reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nafoczka a jak u ciebie? Wróciłaś już do żywych? ;)
Kochana znowu mam problem z mężem :( nie wiem czy kojarzysz jak na wiosnę zachorował na "gorączkę krwotoczna" hm od jakiego tygodnia odmawia mu posłuszeństwa ta jedna pozostała nerka. Zatrzymało wodę, spuchl, bolą go plecy i ma temperaturę. Trudno nawet opisać jak bardzo się o niego boje...
A ty skarbie dajesz rady?

reklama
@nafoczka pamiętam pamiętam. Kurde, faktycznie ciężko... Wierzę że się o niego boisz, to normalne, ale musisz wierzyć że będzie dobrze :) a co lekarze mówią na ten temat? Jakiś plan na niego mają czy coś? No bo chyba nie zostawią go samemu sobie....
U nas wczoraj były polowkowe i mamy zdrową dziewczynkę :) właśnie leżę w łóżku i czuje jak fika kochany skarb mój :) odwazylam się w końcu kupić dziś kilka ciuszków dla malutkiej i takie cudne uczucie to jest ze hej. Mam nadzieję że teraz już będzie dobrze i nasza Wiktoria przywita nas za 4 miesiące cała i zdrowa :)

@nafoczka pamiętam pamiętam. Kurde, faktycznie ciężko... Wierzę że się o niego boisz, to normalne, ale musisz wierzyć że będzie dobrze :) a co lekarze mówią na ten temat? Jakiś plan na niego mają czy coś? No bo chyba nie zostawią go samemu sobie....
U nas wczoraj były polowkowe i mamy zdrową dziewczynkę :) właśnie leżę w łóżku i czuje jak fika kochany skarb mój :) odwazylam się w końcu kupić dziś kilka ciuszków dla malutkiej i takie cudne uczucie to jest ze hej. Mam nadzieję że teraz już będzie dobrze i nasza Wiktoria przywita nas za 4 miesiące cała i zdrowa :)
Przepiękne imię. Od początku chciałam Wiktorie no i został Wiktor :) mężowi zrobili dziś posiewy i czekamy do jutra co dalej

@Ann89 Każda planowana ciąża dla każdej kobiety powinna być wyjątkowa, a wieść o niej- radosna, niestety dla nas, kobiet z „taka” przeszłością, wraz z nią rodzą się uczucia niepokoju, strachu, obawy czy tym razem się uda... Ja straciłam jedna ciąże i choć marze o tym, żeby za niedługo zobaczyć ponownie 2 kreski, to już wiem, ze będę się bardzo stresować i każde plamienie, jakieś kłucie czy ból będą wywoływały przerażenie :hmm::o niestety tego chyba nie unikniemy ... Mogę Ci tylko powiedzieć, ze mimo to trzeba odnaleźć w sobie cząstkę pozytywnego myślenia i nadzieje, ze tym razem się uda:)
Życzę Ci, żebyś nie musiała już przez to przechodzić, bo i tak przeżyłaś za wiele jak na jedna kobietę...

Hej dziewczyny mało się udzielam bo czasu mi brak ale ciągle podczytuje. Ja właśnie w trakcie drugiego okresu po poronieniu . Zacznę starania od marca lub kwietnia muszę dać sobie więcej czasu .
Witam nowe dziewczyny ;)
@ roki super wieści na prawdę się cieszę obym i ja się cieszyła jeszcze ze zdrowej córeczki kiedyś ;)
@nafoczka zdrowia dla męża . Nie dziwię się że się martwisz .. ale musi być dobrze .

@Ann89 witaj. Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat. Cieszę się, że wyszły dwie kreseczki i obiecuję kciuki. Może ten nowy rok okaże się dla nas laskawszy i szcczesliwszy i mimo leku, bólu, strachu i niepokoju da nam lepsza przyszłość z naszymi wymarzonymi Skarbami czego Tobie i nam wszystkim życzę ❤️

@nafoczka doskonale rozumiem, że się martwisz. Westchne za Twoim mężem do Góry.

@Ann89 strach jest normalną rzeczą u kobiet po stracie. U mnie każda wizyta do tej pory powodowała na prawdę olbrzymi lęk. Ale marzenie o byciu mamą ziemskiego dzieciaczka jest tak duża, że z tym lękiem wygrywa :)
@nafoczka kochana zdrówka dla męża i daj znać po tych wynikach co tam :*

Dzięki dziewczyny wiem że wy mnie rozumiecie najbardziej [emoji8] na tym etapie pozytywny test cieszy bardzo ale nie tak jak ten pierwszy w pierwszej ciąży, wtedy człowiek nie zdawał sobie sprawy jak ciężko ciążę utrzymać. W pewien sposób zazdroszczę tym dziewczynom tego spokoju :)
Progesteron niski wiem, biorę dupaston 3xdziennie i luteinę na noc. Przy ciąży w październiku mój progesteron był na poziomie 1.60, zdążyłam tylko wykupić receptę i wziasc jedną tabletkę i się skończyło. Na badania miałam właśnie pójść po nowym roku a tu bach ciąża i to po jednym seksie w dni płodne bo m. sie potem zbuntował i wyskakiwał w najważniejszym momencie więc to jakoś cud chyba że udało się zaciążyć ;)
Zaraz jadę na drugą betę, wyniki będą po południu.

A ten progesteron aż tak trzeba dokładnie 7 dni po owu zrobić. Jestem 4 max 3 dni przed spodziewana @. Po @ można zrobić zrobić te badanie jeśli nie wie się dokładnie kiedy wystąpi owu?
@nafoczka zdrowia dla męża i dla Ciebie też w nowym roku.

reklama
A ten progesteron aż tak trzeba dokładnie 7 dni po owu zrobić. Jestem 4 max 3 dni przed spodziewana @. Po @ można zrobić zrobić te badanie jeśli nie wie się dokładnie kiedy wystąpi owu?
@nafoczka zdrowia dla męża i dla Ciebie też w nowym roku.
Badanie progesteronu w pierwszej fazie cyklu jest totalnie bez sensu, bo wtedy on o niczym nie świadczy. Trzeba zrobić 7dni po owu żeby potwierdzić czy ta owu była

Do góry