pojawiła się po kilku dniach @ wiec teraz też tak będzie zapewne

Do góry