reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Badanie progesteronu w pierwszej fazie cyklu jest totalnie bez sensu, bo wtedy on o niczym nie świadczy. Trzeba zrobić 7dni po owu żeby potwierdzić czy ta owu była
Bo też kiedyś ktoś wspominał że ten progesteron jeśli się to zbada i będzie niski to wtedy jest podstawą aby w czasie ciąży brać duphaston lub luteine.

reklama
Bo też kiedyś ktoś wspominał że ten progesteron jeśli się to zbada i będzie niski to wtedy jest podstawą aby w czasie ciąży brać duphaston lub luteine.
Tak, ja o tym pisałam. Tylko że to chodzi właśnie o progesteron w drugiej fazie cyklu badany. Bada się go 7dni po owu dlatego że wtedy teoretycznie ma najwyższą wartość. Wcześniej go nie ma.a potem po tych 7 dniach po owu im bliżej @ tym bardziej spada. I jeśli spadnie to przychodzi @

Tak, ja o tym pisałam. Tylko że to chodzi właśnie o progesteron w drugiej fazie cyklu badany. Bada się go 7dni po owu dlatego że wtedy teoretycznie ma najwyższą wartość. Wcześniej go nie ma.a potem po tych 7 dniach po owu im bliżej @ tym bardziej spada. I jeśli spadnie to przychodzi @
Miałam raz badany w 21dc i wynosił 8,71 ng/ml
Normy
F. Folikularna 0,10 - 0,54
Owulacyjna 0,12 - 6,22
F. Lutealna 1,5 - 20,0czyli wynika że byłam już po owulacji ale to badanie było robione w 2017 roku.

Dziewczyny dziś odbieram wynik histopatologiczny, zostałam wezwana do szpitala i będę rozmawiać z ordynatorem [emoji17]
Tak jest standardowo? I czy jest możliwość żeby mnie zbadał jak coś się dzieje? Bo to chyba jest ten co mnie prowadził do poronienia [emoji17]

Dziewczyny dziś odbieram wynik histopatologiczny, zostałam wezwana do szpitala i będę rozmawiać z ordynatorem [emoji17]
Tak jest standardowo? I czy jest możliwość żeby mnie zbadał jak coś się dzieje? Bo to chyba jest ten co mnie prowadził do poronienia [emoji17]
Słońce ja po tym martwym porodzie w 28tc co ci kiedyś pisalam tez jak odbierałam wynik to zostałam zaproszona do gabinetu ordynatora, ale u nas to wyglądało tak że chciał się wybielić że to nie ich wina i wyśmiał mnie że dziecko w tym tyg urodzone nie ma szans na przeżycie :/ u ciebie pewnie będzie rozmowa jaki dalszy proces dochodzenia będzie. Daj znać jak już będzie po
.

Słońce ja po tym martwym porodzie w 28tc co ci kiedyś pisalam tez jak odbierałam wynik to zostałam zaproszona do gabinetu ordynatora, ale u nas to wyglądało tak że chciał się wybielić że to nie ich wina i wyśmiał mnie że dziecko w tym tyg urodzone nie ma szans na przeżycie :/ u ciebie pewnie będzie rozmowa jaki dalszy proces dochodzenia będzie. Daj znać jak już będzie po
.
Jak to nie ma szans ;o w tych tygodniach ma szansę jak najbardziej [emoji17] masakra [emoji17] dam znać [emoji9] już czekam na autobus i lecę do szpitala.

Jescze ostatnio się tak słabo czuję [emoji17] mam tak silne zawroty głowy, niedobrze mi i piersi mi spuchły [emoji17][emoji17]

Witam Was wszystkie w Nowym Roku! Według mnie nieparzyste lata są lepsze niż parzyste, więc mam nadzieję, że i u Was ten rok będzie lepszy niż poprzedni!

Niestety chyba już Was nie nadrobię od ostatniej mojej wizyty...

@Malaga00 Trzymam kciuki za wizytę! Może jeszcze chcą zrobić USG, by sprawdzić czy wszystko się dobrze oczyściło?

Witam Was wszystkie w Nowym Roku! Według mnie nieparzyste lata są lepsze niż parzyste, więc mam nadzieję, że i u Was ten rok będzie lepszy niż poprzedni!

Niestety chyba już Was nie nadrobię od ostatniej mojej wizyty...

@Malaga00 Trzymam kciuki za wizytę! Może jeszcze chcą zrobić USG, by sprawdzić czy wszystko się dobrze oczyściło?
Pewnie tak, miałam rację ten co mnie prowadził to sam ordynator ;o w szoku jestem. Teraz czekam bo będę miała wizytę ;o Mają takie zamieszanie w szpitalu że masakra. W sekretariacie że jaki wynik że nie wiedzą o co chodzi i ja w sumie już nie wiem o co chodzi i czemu mnie wezwali

Cześć dziewczyny. Mam wyniki chlamydii.
Chlamydia trachomatis igg - ujemny
Chlamydia trachomatis igm - ujemny

:-) Miłego dnia!

reklama
@Malaga00 trzymam kciuki!:blink: Ja tez zaraz będę dzwonić do szpitala czy są już wyniki.. Ciekawe czy tutaj tez mnie wezwą na jakaś rozmowę :szok: już się boje...
@Dagmarka1991 super! Ciesz się ;)
A ja, moje drogie mam mętlik w głowie straszny ... miałam rano mexyk bo od poniedziałku wracam do pracy i nie wiedziałam ze muszę mieć jakieś zaświadczenie od lekarza, ze leczenie się zakończyło bo pierwszy raz byłam w takiej sytuacji:surprised: ani mój gin wczoraj na wizycie nie wpadł na to żeby mi takie coś wypisać ( a on przyjmuje w mojej przychodni 2 dni w tygodniu czy jakos tak) No wiec szybko pojechałam do położnej, a ta zapytała innego lekarza który akurat był (kiedyś pare razy u niego byłam, fajny lekarz, ale nie chodziłam do niego w ciąży bo chciałam do innej pani doktor która pracowała w szpitalu gdzie chciałam rodzic a i tak do niej nie dotarłam itd wgl długa historia, ale nie o tym) Noi ten lekarz powiedział mi zupełnie co innego niż usłyszałam wczoraj... (nie badał mnie dziś) powiedział ze mam dać dojść mojemu ciału do swojego rytmu i żeby śluzówka macicy się odbudowała i żebym się do wiosny wstrzymała z ciąża :crazy: mało tego przed wizyta zauważyłam ze mam wynik na stronie z antykoagulantu toczniowego i jest koło niego czerwony wykrzyknik wiec mówię przy okazji pokaże mu to, bo się zaniepokoiłam. A on mi wywód- ze był na ostatnim wykładzie profesora Dębskiego (niedawno zmarł) i ze on opowiadał ze te całe zespoły fosfolipidowe, tocznie itd to ma ponad połowa populacji i ze lekarze teraz niepotrzebnie faszerują te kobiety aspirynami, heparynami a wg tego profesora to nie ma żadnego dowody na to ze akurat to pomaga tylko to jest kwestia tego ze raz się uda a raz nie. I nic mi na temat tego wyniku nie powiedział, tylko żebym tak w to nie wierzyła i nie na tym się skupiała ... Fu*k! Już sama nie wiem w co i komu wierzyć i czego się trzymać :unsure: narazie stwierdziłam ze nie będę się starać może po tej pierwszej @ tylko zrobię pośrodku i zaczniemy po drugiej @... ale co do tych badań to zgłupiałam ...

Do góry